Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Стомана Индъстри: Произвеждаме и изнасяме висококачествени стоманени продукти за целия свят

  Стомана Индъстри: Произвеждаме и изнасяме висококачествени стоманени продукти за целия свят

  Стомана Индъстри АД е водещ производител на стомана и стоманени продукти в България. Компанията е доказано име с утвърдено присъствие на Балканите и на международните пазари вече над 6 десетилетия. Специално за Инженер.bg от стоманодобивното предприятие разкриха повече за производствената мрежа на гръцкия консорциум, от който са част, както и за международните си канали на продуктова дистрибуция.

 • Содибул: Нови електро-ерозийни машини ALC Premium на Sodick впечатляват с висока производителност

  Содибул: Нови електро-ерозийни машини ALC Premium на Sodick впечатляват с висока производителност

  Sodick е японска компания, световен лидер и иноватор в разработването на ерозийни машини. Наскоро компанията пусна на пазара изцяло нова серия електро-ерозийни машини ALC Premium, включваща моделите ALC400G и ALC600G, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул, официален вносител на машините на Sodick у нас. „При разработването на тази серия са използвани най-новите дигитални иновации при генераторите, както и нови материали за електродите”, допълниха от Содибул.

 • REVEN Solutions – първокласно оборудване за филтриране на маслена мъгла

  REVEN Solutions – първокласно оборудване за филтриране на маслена мъгла

  REVEN Solutions е утвърдена компания на Балканите – консултант в областта на филтрирането на промишлен въздух. Тя е специализирана в предоставянето на технически решения и първокласно оборудване за улавяне и отделяне на маслена мъгла и емисии от металообработващи машини. Фирмата е официален представител за България и Румъния на утвърдения немски производител Rentschler REVEN. Клиенти на компанията са десетки световни лидери, сред които Schaeffler Group, Bosch, AEG, Audi, Daimler, Hawle TreppenLifte и др.

 • Екипът на Луфтханза Техник София: „Отборната работа носи най-добри резултати”

  Екипът на Луфтханза Техник София: „Отборната работа носи най-добри резултати”

  Годината е 2008, а зад вратите на хангар 3 на летище София вече е готов новият ремонтен център на Lufthansa Technik в България. Почти девет години по-късно Луфтханза Техник София изпълнява поредното разширение, свързано с изграждането на нов хангар и пететажна административна сграда, с което се превръща във втората по големина ремонтна база на компанията в Европа. Какво стои зад успеха на дружеството и как се формира сплотен и стабилен екип разказаха пред Инженер.bg от компанията.

 • ЛД: Предлагаме разнообразни решения за пренос и управление на флуиди с продуктите на Aircom

  ЛД: Предлагаме разнообразни решения за пренос и управление на флуиди с продуктите на Aircom

  Aircom е утвърден италиански производител на фитинги, тръби, вентили и аксесоари за дистрибуция на сгъстен въздух, вакуум, вода и различни газове. Между 24 и 28 април дружеството взе участие в международното изложение Hannover Messe в Германия. „Гостите на щанда на Aircom имаха възможността да се запознаят с широка гама от технически решения, акцент сред които бяха разнообразни алуминиеви фитинги за бърза механична връзка“, информираха за Инженер.bg от ЛД ООД, партньор на Aircom.

 • Мултивак България Продакшън със стратегия за по-добро бъдеще на българските ученици

  Мултивак България Продакшън със стратегия за по-добро бъдеще на българските ученици

  Предвид амбициозните си планове за разрастване на производствената дейност у нас, за Мултивак България Продакшън изграждането на дългосрочни връзки с учебни заведения е от ключово значение. Още в началото на 2017 г. дъщерното дружество на Multivac, световен лидер във вакуумно-опаковъчните решения, стартира съвместна дейност с Професионалната Гимназия по Механоелектротехника, гр. Плевен. Страните вече са участвали в няколко форума за определяне на общите им цели.

 • Стомана Индъстри – история и факти от модерната история на българската черна металургия

  Стомана Индъстри – история и факти от модерната история на българската черна металургия

  Денят на металурга в България се чества на 5 ноември, но може би малцина знаят кое знаково събитие за българската тежка индустрия се крие зад тази дата. Професионалният празник на българските металурзи е обявен с разпореждане 827 на МС от 19 ноември 1963 г. Поводът е 10-годишнината от официалното влизане в експлоатация на същата дата на металургичния завод „Ленин“ в Перник, днес известен като Стомана Индъстри – най-голямото стоманодобивно предприятие в страната.

 • REVEN Solutions за филтрирането и механичното сепариране на маслена мъгла

  REVEN Solutions за филтрирането и механичното сепариране на маслена мъгла

  Ако заглавието ви е заинтересувало, то във вашето производствено предприятие е осъзната необходимостта от използването на филтриращо оборудване за маслена мъгла. REVEN Solutions, представител на немската компания Rentschler REVEN за България и Румъния, коментира пред Инженер.bg спецификите на различни използвани методи. „Съществуват два основни метода за очистване на въздуха от маслени пари и аерозоли: традиционният метод на филтриране и иновативният метод на механично сепариране”, поясниха от REVEN Solutions.

 • Soltec: Защо Индустрия 4.0 идва със своите предизвикателства, но и с нови възможности и шанс за развитие на човешкия интелект?

  Soltec: Защо Индустрия 4.0 идва със своите предизвикателства, но и с нови възможности и шанс за развитие на човешкия интелект?

  Темата за Четвъртата индустриална революция, или Industry 4.0, е безспорен флагман в развитието на техниката и технологиите на нашето време. В новата реалност мястото на роботизацията и съвременните технологии е неизменна част от тази нова мега тенденция. Industry 4.0 обхваща автоматизацията и обмена на данни в производствените среди, както и области като кибер-физични системи и Интернет на нещата (IoT). Но без човешкия фактор нищо не може да бъде истинско, устойчиво и ценно...

 • Патентованата система X-Cyclone на Rentschler REVEN осигурява ефективно пречистване на въздуха

  Патентованата система X-Cyclone на Rentschler REVEN осигурява ефективно пречистване на въздуха

  Rentschler REVEN е водещ немски производител на индустриални въздухоочистващи системи. Компанията е създадена през далечната 1905 г. и оттогава предлага висококачествени решения за пречистване на въздуха за индустрията. В България и Румъния REVEN се представлява от базираната в румънския град Тимишоара компания REVEN Solutions. Специално за Инженер.bg от REVEN Solutions разкриха повече за това, което прави техните системи за пречистване на въздуха толкова ефективни.

Още от Машини, мех. системи