Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Wittmann 4.0 – единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини

19.10.2017 г.


Иновативното решение Wittmann 4.0, разработено в съответствие с философията на Индустрия 4.0, на лидера в производството на шприц машини и периферии за тях Wittmann Battenfeld бе основен тематичен акцент по време на тазгодишното участие на компанията на Международен технически панаир – Пловдив. „Wittmann 4.0 е единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини“, коментира за Инженер.bg г-н Ясен Щерев, управител на Витман Батенфелд България.Wittmann 4.0 позволява свързването и експлоатацията на шприц машини, роботи и прилежащо оборудване чрез управлението Unilog B8. Новата концепция е изцяло съвместима с унифицирания потребителски интерфейс на Windows, позволявайки взаимодействие между свързаните устройства. По този начин целият производствен процес, включително снабдяването с материали, монтажа, контрола на температурата, автоматизацията и шприцоването, могат да бъдат координирани и проследявани.

 


Чрез изложената на щанда машина – модел SmartPower 160, специалистите на Витман демонстрираха нагледно функциите за управление на оборудването. „С помощта на приложението WiBa QuickLook е възможно управление и проверка на състоянието на машината чрез дистанционен контрол през телефон, таблет или компютър, както и конфигуриране на множество параметри за постигане на висококачествено производство чрез т.нар. качествена таблица“, поясни още г-н Щерев.

 

„Управлението на машината и съответната периферия вече става на принципа „plug and play”, т.е. разпознаването и комуникацията между оборудването е напълно автономно. Благодарение на възможността всичко да бъде набавено от един единствен доставчик, който би могъл да бъде Wittmann, внедряването на решението 4.0 би било явно предимство за клиента”, допълни той.


 

Иновативната система намира приложение в редица области на индустрията, включително автомобилостроенето, електрониката, фармацията, медицината и други браншове с високи изисквания към качеството и проследимостта на продукцията.

 

Информация за фирма Витман Батенфелд България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи