Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Мултиинженеринг инвестира в обновения си производствен център за механообработка във Велико Търново

  Мултиинженеринг инвестира в обновения си производствен център за механообработка във Велико Търново

  Компанията Мултиинженеринг, утвърден български производител в сферата на машиностроенето, инвестира сериозно в развитието на производствения си център за механообработка в старопрестолния град Велико Търново. Мултиинженеринг предприема тази голяма стъпка като логично продължение на стратегията си за развитие след модернизацията на производството си в София, оборудвайки новата база със съвременни ЦПУ машини.

 • Джи Ойл Експерт: Промишлени филтриращи системи Pascal и Pascal M на Losma с ефективност до 99.97%

  Джи Ойл Експерт: Промишлени филтриращи системи Pascal и Pascal M на Losma с ефективност до 99.97%

  Утвърдената компания в производството на решения за промишлена филтрация Losma обяви пазарния дебют на серия устройства за централизирана филтрация с инверторни мотори и самопочистваща се система за прахови замърсявания Pascal и Pascal M, информираха от българското дружество Джи Ойл Експерт, което предлага продуктите на Losma у нас. Новата гама филтриращи устройства Pascal е предназначена за филтриране на прах и дим, произтичащи от процесите на машинна обработка.

 • Защо технологията на вакуумно леене на пластмасови детайли е икономически изгодна?

  Защо технологията на вакуумно леене на пластмасови детайли е икономически изгодна?

  Компанията Солид Фил, пионер на българския пазар в сферата на 3D принтирането, разказва пред Инженер.bg за технологията на вакуумното леене - от създаването на 3D модела до завършения краен продукт. Благодарение на разрастващите се възможности на тримерното принтиране, дружеството предлага услуги и иновативни решения, които намират широко приложение за всякакви по големина организации, в различни области на приложение, като архитектура, индустриален дизайн, производство и мн.др.

 • Активити Аутомейшън: Заваръчните роботи предоставят множество възможности и за малките цехове

  Активити Аутомейшън: Заваръчните роботи предоставят множество възможности и за малките цехове

  Автоматизацията в областта на заваряването вече е приложима не само при големите производства. Все по-често малки цехове се възползват от високата производителност, качество и редуцирани разходи именно чрез внедряването на роботизирани системи, коментира водещият производител на заваръчни апарати Miller. Роботизираното заваряване осигурява множество ползи за всякакви компании – от подобряване на производителността при заваряването до по-ниски производствени разходи.

 • Висококачествено пълноцветно 3D принтиране с програма на клиента от Унисист Инженеринг

  Висококачествено пълноцветно 3D принтиране с програма на клиента от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е утвърдена българска фирма, специализирана в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и модерни технологии. Сред широката гама услуги, предлагани от компанията, е висококачествено 3D принтиране с програма на клиента. За изпълнение на услугата колегите от Унисист Инженеринг използват принтер Mankati Fullscale XT, съобщиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Активити Аутомейшън: Нова серия агрегати Dynasty 210 на Miller гарантира високо качество на заварките

  Активити Аутомейшън: Нова серия агрегати Dynasty 210 на Miller гарантира високо качество на заварките

  Американската компания Miller Electric, утвърден производител на заваръчно оборудване и екипировка, разшири своята серия електродъгови заваръчни агрегати Dynasty с новите модели Dynasty 210 и Dynasty 210DX. „Серията Dynasty 210 се характеризира с повишено качество на заваряване и по-голяма гъвкавост. Тя е разработена за приложение в различни области, като гарантира високо качество на заварките“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Активити Аутомейшън.

 • Индуматик: Интелигентно и ефективно подаващо устройство EACY Feed от Deprag в съответствие с Industry 4.0

  Индуматик: Интелигентно и ефективно подаващо устройство EACY Feed от Deprag в съответствие с Industry 4.0

  Новият уред EACY Feed на утвърдения производител на асемблираща техника Deprag представлява вибрационно спирално подаващо устройство от ново поколение. „EACY Feed ще бъде представен на предстоящото изложение Automatica в Мюнхен от 21 до 24 юни. Deprag разшири своето портфолио с иновативно решение на енергийно-ефективно подаващо устройство в съответствие с концепцията Industry 4.0”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • ЛД: Пазарен дебют на щанцовата машина PERFORMER S на Schuler по време на CWIEME 2016

  ЛД: Пазарен дебют на щанцовата машина PERFORMER S на Schuler по време на CWIEME 2016

  Немският производител на машини, оборудване и технологии за студено и горещо пресоване, щамповане, коване, изтегляне и щанцоване – Schuler, ще обяви пазарния дебют на последната си иновация – преса за щанцоване, по време на тазгодишното издание на индустриалния форум CWIEME, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага продуктовите решения на компанията у нас. Събитието ще се проведе в дните от 10 до 12 май 2016 г. в немската столица Берлин.

 • Лагери на Schaeffler повишават производителността на редукторите на ветрогенератори

  Лагери на Schaeffler повишават производителността на редукторите на ветрогенератори

  Високодинамичните сили с екстремни върхови и минимални натоварвания, големи разлики в температурата на работната среда и внезапни промени в натоварването са основни предизвикателства при проектирането на лагери и лагерни възли за редуктори на ветрогенераторни съоръжения. Чрез своите съвременни изчислителни и симулационни програми, Schaeffler разполага с обширна експертна система за проектиране на предавателни кутии.

 • Лидерът в технологиите за 3D принтиране Stratasys е част от брандовете в портфолиото на Bibus

  Лидерът в технологиите за 3D принтиране Stratasys е част от брандовете в портфолиото на Bibus

  Една от най-бързоразвиващите се и актуални инженерни области в 21 век е 3D принтирането. “Триизмерният печат се превърна от технологично предизвикателство пред инженерите и проектантите в тяхна необходимост. Първоначално изискващи сериозни финансови и материални ресурси, днес 3D принтерите са достъпни навсякъде, където има нужда от тях”, от Бибус България, насочвайки вниманието ни към Stratasys – един от производителите, представени от групата Bibus.

Още от Машини, мех. системи