Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Дискусии / Позиции

 • ЛД: Предлагаме разнообразни решения за пренос и управление на флуиди с продуктите на Aircom

  ЛД: Предлагаме разнообразни решения за пренос и управление на флуиди с продуктите на Aircom

  Aircom е утвърден италиански производител на фитинги, тръби, вентили и аксесоари за дистрибуция на сгъстен въздух, вакуум, вода и различни газове. Между 24 и 28 април дружеството взе участие в международното изложение Hannover Messe в Германия. „Гостите на щанда на Aircom имаха възможността да се запознаят с широка гама от технически решения, акцент сред които бяха разнообразни алуминиеви фитинги за бърза механична връзка“, информираха за Инженер.bg от ЛД ООД, партньор на Aircom.

 • Мултивак България Продакшън със стратегия за по-добро бъдеще на българските ученици

  Мултивак България Продакшън със стратегия за по-добро бъдеще на българските ученици

  Предвид амбициозните си планове за разрастване на производствената дейност у нас, за Мултивак България Продакшън изграждането на дългосрочни връзки с учебни заведения е от ключово значение. Още в началото на 2017 г. дъщерното дружество на Multivac, световен лидер във вакуумно-опаковъчните решения, стартира съвместна дейност с Професионалната Гимназия по Механоелектротехника, гр. Плевен. Страните вече са участвали в няколко форума за определяне на общите им цели.

 • Стомана Индъстри – история и факти от модерната история на българската черна металургия

  Стомана Индъстри – история и факти от модерната история на българската черна металургия

  Денят на металурга в България се чества на 5 ноември, но може би малцина знаят кое знаково събитие за българската тежка индустрия се крие зад тази дата. Професионалният празник на българските металурзи е обявен с разпореждане 827 на МС от 19 ноември 1963 г. Поводът е 10-годишнината от официалното влизане в експлоатация на същата дата на металургичния завод „Ленин“ в Перник, днес известен като Стомана Индъстри – най-голямото стоманодобивно предприятие в страната.

 • REVEN Solutions за филтрирането и механичното сепариране на маслена мъгла

  REVEN Solutions за филтрирането и механичното сепариране на маслена мъгла

  Ако заглавието ви е заинтересувало, то във вашето производствено предприятие е осъзната необходимостта от използването на филтриращо оборудване за маслена мъгла. REVEN Solutions, представител на немската компания Rentschler REVEN за България и Румъния, коментира пред Инженер.bg спецификите на различни използвани методи. „Съществуват два основни метода за очистване на въздуха от маслени пари и аерозоли: традиционният метод на филтриране и иновативният метод на механично сепариране”, поясниха от REVEN Solutions.

 • Soltec: Защо Индустрия 4.0 идва със своите предизвикателства, но и с нови възможности и шанс за развитие на човешкия интелект?

  Soltec: Защо Индустрия 4.0 идва със своите предизвикателства, но и с нови възможности и шанс за развитие на човешкия интелект?

  Темата за Четвъртата индустриална революция, или Industry 4.0, е безспорен флагман в развитието на техниката и технологиите на нашето време. В новата реалност мястото на роботизацията и съвременните технологии е неизменна част от тази нова мега тенденция. Industry 4.0 обхваща автоматизацията и обмена на данни в производствените среди, както и области като кибер-физични системи и Интернет на нещата (IoT). Но без човешкия фактор нищо не може да бъде истинско, устойчиво и ценно...

 • Патентованата система X-Cyclone на Rentschler REVEN осигурява ефективно пречистване на въздуха

  Патентованата система X-Cyclone на Rentschler REVEN осигурява ефективно пречистване на въздуха

  Rentschler REVEN е водещ немски производител на индустриални въздухоочистващи системи. Компанията е създадена през далечната 1905 г. и оттогава предлага висококачествени решения за пречистване на въздуха за индустрията. В България и Румъния REVEN се представлява от базираната в румънския град Тимишоара компания REVEN Solutions. Специално за Инженер.bg от REVEN Solutions разкриха повече за това, което прави техните системи за пречистване на въздуха толкова ефективни.

 • Мултиинженеринг инвестира в обновения си производствен център за механообработка във Велико Търново

  Мултиинженеринг инвестира в обновения си производствен център за механообработка във Велико Търново

  Компанията Мултиинженеринг, утвърден български производител в сферата на машиностроенето, инвестира сериозно в развитието на производствения си център за механообработка в старопрестолния град Велико Търново. Мултиинженеринг предприема тази голяма стъпка като логично продължение на стратегията си за развитие след модернизацията на производството си в София, оборудвайки новата база със съвременни ЦПУ машини.

 • Джи Ойл Експерт: Промишлени филтриращи системи Pascal и Pascal M на Losma с ефективност до 99.97%

  Джи Ойл Експерт: Промишлени филтриращи системи Pascal и Pascal M на Losma с ефективност до 99.97%

  Утвърдената компания в производството на решения за промишлена филтрация Losma обяви пазарния дебют на серия устройства за централизирана филтрация с инверторни мотори и самопочистваща се система за прахови замърсявания Pascal и Pascal M, информираха от българското дружество Джи Ойл Експерт, което предлага продуктите на Losma у нас. Новата гама филтриращи устройства Pascal е предназначена за филтриране на прах и дим, произтичащи от процесите на машинна обработка.

 • Защо технологията на вакуумно леене на пластмасови детайли е икономически изгодна?

  Защо технологията на вакуумно леене на пластмасови детайли е икономически изгодна?

  Компанията Солид Фил, пионер на българския пазар в сферата на 3D принтирането, разказва пред Инженер.bg за технологията на вакуумното леене - от създаването на 3D модела до завършения краен продукт. Благодарение на разрастващите се възможности на тримерното принтиране, дружеството предлага услуги и иновативни решения, които намират широко приложение за всякакви по големина организации, в различни области на приложение, като архитектура, индустриален дизайн, производство и мн.др.

 • Активити Аутомейшън: Заваръчните роботи предоставят множество възможности и за малките цехове

  Активити Аутомейшън: Заваръчните роботи предоставят множество възможности и за малките цехове

  Автоматизацията в областта на заваряването вече е приложима не само при големите производства. Все по-често малки цехове се възползват от високата производителност, качество и редуцирани разходи именно чрез внедряването на роботизирани системи, коментира водещият производител на заваръчни апарати Miller. Роботизираното заваряване осигурява множество ползи за всякакви компании – от подобряване на производителността при заваряването до по-ниски производствени разходи.

Още от Машини, мех. системи