Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Кариера в областта на ЖП транспорта? Следете микросайта на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“

  Кариера в областта на ЖП транспорта? Следете микросайта на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“

  Единственото на територията на Северна България и второ в страната училище, подготвящо кадри за железопътния транспорт, вече е сред партньорите ни в Академична борса на Борса.bg! Приветстваме с „Добре дошли!“ Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" (ПГЖПТ), намираща се в гр. Горна Оряховица! За любопитната ѝ история и дългогодишни традиции в обучението, ще Ви разкажем в следващите редове…

 • Безплатен уебинар на Солтех през юли представя последните новости в 3D моделирането със Solid Edge 2021

  Безплатен уебинар на Солтех през юли представя последните новости в 3D моделирането със Solid Edge 2021

  Новата версия на решението за проектиране Solid Edge официално излиза в средата на месец юли и екипът на Солтех е подготвен веднага да запознае аудиторията с последните актуализации и най-новите функционалности на софтуера. В тази връзка компанията организира безплатен уебинар, озаглавен „Solid Edge 2021 – Лесен и бърз дизайн на органични форми и други новости в света на 3D моделирането“, който ще се проведе на 16 юли 2020 г., от 14:00 часа.

 • ТУ-София: Кои са новите тенденции в кариерното ориентиране? Разберете повече на предстоящия семинар на 30 юни

  ТУ-София: Кои са новите тенденции в кариерното ориентиране? Разберете повече на предстоящия семинар на 30 юни

  На 30 юни 2020 г. от 9:30 до 13:30 ч. в Националния студентски дом ще се проведе 4-ото издание на международния семинар и дискусия „Нови тенденции в кариерното консултиране“. „В рамките на събитието представители на водещи студентски и младежки центрове ще споделят своя опит и добри практики в сферата на кариерното консултиране“, съобщиха за Инженер.bg от Център „Кариера и възпитаници (АЛУМНИ)“ към Технически университет – София.

 • Атлас Копко с покана за онлайн семинар на тема „Съвременни технологии за производство на компресиран въздух“

  Атлас Копко с покана за онлайн семинар на тема „Съвременни технологии за производство на компресиран въздух“

  Искате ли да разберете повече за съвременните процеси по производство на компресиран въздух? Сега Атлас Копко Ви предоставя възможност да обогатите своите професионални познания. Дружеството кани всички свои клиенти, партньори и технически специалисти на предстоящия си уебинар! На 26 юни 2020 г. от 15:00 ч. компанията ще бъде домакин на онлайн семинар на тема „Съвременни технологии за производство на компресиран въздух“.

 • Мултивак и Пуратос демонстрираха оборудване и технологии с „вкус“ на кроасани, чабата и козунак

  Мултивак и Пуратос демонстрираха оборудване и технологии с „вкус“ на кроасани, чабата и козунак

  На 18 юни 2020 г. Мултивак България бе домакин на първото си събитие, посветено на технологии и техничеки решения на Fritsch Bakery Technologies. То се осъществи със съдействието на Пуратос България - стратегически партньор на Multivac за страната ни по отношение на новопридобитото от компанията дружество Fritsch, специализирано в развоя и производството на оборудване за приготвяне и обработка на тесто и тестени изделия. Вижте най-интересните акценти от събитието.

 • Трансформирайте Вашето производство с 3D печат в метал. Разберете как по време на уебинар на SpaceCAD

  Трансформирайте Вашето производство с 3D печат в метал. Разберете как по време на уебинар на SpaceCAD

  Екипът на SpaceCAD ще бъде домакин на уебинар на тема „3D печат в метал: Трансформирайте Вашето производство“. Целта на компанията е да обърне внимание на тази интересна за потребителите тематика. Онлайн събитието е безплатно и ще се проведе на 25 юни 2020 г. от 11:00 часа. „Присъединете се към нас, за да научите спецификите на технологията за директен 3D печат в метал“, призоваха от SpaceCAD - лидер в производството на метални изделия чрез 3D принтиране.

 • Червената опаковка осигурители за резба Loctite вече е с нов облик, за да разпознаят специалистите оригинала

  Червената опаковка осигурители за резба Loctite вече е с нов облик, за да разпознаят специалистите оригинала

  „Предимствата от използването на осигурителите за резба Loctite са не само по отношение на фиксирането на болта. Продуктите предотвратяват също така корозията и фрикционното износване, осигуряват отлична химическа и термична устойчивост и улесняват демонтажа при техническо обслужване. Една опаковка от 50 ml заменя над 800 стандартни шайби за най-често срещаните размери болтове“, коментираха за Инженер.bg от Хенкел България, Лепилни технологии.

 • SpaceCAD: Станете част от Siemens Realize Live 2020 – събитие за дигитални иновации, ориентирани към човека

  SpaceCAD: Станете част от Siemens Realize Live 2020 – събитие за дигитални иновации, ориентирани към човека

  Realize LIVE представя дигиталното пространство с насочени към човека подходи за дигитална трансформация на бизнеса. За първи път събитието Realize LIVE на Siemens Digital Industries ще се проведе онлайн и участието в него ще бъде напълно безплатно. В рамките на два дни – на 23 и 24 юни 2020 г. можете да станете част от общността на Siemens Digital Industries и да проведете разговори с доказани експерти. Регистрирайте се сега, за да бъдете част от историята.

 • CAM програмиране със Солтех – тема на поредица безплатни уебинари през юни и юли

  CAM програмиране със Солтех – тема на поредица безплатни уебинари през юни и юли

  За да оптимизират своята дейност и да си осигурят конкурентноспособност, компаниите имат нужда повече отвсякога от актуална и достоверна информация, която да ги отведе до тяхната дигитална трансформация. Затова и екипът на Солтех разработи нова поредица от безплатни уебинари, с фокус върху CAM програмирането, целящи да подкрепят и осведомят инженерния бранш относно пътищата, които могат да изберат за достигане на максимална ефективност на производството.

 • Либхер-Хаусгерете Марица: „Креативността и знанията на екипа ни са определящи за високото качество на продуктите Liebherr“

  Либхер-Хаусгерете Марица: „Креативността и знанията на екипа ни са определящи за високото качество на продуктите Liebherr“

  За решенията от продуктовата гама на доказания европейски производител на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица е валидно твърдението, че постигането на високи резултати в дългосрочен план се основава на корпоративните ценности за последователност в работата и внимание към всеки детайл. И това намира потвърждение в 20-годишната практика на компанията у нас. Зад крайния резултат стои още един ключов фактор, а именно – високият професионализъм на екипа на организацията.

Още от Машини, мех. системи