Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • ФАНУК България: FANUC удължава срока за безплатно пробно използване на CNC Guide и ROBOGUIDE в условията на COVID-19

  ФАНУК България: FANUC удължава срока за безплатно пробно използване на CNC Guide и ROBOGUIDE в условията на COVID-19

  „Философията на японския гигант в областта на автоматизацията FANUC се основава на огромно уважение и отдаденост към потребителите. В тези трудни времена, през които минава светът, мисията на компанията е да подкрепи своите клиенти в усилията им за по-ефективна работа и увеличаване на производителността. Затова FANUC удължава периода на безплатното пробно използване на CNC Guide и ROBOGUIDE до 30 септември 2020 г.“, съобщиха от ФАНУК България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В новинарския поток от последните седем дни ние, от Инженер.bg, открихме разнообразие от любопитни проекти и събития от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Най-интересните от тях споделихме с Вас – нашите читатели, а днес представяме в традиционната ни седмична новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • Тех Индустри: „UVC дезинфекцията няма да премахне COVID-19 от живота ни, но ще ни помогне да си върнем нормалния му ритъм“

  Тех Индустри: „UVC дезинфекцията няма да премахне COVID-19 от живота ни, но ще ни помогне да си върнем нормалния му ритъм“

  На 30 април Тех Индустри бе домакин на безплатен уебинар, посветен на UVC решенията за пречистване на вода, въздух, повърхности и опаковки. „Уебинарът бе предназначен да отговори на многото въпроси, възникнали в последно време, относно възможността за приложение и начина на използване на UVC модулите, които ние предлагаме, както и тяхната ефективност в дезинфекцията срещу COVID-19“, сподели г-жа Петрана Зайкова, управител на Тех Инудстри.

 • Liebherr преодолява COVID-19 с реорганизация на производствените зони и тясно сътрудничество с партньорите си

  Liebherr преодолява COVID-19 с реорганизация на производствените зони и тясно сътрудничество с партньорите си

  „Като международна корпорация, ние възприемаме сериозно отговорността, която носим към обществото. Защитата на човешкото здраве е основен приоритет във всички наши дейности. Стремим се да намалим риска от инфекция сред нашите служители и техните близки, както и сред бизнес партньорите ни. Така спомагаме за предотвратяване на заразяването и забавяне разпространението на коронавируса“, се съобщава в официално прессъобщение на международния производствен концерн Liebherr.

 • Тех Индустри ще бъде домакин на безплатен уебинар, посветен на UVC светлината в борбата срещу коронавируса

  Тех Индустри ще бъде домакин на безплатен уебинар, посветен на UVC светлината в борбата срещу коронавируса

  „Ние предлагаме надеждно решение на проблема чрез използване на технологии с ултравиолетова светлина и бактерицидни лампи с директно UVC излъчване. За да обясним по-добре действието на тази технология, нашата компания кани всички заинтересовани да се регистрират за онлайн уебинара, който ще се проведе на 30 април от 16:00 часа”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри, която предлага решения за дезинфекция с UVC светлина.

 • Адара Инженеринг осигурява спешни ремонтни дейности на вакуумните системи в българските болници

  Адара Инженеринг осигурява спешни ремонтни дейности на вакуумните системи в българските болници

  Всички лечебни заведения в страната, разполагащи със система за централен вакуум, могат да разчитат на своевременна, бърза и качествена реакция от екипите на Адара Инженеринг, в случай на авария. Това обявиха пред Инженер.bg от доказаната българска инженерингова компания, която е и официален представител у нас на лидера във вакуумното оборудване Busch. „На всички болници, в които има наши съоръжения, можем да предложим помощта си и с безплатни консултации и препоръки”, посочиха още от фирмата.

 • Линамар-Монтюпе направи дарение на респиратор за лечение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Канев“ в Русе

  Линамар-Монтюпе направи дарение на респиратор за лечение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Канев“ в Русе

  Извънредната ситуация във връзка с разпространението на COVID-19 постави изпитания пред здравните специалисти. „Ние от Линамар-Монтюпе припознаваме социалната ангажираност като неизменна част от нашата фирмена култура. Водени от ценностите на корпоративното гражданство, се обединихме около идеята да подкрепим лекарите от Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД в гр. Русе с дарение на респиратор за лечение на пациенти с коронавирус“, съобщиха от компанията.

 • Айгер Инженеринг продължава да търси нови попълнения за екипа си, въпреки извънредната ситуация с COVID-19

  Айгер Инженеринг продължава да търси нови попълнения за екипа си, въпреки извънредната ситуация с COVID-19

  „Във връзка с мерките срещу COVID-19, Айгер Инженеринг ще продължи своята дейност, въвеждайки дистанционна форма на работа за част от служителите. Продължаваме да търсим и нови попълнения за екипа ни, а за успешното откриване на професионални таланти, ще разчитаме на онлайн каналите за комуникация“, коментираха от машиностроителната компания. Повече за Айгер Инженеринг и защо е сред водещите иновативни компании на пазара, четете в днешния материал.

 • Клаус Розенфелд, главен изпълнителен директор на Schaeffler: „Защитата на веригите за доставки е наша основна цел“

  Клаус Розенфелд, главен изпълнителен директор на Schaeffler: „Защитата на веригите за доставки е наша основна цел“

  Разпространението на COVID-19 в Европа принуди огромен брой компании да съобразят дейността си с наложените предпазни мерки, включително и глобалния доставчик на лагери и лагерни решения за автомобилния бранш и други промишлени отрасли Schaeffler. „Както и преди, здравето и безопасността на служителите, защитата на веригите за доставки, както и подкрепата за клиентите остават наш най-висок приоритет“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

 • ВЕНИ и Ко остава до клиентите и партньорите си чрез дистанционно обслужване и по време на COVID-19

  ВЕНИ и Ко остава до клиентите и партньорите си чрез дистанционно обслужване и по време на COVID-19

  „Ние от ВЕНИ и Ко бихме желали да уверим всички наши партньори и клиенти, че въпреки усложнената обстановка с разпространението и борбата срещу COVID-19 сме предприели всички необходими мерки за безопасна работа в необичайните условия и производствените ни мощности функционират нормално“, съобщиха от фирмата за Инженер.bg. От компанията споделиха още, че разполагат с достатъчно материали и компоненти на склад.

Още от Машини, мех. системи