Събития

 • ММ Механикс повишава енергийната ефективност на производството си с нова вакуумна пещ за закаляване

  ММ Механикс повишава енергийната ефективност на производството си с нова вакуумна пещ за закаляване

  Утвърденото в механичната обработка на детайли българско дружество ММ Механикс, част от Механикс Груп, стартира проект за повишаване енергийната ефективност на предприятието, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. По него дружеството ще закупи и монтира в рамките на завода нова енергийно-ефективна вакуумна пещ за закаляване.

 • FANUC обяви пазарния дебют на нов колаборативен робот CR-15iA по време на Automatica в Мюнхен

  FANUC обяви пазарния дебют на нов колаборативен робот CR-15iA по време на Automatica в Мюнхен

  Лидерът в индустриалната автоматизация FANUC непрекъснато разширява своята гама от колаборативни роботи за съвместна работа между човек и машина. На изложението Automatica в Мюнхен през юни тази година, компанията представи за първи път робот CR-15iA с товароподемност 15 kg. „Петият модел в серията колаборативни роботи попълва празнината между по-малките модели CR-4iA/CR-7iA и големия CR-35iA”, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

 • Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с Hot Wire технология – акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с Hot Wire технология – акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Корпорацията Yamazaki Mazak ще демонстрира най-новия си хибриден многофункционален вертикален обработващ център с адитивни възможности, модел VC-500A/5X AM HWD, на международното изложение International Manufacturing Technology Show (IMTS), което ще се проведе от 10 до 15 септември т.г. в гр. Чикаго, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид. Водещият японски производител Yamazaki Mazak е основен партьор на фирма Бимекс.

 • Дигитална свързаност и нови концепции за интеграция на лазерните технологии представи Trumpf на LASYS 2018

  Дигитална свързаност и нови концепции за интеграция на лазерните технологии представи Trumpf на LASYS 2018

  Високотехнологичната компания Trumpf представи иновативни хардуерни и софтуерни решения в областта на лазерните технологии в рамките на провелия се в началото на юни т.г. форум за лазерна техника LASYS, информираха за Инженер.bg от Трумпф България. „Никоя друга технология освен лазерната не може така успешно да удовлетвори изискванията на толкова много различни производствени процеси“, коментираха от фирмата.

 • Адара Инженеринг: GEA Hilge представи Novalobe 60 – обемна помпа за течности с висок вискозитет и едри частици

  Адара Инженеринг: GEA Hilge представи Novalobe 60 – обемна помпа за течности с висок вискозитет и едри частици

  По време на тазгодишното издание на международното изложение за оборудване за преработвателната промишленост Achema, което се проведе във Франкфурт, GEA акцентира върху разширената гама от големи обемни помпи на бранда Hilge, представена от най-новия модел – Novalobe 60. „Помпата, наричана още „нежния гигант“, е разработена специално за течности с висок вискозитет и съдържание на едри частици, а обемът на камерата ѝ е почти удвоен“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг.

 • Мултиинженеринг: Sandvik Process Systems вече е част от FAM AB и ще оперира под името IPCO

  Мултиинженеринг: Sandvik Process Systems вече е част от FAM AB и ще оперира под името IPCO

  Мултиинженеринг е българска инженерингова фирма, специализирана в конструирането и изработката на конвейери, транспортьори и транспортни системи. „Сред фирмите, с които си партнираме, е утвърденият производител на метални транспортни ленти за различни индустриални приложения Sandvik Process Systems (SPS), който наскоро стана част от холдинга FAM AB, но производството и самостоятелността на Sandvik ще се запазят“, информираха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.

 • Експерти от 10 държави представиха технологии, методи и продукти за защита от корозия на Corrosion Prevention Balkans

  Експерти от 10 държави представиха технологии, методи и продукти за защита от корозия на Corrosion Prevention Balkans

  На 28-ми и 29-ти юни в хотел Империал, гр. Пловдив, се проведоха специализираната конференция и изложба за Югоизточна Европа Corrosion Prevention Balkans 2018, чиито организатори бяха Виа Експо и Парадайз Електрик. Инженер.БГ, чрез петезичното си онлайн техническо списание за Балканите BalkanEngineer.com, бе сред основните медийни партньори и участници в събитието. Основните акценти от него ще ви представим в следващите редове.

 • Строително оборудване връчи своя специална награда по време на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе

  Строително оборудване връчи своя специална награда по време на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе

  През юни т.г. се проведе 4-ото издание на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Събитието бе организирано от Авто-мото клуб „Русчукъ“, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и община Русе. „Щастливи сме, че имахме удоволствието да подкрепим това колоритно събитие, превърнало се в традиционна проява“, заявиха пред Инженер.bg от Строително оборудване ЕООД. Предприятието, позиционирано в Русе, е част от групата Husqvarna.

 • Атлас Техник: Sumitomo Heavy Industries придоби европейския лидер в производството на електромотори Lafert

  Атлас Техник: Sumitomo Heavy Industries придоби европейския лидер в производството на електромотори Lafert

  Японската инженерингова компания Sumitomo Heavy Industries придоби Lafert Group, европейски лидер в разработката и производството на индустриални електромотори и задвижвания, обявиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Sumitomo Heavy Industries у нас. Новопридобитото дружество, с оборот от 150 млн. евро за 2017 г., ще стане част от направлението на японската група Power Transmission and Control, известно още под бранда Sumitomo Drive Technologies.

 • Инженер.БГ - медиен партньор и участник в конференцията Corrosion Prevention Balkans 2018

  Инженер.БГ - медиен партньор и участник в конференцията Corrosion Prevention Balkans 2018

  Скъпи колеги, читатели и приятели на Инженер.БГ,

  Щастливи сме да ви съобщим, че за първи път Инженер.БГ - чрез петезичното ни онлайн техническо списание за Балканите BalkanEngineer.com, си партнира с Виа Експо във връзка със специализираната конференция и изложба за Югоизточна Европа Corrosion Prevention Balkans 2018! Конференцията ще се състои на 28-ми и 29-ти юни в хотел Империал в гр. Пловдив.

Още от Машини, мех. системи