Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Машините могат да дишат свободно

  Машините могат да дишат свободно

  Въздухът не е еднакъв – това е добре изразено, когато се върнете в големия град от почивка край морето или в планината, и въздухът е задушен. Фините частици, влажността и налягането на въздуха могат да затруднят дишането и да влошат качеството на живот на хората, особено на тези, които са чувствителни към такива проблеми. Машините в индустрията не са по-различни. Колкото по-чист е сгъстеният въздух, толкова по-добра е тяхната производителност и толкова по-дълъг е техният експлоатационен живот.

 • Atlas Copco с най-престижния стандарт в хранително-вкусовата промишленост ISO 22000

  Atlas Copco с най-престижния стандарт в хранително-вкусовата промишленост ISO 22000

  В съвременния свят, в който населението непрекъснато се увеличава, а с него и нуждата от висококачествена храна е все по-належаща, стандартите за качеството на храните са от съществено значение. „Atlas Copco е сред първите производители на компресорно оборудване, чиито производствени мощности в Белгия, са сертифицирани по ISO 22000 от Лойдс. Нашата компания произвежда едни от най-модерните безмаслени въздушни компресори, както и вентилатори, сушилни и др.

 • Бързо и качествено пробиване с твърдосплавните инструменти на ZCC-CT от Отрикс

  Бързо и качествено пробиване с твърдосплавните инструменти на ZCC-CT от Отрикс

  Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT) е компания, позната в световен мащаб с високото качество на произвежданите металорежещи инструменти, волфрамсъдържащи прахове, твърдосплавни части и износоустойчиви детайли, изработени от твърда сплав и керамика. Инструменти на компанията намират широко приложение в различни отрасли на промишлеността, сред които обработка на щампи и прес-форми, машиностроене и др.

 • PCHflex – технология от ново поколение на Schuler за едновременно пресоване и закаляване

  PCHflex – технология от ново поколение на Schuler за едновременно пресоване и закаляване

  Един от технологичните гиганти в областта на пресоването на метали и пластмаси, немската компания Schuler, представи своя нова разработка – технологията PCHflex, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, предлагаща решенията на немския производител на българския пазар. PCHflex доразвива технологията „Пресоване и закаляване“ като дава възможност за гъвкаво и рентабилно производство на горещо пресовани детайли, с голяма производителност и постоянно високо качество.

 • FAG активен магнитен лагер – ефективен там, където останалите лагерувания са неприложими

  FAG активен магнитен лагер – ефективен там, където останалите лагерувания са неприложими

  В условия на изключително бързо развитие на технологиите, производствените процеси и техническите продукти, конкуренцията между водещите производители във всеки сектор е огромна. „Политиката на инвестиране в изследователска и развойна дейност, печели на концерна Schaeffler славата на един от технологичните лидери в областта. Доказателство е и последната технологична разработка – FAG активен магнитен лагер, чийто характеристики го определят като революционна новост”.

 • Пет неща, които трябва да знаете за вашия ръкавен филтър

  Пет неща, които трябва да знаете за вашия ръкавен филтър

  Осигуряването на ефективно обезпрашаване с помощта на филтриращи системи, работещи с ръкавни филтри, е често срещано решение. То предлага висока ефективност, включително и в производства, в които се наблюдава продължително отделяне на прахови частици в големи количества. Но доколко добре работи филтриращата система, кои са компонентите с критична важност, оказващи влияние върху работата на използваните ръкавни филтри, както и на какво да се обърне внимание, за да се осигури безпроблемно и безаварийно функциониране на системата?

 • Висококачествени фрези на ZCC-CT на много добра цена от Отрикс

  Висококачествени фрези на ZCC-CT на много добра цена от Отрикс

  В качеството му на основен метод за механична обработка, фрезоването е широко използвано в металообработващата промишленост. „Безспорно фрезите на компанията ZCC-CT (Z Cemented Carbide Cutting Tools), един от доказалите се производители в областта, отговарят на най-високите критерии, предлагайки в същото време и много добро съотношение между цена и качество”, коментираха за Инженер.bg от фирма Отрикс, която предлага продуктите на компанията на българския пазар.

 • Инструментално оборудване на Kemmler от Отрикс – DIN EN качество на конкурентна цена

  Инструментално оборудване на Kemmler от Отрикс – DIN EN качество на конкурентна цена

  Окомплектовка за металообработващи машини на немската компания Kemmler Prazisionswerkzeuge предлага на българският пазар Отрикс, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Kemmler Prazisionswerkzeuge е компания, специализирана в производството на инструментална окомплектовка за стругове и фрези от различни типове и стандарти”, поясниха от Отрикс.

 • Видео: DMH 250M - най-малката машина за производство на уплътнения на DMH

  Видео: DMH 250M - най-малката машина за производство на уплътнения на DMH

  Машината DMH 250M на DMH е предназначена за производство на уплътнения с диаметър 250 mm. Тя е най-малкият модел на специализираната в разработването на технически решения за производство на уплътнения утвърдена австрийска компания DMH Dichtungs - und Maschinenhandel.

 • Безмаслени компресори Sierra на Ingersoll Rand – там, където чистотата на въздуха е важна

  Безмаслени компресори Sierra на Ingersoll Rand – там, където чистотата на въздуха е важна

  Надеждността на технологичните процеси пряко зависи от използването на чист от примеси сгъстен въздух. Броят на промишлените отрасли, както и съответните приложения, които изискват безмаслен въздух, все повече се увеличава. Стандартът ISO 8573-1: 2010 определя критериите, на които трябва да отговаря качеството на използвания въздух в отговорни технологични процеси в хранително-вкусовата, фармацевтичната, текстилната промишленост и електрониката.

Още от Машини, мех. системи