Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

SpaceCAD: Можем да реализираме вашите прецизни детайли и възли с 3D печат в метал

27.08.2018 г.

In Macedonian   In Romanian   In SerbianДиректният печат в метал (DMP) е революционна технология, която прави възможно производството на висококачествени, комплексни, метални детайли директно от 3D CAD модела. „В машината високопрецизен лазер е насочен към частиците метален прах за последователно селективно изграждане на тънки хоризонтални метални пластове. Тази моделна технология позволява производството на метални детайли с предизвикателна геометрия, които не могат да бъдат изработени чрез традиционните технологии за обработка и леене“, обясниха SpaceCAD, доказан доставчик на софтуерни инженерни решения у нас.Налични са разнообразни метали за печат със специално предназначение – от прототипи до напълно функционално производство, за дребносерийно производство.


„Детайлите могат да бъдат изработени бързо и с минимални загуби на материал, което прави технологията идеална за следващото поколение инженеринг, насочен към за космическата, медицинската, автомобилната и други индустрии. Конформалните охлаждащи канали са със значително подобрена производителност и устойчивост на топлинно натоварване. Чрез DMP можете да произвеждате и няколко еднакви части на една платформа едновременно, което значително увеличава производителността“, поясниха още от софтуерната компания.


„Редица са ползите от 3D печата, особено ако знаете как да развиете вашия успешен продуктов дизайн. 3D напечатаните детайли са изцяло плътни, със сложна геометрия и прецизна вътрешна структура, каквито не могат да бъдат постигнати с традиционните средства за производство“, допълниха от SpaceCAD.Чрез директен печат в метал могат да бъдат произведени малки, изключително сложни форми, без необходимостта от инструментална екипировка. Детайлите, изработени чрез тази технология, са оптимални както за развойни проекти, така и за дребносерийно производство. В резултат се получава отлична точност и висококачествена повърхност.


Производството на сложни и тънкостенни конструкции позволява значително намаляване на теглото на детайлите. С 3D печат може да бъдат произведени топологично оптимизирани детайли, както и такива по напълно индивидуален проект.


„SpaceCAD реализира вашите иновативни идеи в метал“, коментираха в заключение от фирмата.


Повече информация за продуктите, които SpaceCAD предлага, можете да намерите ТУК.


Източник на снимковия материал: SpaceCAD

Още от Машини, мех. системи