Дискусии / Позиции

 • Бързо и лесно рязане и демонтиране с преносими индустриални ножици Lukas

  Бързо и лесно рязане и демонтиране с преносими индустриални ножици Lukas

  Санирането на сгради, както и извършването на дейности по демонтаж или раздробяване на материали, често е свързано с възникване и решаване на неочаквано възникнали проблеми като рязане на тръби, арматура, демонтаж на инсталации и изваждане на материали. В не редки случаи се налага и работа на труднодостъпни места. „Решението в подобни случаи е да се използват преносими индустриални ножици и трошачки”, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Джет 2011.

 • Интересувате се от решения за раздувни машини за PET бутилки? Тук сте на правилното място!

  Интересувате се от решения за раздувни машини за PET бутилки? Тук сте на правилното място!

  Всеки от нас е потребител на т.нар. PET бутилки, от които пием минерална вода , мляко и сокове. Използваме ги и за кетчуп, шампоани и балсами. И макар че фактът не е широко известен, зад абревиатурата PET се крие материалът полиетилен терефталат, от който се изработват голяма част от пластмасовите бутилки за еднократна употреба. Този материал е единият от двата вида пластмаси, при които рециклирането е икономически изгоден процес.

 • БР техника предлага професионални инструменти за индустриални приложения на Bosch

  БР техника предлага професионални инструменти за индустриални приложения на Bosch

  Професионални инструменти с марката Bosch с индустриално приложение, предлага фирма Бюро за развитие техника (БР Техника), дистрибутор на Bosch, направление Електроинструменти. „Това ново направление в дейността ни обхваща високочестотни, безжични, електрически и пневматични инструменти, както и пневматични мотори и принадлежности”, поясниха за Инженер.bg от фирма БР Техника.

 • Нова серия лагерни възли SNN на NSK за тежки условия на експлоатация

  Нова серия лагерни възли SNN на NSK за тежки условия на експлоатация

  Утвърденият японски производител на лагери и лагерни възли NSK представи нова серия лагерни тела SNN, които са разработени специално за приложение при тежки експлоатационни условия. Различните модели ролкови лагери и уплътнения, включени в серията, гарантират оптимална настройка и лесен монтаж на възлите при различни приложни условия. Предназначени са за конвейерни системи, технологично оборудване за добив на суровини в кариери, вентилатори и компресори, в стоманодобивната промишленост и др.

 • Опаковъчната система SetLine предлага гъвкавост и интеграция в производствените линии

  Опаковъчната система SetLine предлага гъвкавост и интеграция в производствените линии

  Немската компания Oystar A+F е специализирана в конструирането на машини и транспортни системи за опаковане, сгъване и залепване на картон, както и за автоматично палетизиране и мн. др. „Сред продуктите, разработени от Oystar A+F, е мултифункционална универсална опаковъчна система SetLine, която се позиционира в края на производствената линия и осигурява различни видове опаковане“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех.

 • Надеждно измерване и коригиране на съосност с решенията на PRÜFTECHNIK

  Надеждно измерване и коригиране на съосност с решенията на PRÜFTECHNIK

  При цялото многообразие на предлаганите у нас технически решения за приложение във всички сфери на индустрията, все още има свободни пазарни ниши, непредставени водещи производители и непознати продукти. Типичен пример е навлизането на българския пазар на утвърдения европейски производител - PRÜFTECHNIK Alignment Systems, предлагащ съвременни, ефективни и надеждни решения за съосяването на валове. Техниката на немската компания е нов акцент в дейността на фирма Антем.

 • Регулируеми антивибрационни пети за чисти приложения от Мултиинженеринг

  Регулируеми антивибрационни пети за чисти приложения от Мултиинженеринг

  Българската инженерингова и производствена компания Мултиинженеринг разработи и пусна в продажба регулируеми антивибрационни пети, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Петите отговарят на най-високите санитарни изисквания, което ги прави подходящи за използване в хранително-вкусовата промишленост”, коментираха от Мултиинженеринг.

 • Центробежен компресор на Ingersoll Rand с по-висока надеждност, ефективност и производителност

  Центробежен компресор на Ingersoll Rand с по-висока надеждност, ефективност и производителност

  Американската компания Ingersoll Rand, водеща в производството на въздушни компресори, разработи нова серия центробежни въздушни компресори Centac C800, съобщиха за Инженер.bg от фирма Киров Компресори. Centac C800 са разработени на основата на интегрирана и опростена конструктивна база. Новият компресор е с водещи характеристики в диапазона 65 - 150 m3/min, като същевременно притежава надеждна стандартна конструкция“.

 • Нова серия прецизни лагери YRTSMA на INA с интегрирана измервателна система за абсолютни ъгли

  Нова серия прецизни лагери YRTSMA на INA с интегрирана измервателна система за абсолютни ъгли

  Водещата немска производствена компания Schaeffler Group, портфолиото на която обхваща марките INA, FAG и Luk, разработи лагерна интегрирана измервателна система за абсолютни ъгли, която функционира на базата на индуктивен принцип. Тя е разработена специално да покрие високите изисквания, характерни за директно задвижвани, високодинамични и прецизни оси за металообработващи машини.

 • Иновативно решение за изпитване на лепила и фугиращи смеси

  Иновативно решение за изпитване на лепила и фугиращи смеси

  Сред новостите в широката продуктова гама на фирма Астел е нов модел автоматична настолна машина с капацитет 250 N, специално разработена за изпитване напречната деформация на циментови лепила и фугиращи смеси за вътрешно и външно лепене на плочки. „Uniframe – mini е отличен избор за тестване на лепила и химикали. Продуктът е производство на Controls, водеща италианска компания в сектора на тестовото и изпитвателно индустриално оборудване за строителството”, съобщават за Инженер.bg от фирма Астел.

Още от Машини, мех. системи