Събития

 • Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  Multivac придобива групата Fritsch, водещ производител на машини и оборудване за хлебни изделия, с което продължава да разширява своята гама от решения за опаковане в хлебната индустрия. Продуктите на предприятието включват високоефективно оборудване и новаторска технологии за формоване и обработка на тесто. „Машините на Fritsch се използват за производство на премиум хлебни изделия в целия свят“, соъбщиха за Инженер.bg от Мултивак България.

 • Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  Възползвайте се от лятото по най-добрия начин и придобийте знания в CAD проектирането със SolidWorks само за 4 дни. Българската компания Рапид Прогрес, в партньорство с XYZ Академия, организира курсове по утвърдена програма на Dassault Systemes Solidworks Corp. Учебните курсове се провеждат всяка трета седмица от месеца, като на успешно завършилите курса се издава сертификат, а всички студенти ползват 50% намаление от цената, съобщиха за Инженер.bg от Рапид Прогрес.

 • Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  Скъпи колеги, приятели, читатели и почитатели на Инженер.bg,

  Щастливи сме да ви съобщим, че Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге е поредното учебно заведение, което се присъединява с микросайт към семейството от обучителни организации на Академична борса в Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 • Монтюпе разкри важността на Lean инженерите пред студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“

  Монтюпе разкри важността на Lean инженерите пред студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“

  Студенти от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещите машини“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ посетиха производствената база на Монтюпе в града. „Имахме удоволствието да посрещнем групата студенти и да ги запознаем с процеса на стегнато производството във фабриката, както и да им покажем отблизо използваните в нея машини. Надяваме се сред тях да сме спечелили бъдещи наши колеги”, съобщиха от компанията за Инженер.bg.

 • Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Компанията Kollmorgen демонстрира най-новите си машини и технологии за обработка на храни и напитки на изложението ProFood Tech 2019 в Чикаго, Илинойс. „На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да видят серводвигател хигиенно изпълнение AKMH, синхронни серводвигатели AKM и AKM2G, както и влагозащитено изпълнение на серводвигател AKM за хранително-вкусовата промишленост (ХВП)“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgen.

 • „Ефективни решения за промишлеността“ бе мотото, с което Ритбул участва на MachTech & InnoTech 2019

  „Ефективни решения за промишлеността“ бе мотото, с което Ритбул участва на MachTech & InnoTech 2019

  Ефективност, решения, промишленост – адресатът, която обединява тези три понятия, е Ритбул – утвърдена българска компания, която предлага изключително разнообразно портфолио от продукти за всеки аспект от производствените и монтажните дейности. По време на международното техническо изложение MachTech & InnoTech 2019, екипът на фирмата не само демонстрира своите доказани предложения, но представи иновативни продукти и нови партньори.

 • ММ Механикс: Търсим млади колеги, с които да достигнем най-високите върхове в качественото производство

  ММ Механикс: Търсим млади колеги, с които да достигнем най-високите върхове в качественото производство

  Тази година на изложението „Стажове“, ММ Механикс – част от Механикс Груп, представи пред студентите в пловдивския филиал на учебното заведение своите постоянни работни позиции. Компанията се стреми да се развива в обхвата на цялостния производствен цикъл на машинни детайли и възли. Търсим млади, целеустремени, амбициозни хора, с които заедно да достигнем най-високите върхове в качеството“, споделиха за Инженер.bg от ММ Механикс.

 • Инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица: Развойните проекти са моят личен „Свети Граал“ в инженерната професия

  Инж. Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица: Развойните проекти са моят личен „Свети Граал“ в инженерната професия

  Ако мислите, че ежедневието на инженерите е скучно и „сухо“, ние от Инженер.bg сме готови да ви опровергаем. Ето защо стартирахме рубриката „Един работен ден на...“, от която ще се убедите, че работният ден на инженерите никак, ама никак не е лишен от вълнения и вдъхновение. Поднасяме ви поредното доказателство за това в лицето на инж. Георги Жеков от Либхер-Хаусгерете Марица, чиято свежа възраст и все още скромен трудов стаж не са пречка той да „гори“ в професията, която е избрал.

 • Витман Батенфелд с индивидуална енергийно ефективна концепция за производство на пластмасови изделия

  Витман Батенфелд с индивидуална енергийно ефективна концепция за производство на пластмасови изделия

  Индивидуални решения и високи технологии отново отличиха Витман Батенфелд България по време на последното издание на MachTech & InnoTech 2019 в София. Компанията представи концепция, конфигурирана специално за нуждите на модерното автоматизирано производство на пластмасови изделия, състояща се от шприцмашина от електрическата серия EcoPower, робот Primus, напълно интегриран в управлението на шприцмашината, и конвейр за отвеждане на изделията към мястото за опаковка.

 • Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Рапид Прогрес от MachTech: След 10 години на пазара в областта на индустриалния софтуер, вярваме, че най-доброто предстои

  Поредното участие на Рапид Поргрес на международния технологичен форум MachTech & InnoTech премина под знака на важна годишнина. Българската компания, специализирана в предоставянето на индустриален софтуер, отбеляза 10 години присъствие на пазара – време, зад което се крият многобройни изпълнени проекти и проведени обучения. „Успехът през тази цяла декада дължим на доверието на нашите клиенти и на надеждните партньорства, които поддържаме“, заявиха от компанията.

Още от Машини, мех. системи