Събития

 • Кимекс: Система за триизмерно заваряване и манипулатор на Demmeler с награда от Industriepreis 2017

  Кимекс: Система за триизмерно заваряване и манипулатор на Demmeler с награда от Industriepreis 2017

  Система за триизмерно заваряване и манипулатор от серия Ergonomix M на немския производител Demmeler бяха отличени с наградата Industriepreis 2017 в категория „Производствени технологии и машинно инженерство“, информираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, която предлага изделията на компанията на българския пазар. Industriepreis е награда за прогресивни, високотехнологични, иновативни индустриални решения с голяма икономическа, социална, техническа и екологична стойност.

 • Мултивак България от „Месомания”: „Фокусът ни е доставката на върхови технологии“

  Мултивак България от „Месомания”: „Фокусът ни е доставката на върхови технологии“

  Доказаният производител на опаковъчни машини Мултивак България за пореден път взе участие в изложение „Месомания“ в гр. София. Компанията презентира своите иновативни решения за обработка, опаковане и маркиране, както и машини на своите партньори. Като официален медиен партньор на събитието, екипът на Инженер.bg посети щанда на Мултивак България и се включи в специално организираната прес-закуска, за да запознае всички свои читатели с развитието и стратегическите планове на фирмата.

 • Киттнер предостави възможности за старт в кариерата на студенти по време на Ден на кариерата 2017 в Пловдив

  Киттнер предостави възможности за старт в кариерата на студенти по време на Ден на кариерата 2017 в Пловдив

  И тази година всички младежи, студенти и наскоро дипломирали се специалисти, замислили се за своето професионално бъдеще и възможностите да поемат и изградят своя кариерен път, имаха възможност да се срещнат и да се запознаят лично с потенциалните си работодатели по време на провелия се в ТУ – София, филиал Пловдив, Ден на кариерата. Сред традиционните участници в събитието бе и утвърдената немска машиностроителна компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД.

 • Иновативни и ефективни подобрения в металообработващите инструменти показа Gühring по време на ЕМО 2017 в Хановер

  Иновативни и ефективни подобрения в металообработващите инструменти показа Gühring по време на ЕМО 2017 в Хановер

  Тази есен в Хановер, Германия, се проведе едно от най-мащабните световни изложения в областта на машинната индустрия. С внушително разнообразие от висококачествени предложения се отличи немската компания Gühring. „Със своето богато продуктово портфолио, в което са включени повече от 8 000 продукта, Gühring успя да впечатли и най-взискателните посетители. По време на форума фирмата представи и редица подобрения в решенията, които предоставя“, коментираха от Гюринг-България.

 • Айгер Инженеринг е „Експортьор на годината“ в завоюването на нови пазари за 2016 г.

  Айгер Инженеринг е „Експортьор на годината“ в завоюването на нови пазари за 2016 г.

  Една от най-иновативните машиностроителни компании у нас за последните няколко години – Айгер Инженеринг, бе отличена като „Експортьор на годината 2016“. Фирмата спечели почетния приз по време на официалната церемония по връчването на наградите „Експортьор на годината“, която се състоя на 2 ноември 2017 г. в Народен театър „Иван Вазов“, под патронажа на Министерство на икономиката и Националния статистически институт. Организатор на събитието бе exporter.bg.

 • РАИС демонстрира производствените си мощности пред турска бизнес делегация

  РАИС демонстрира производствените си мощности пред турска бизнес делегация

  Производствената база на водещото българско машиностроително предприятие РАИС бе посетена от турска бизнес делегация, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Делегацията бе водена от генералния консул на Република Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани. В нея участваха турски инвеститори и предприемачи, както и членове на турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически отношения на Турция, които бяха в Пазарджик по покана на Областния управител Стефан Мирев”, допълниха от РАИС.

 • Айгер Инженеринг привлече множество бъдещи инженери и млади специалисти по време на Дни на кариерата 2017

  Айгер Инженеринг привлече множество бъдещи инженери и млади специалисти по време на Дни на кариерата 2017

  Двудневният форум Дни на кариерата, който се проведе по традиция на територията на ТУ-София, тази година успя да събере на едно място рекордните 150 производствени, търговски и IT компании. Стотици студенти имаха възможност да се срещнат на живо и да обменят полезна информация със своя потенциален работодател. Една от водещите фирми, които потърсиха своите нови колеги в университетските среди, бе най-иновативното предприятие у нас Айгер Инженеринг ООД.

 • Фанук България ще вдъхнови млади таланти по време на Робо Лига България на 25 ноември в Интер Експо Център

  Фанук България ще вдъхнови млади таланти по време на Робо Лига България на 25 ноември в Интер Експо Център

  Световният лидер в областта на индустриалната автоматизация и роботизацията Fanuc ще вземе участие в тазгодишното издание на форума за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката Робо Лига България. Събитието ще се проведе на 25 ноември в Интер Експо Център и ще заложи на интересна и развлекателна програма. Еднодневният маратон ще обедини Национално състезание с роботи, демонстрации на иновативни роботизирани решения, работилници и презентации на тема „Роботика“.

 • Бимекс Лимитид: На EMO 2017 Mazak представи цялостно решение в съответствие с концепцията Industry 4.0

  Бимекс Лимитид: На EMO 2017 Mazak представи цялостно решение в съответствие с концепцията Industry 4.0

  По време EMO 2017 Yamazaki Mazak постави в центъра на своето участие цялостно решение за Industry 4.0. Концепцията за интелигентно производство iSmart Factory използва разработената от Mazak инфраструктура на Industry 4.0, която позволява на потребителите да направят важна крачка от автоматизираните работни клетки към изцяло свързаното производство на бъдещето. Освен това цялостно решение, Mazak представи 25 нови машини, от които 15 със световен дебют.

 • От 8 до 11 ноември Илва ще демонстрира решения на Grundfos и Symbiona с приложение в ХВП

  От 8 до 11 ноември Илва ще демонстрира решения на Grundfos и Symbiona с приложение в ХВП

  За поредна година фирма Илва ще бъде сред основните участници в международното изложение за месо и месни продукти – Месомания 2017. „В рамките на изложението посетителите на нашия щанд ще намерят най-новите продуктови предложения на водещия производител на помпи и помпени системи Grundfos и на полската компания Symbiona, специализирана в областта на пречистването на отпадъчни води”, съобщи за Инженер.bg д-р ф.м.н. Илия Варзанов, управител на Илва.

Още от Машини, мех. системи