Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Събития

 • Стажанти за развойна дейност и нова лаборатория анонсираха от Либхер по време на „Стажове“ 2018

  Стажанти за развойна дейност и нова лаборатория анонсираха от Либхер по време на „Стажове“ 2018

  Либхер-Хаусгерете Марица се нарежда на трето място по брой на служителите в структурата на международния концерн Liebherr. Българското дружество е специализирано в развоя и производството на висококачествена хладилна техника. „Много от колегите ни са заели постоянни позиции в компанията, след като са преминали успешно през стажантската ни програма“, заявиха за Инженер.bg от Либхер по време на тазгодишното кариерно изложение „Стажове“ в Технически университет – София.

 • Калодкодържател за ж.п. индустрията на Осъм АД, част от MTG, грабна златото в конкурса „Отливка на годината 2017“

  Калодкодържател за ж.п. индустрията на Осъм АД, част от MTG, грабна златото в конкурса „Отливка на годината 2017“

  Детайл на Осъм АД – гр. Ловеч, част от Група Технология на металите (MTG), бе отличен със златен медал и диплома в конкурса „Отливка на годината 2017“. Събитието се проведе в рамките на ХХV Международна научно-техническа конференция „Металолеене 2018“, която се състоя в дните от 18 до 20 април 2018 г., в гр. Плевен. На нея среща си дадоха учени от различни страни, които представиха своите научни достижения и виждания по проблемите на леярското производство.

 • Стотици срещи "очи в очи" работодател - студент по време на „Стажове 2018“ в ТУ-София, Пловдив и Сливен

  Стотици срещи "очи в очи" работодател - студент по време на „Стажове 2018“ в ТУ-София, Пловдив и Сливен

  Проведе се седмото издание на изложението за работодатели „Стажове“, организирано от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София. В рамките на събитието 121 международни и български компании се срещнаха „очи в очи“ със стотици студенти, за да им представят възможностите за работа и стаж, които предлагат. Инженер.БГ за поредна година бе основен медиен партньор на мероприятието и традиционен участник в него. Как премина то през погледа на екипа ни? Да видим ...

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Пролет е – грее слънце, пеят птички и в очакване на най-топлите месеци от годината бизнесът у нас и на Балканите също разцъфтява и продължава да ни изненадва с множество приятни и положителни новини и събития. Част от тях, за които ви информирахме миналата седмица, са откриването на новия високотехнологичен ИТ център на Lidl и подписването на Меморандум за сътрудничество между НКИЗ и община Горна Оряховица.

 • FANUC отбеляза 37 години присъствие у нас с коктейл по време на MachTech & Innotech 2018

  FANUC отбеляза 37 години присъствие у нас с коктейл по време на MachTech & Innotech 2018

  37-години присъствие в България отпразнува FANUC в рамките на тазгодишното си участие на международното специализирано изложение MachTech & Innotech, което се проведе от 26 до 29 март в София. Българското дружество е дъщерно на световния лидер в роботизацията FANUC и ознаменува годишнината от откриването на собствен офис у нас със стилен коктейл, презентация на първото корпоративно видео за проект на компанията, реализиран в страната, и впечатляваща изява в изложбена зала 4 на ИЕЦ.

 • Солтех ви очаква на интерактивна дискусия, на която ще представи нагледни примери от бъдещето на индустрията

  Солтех ви очаква на интерактивна дискусия, на която ще представи нагледни примери от бъдещето на индустрията

  Революцията вече e тук! „Примери от практиката: Запознай се с твоя нов колега – коботът“ ще бъде темата на дискусионния формат, който тази година доказаният български доставчик на комплексни решения за автоматизация и роботизация Солтех ЕООД организира в рамките на специализирания технически форум MachTech & InnoTech Expo 2018. Събитието ще се проведе на 27 март (вторник), от 14:15 до 15:15 часа, в зала 3, щанд А7, в Интер Експо Център – София (IEC).

 • Метал Технолоджи Груп ще търси свежи попълнения за екипа си по време на „Стажове” 2018

  Метал Технолоджи Груп ще търси свежи попълнения за екипа си по време на „Стажове” 2018

  Седмото издание на ежегодния кариерен форум „Стажове“, организиран от Технически университет – София, вече чука на вратата! На 17 април 2018 г., в ТУ-София представители на родния бизнес ще имат възможността да запознаят студентите със своята дейност. Участие в събитието ще вземе и Метал Технолоджи Груп. „В ролята ни на работодател и компания с новаторски дух, част от нашата мисия е да допринасяме за подобряване на връзката между бизнеса и образованието“, заявиха от дружеството.

 • BEST Engineering Week отново изправи млади инженери пред реални предизвикателства от света на технологиите

  BEST Engineering Week отново изправи млади инженери пред реални предизвикателства от света на технологиите

  На 13 март 2018 г. в Химикотехнологичен и металургичен университет - София бе открито осмото поредно издание на състезанието BEST Engineering Week (BEW) за студенти, обучаващи се в технически специалности. Сред участниците в събитието бяха Мелексис България, българският клон на лидера в развоя и производството на микроелектронни компоненти, както и международният технологичен концерн Liebherr, в лицето на дъщерното си дружество Либхер-Хаусгерете Марица.

 • Монди Стамболийски ще търси млади специалисти с предприемачески дух по време на дискусионна среща в ТУ – София

  Монди Стамболийски ще търси млади специалисти с предприемачески дух по време на дискусионна среща в ТУ – София

  На 14 март 2018 г., от 14:00 ч., в зала 12126 на Технически университет – София ще се проведе дискусионна среща с представители на Монди Стамболийски ЕАД. „Събитието ще премине под надслов „Открий истинския си потенциал”, а целта му е участващите студенти да се запознаят с възможностите за професионално и личностно развитие, както и със стажантските и стипендиантски програми, предлагани от компанията“, информираха за Инженер.bg от ТУ – София.

 • Инженер.БГ поздравява всички дами по случай Международния ден на жената

  Инженер.БГ поздравява всички дами по случай Международния ден на жената

  Честит празник, мили дами!

  Бъдете нежни и красиви като утринни цветя, галени от слънчевите лъчи! Бъдете уверени и дръзки в мечтите и делата си, смели и вдъхновени откриватели на щастието и радостта от всеки ден и с гордост и достойнство посрещайте предизвикателствата пред вас!

  От целия екип на Инженер.БГ

Още от Машини, мех. системи