Дискусии / Позиции

 • Висококачествено пълноцветно 3D принтиране с програма на клиента от Унисист Инженеринг

  Висококачествено пълноцветно 3D принтиране с програма на клиента от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е утвърдена българска фирма, специализирана в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и модерни технологии. Сред широката гама услуги, предлагани от компанията, е висококачествено 3D принтиране с програма на клиента. За изпълнение на услугата колегите от Унисист Инженеринг използват принтер Mankati Fullscale XT, съобщиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Активити Аутомейшън: Нова серия агрегати Dynasty 210 на Miller гарантира високо качество на заварките

  Активити Аутомейшън: Нова серия агрегати Dynasty 210 на Miller гарантира високо качество на заварките

  Американската компания Miller Electric, утвърден производител на заваръчно оборудване и екипировка, разшири своята серия електродъгови заваръчни агрегати Dynasty с новите модели Dynasty 210 и Dynasty 210DX. „Серията Dynasty 210 се характеризира с повишено качество на заваряване и по-голяма гъвкавост. Тя е разработена за приложение в различни области, като гарантира високо качество на заварките“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Активити Аутомейшън.

 • Индуматик: Интелигентно и ефективно подаващо устройство EACY Feed от Deprag в съответствие с Industry 4.0

  Индуматик: Интелигентно и ефективно подаващо устройство EACY Feed от Deprag в съответствие с Industry 4.0

  Новият уред EACY Feed на утвърдения производител на асемблираща техника Deprag представлява вибрационно спирално подаващо устройство от ново поколение. „EACY Feed ще бъде представен на предстоящото изложение Automatica в Мюнхен от 21 до 24 юни. Deprag разшири своето портфолио с иновативно решение на енергийно-ефективно подаващо устройство в съответствие с концепцията Industry 4.0”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • ЛД: Пазарен дебют на щанцовата машина PERFORMER S на Schuler по време на CWIEME 2016

  ЛД: Пазарен дебют на щанцовата машина PERFORMER S на Schuler по време на CWIEME 2016

  Немският производител на машини, оборудване и технологии за студено и горещо пресоване, щамповане, коване, изтегляне и щанцоване – Schuler, ще обяви пазарния дебют на последната си иновация – преса за щанцоване, по време на тазгодишното издание на индустриалния форум CWIEME, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага продуктовите решения на компанията у нас. Събитието ще се проведе в дните от 10 до 12 май 2016 г. в немската столица Берлин.

 • Лагери на Schaeffler повишават производителността на редукторите на ветрогенератори

  Лагери на Schaeffler повишават производителността на редукторите на ветрогенератори

  Високодинамичните сили с екстремни върхови и минимални натоварвания, големи разлики в температурата на работната среда и внезапни промени в натоварването са основни предизвикателства при проектирането на лагери и лагерни възли за редуктори на ветрогенераторни съоръжения. Чрез своите съвременни изчислителни и симулационни програми, Schaeffler разполага с обширна експертна система за проектиране на предавателни кутии.

 • Лидерът в технологиите за 3D принтиране Stratasys е част от брандовете в портфолиото на Bibus

  Лидерът в технологиите за 3D принтиране Stratasys е част от брандовете в портфолиото на Bibus

  Една от най-бързоразвиващите се и актуални инженерни области в 21 век е 3D принтирането. “Триизмерният печат се превърна от технологично предизвикателство пред инженерите и проектантите в тяхна необходимост. Първоначално изискващи сериозни финансови и материални ресурси, днес 3D принтерите са достъпни навсякъде, където има нужда от тях”, от Бибус България, насочвайки вниманието ни към Stratasys – един от производителите, представени от групата Bibus.

 • Машините могат да дишат свободно

  Машините могат да дишат свободно

  Въздухът не е еднакъв – това е добре изразено, когато се върнете в големия град от почивка край морето или в планината, и въздухът е задушен. Фините частици, влажността и налягането на въздуха могат да затруднят дишането и да влошат качеството на живот на хората, особено на тези, които са чувствителни към такива проблеми. Машините в индустрията не са по-различни. Колкото по-чист е сгъстеният въздух, толкова по-добра е тяхната производителност и толкова по-дълъг е техният експлоатационен живот.

 • Atlas Copco с най-престижния стандарт в хранително-вкусовата промишленост ISO 22000

  Atlas Copco с най-престижния стандарт в хранително-вкусовата промишленост ISO 22000

  В съвременния свят, в който населението непрекъснато се увеличава, а с него и нуждата от висококачествена храна е все по-належаща, стандартите за качеството на храните са от съществено значение. „Atlas Copco е сред първите производители на компресорно оборудване, чиито производствени мощности в Белгия, са сертифицирани по ISO 22000 от Лойдс. Нашата компания произвежда едни от най-модерните безмаслени въздушни компресори, както и вентилатори, сушилни и др.

 • Бързо и качествено пробиване с твърдосплавните инструменти на ZCC-CT от Отрикс

  Бързо и качествено пробиване с твърдосплавните инструменти на ZCC-CT от Отрикс

  Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT) е компания, позната в световен мащаб с високото качество на произвежданите металорежещи инструменти, волфрамсъдържащи прахове, твърдосплавни части и износоустойчиви детайли, изработени от твърда сплав и керамика. Инструменти на компанията намират широко приложение в различни отрасли на промишлеността, сред които обработка на щампи и прес-форми, машиностроене и др.

 • PCHflex – технология от ново поколение на Schuler за едновременно пресоване и закаляване

  PCHflex – технология от ново поколение на Schuler за едновременно пресоване и закаляване

  Един от технологичните гиганти в областта на пресоването на метали и пластмаси, немската компания Schuler, представи своя нова разработка – технологията PCHflex, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, предлагаща решенията на немския производител на българския пазар. PCHflex доразвива технологията „Пресоване и закаляване“ като дава възможност за гъвкаво и рентабилно производство на горещо пресовани детайли, с голяма производителност и постоянно високо качество.

Още от Машини, мех. системи