Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Събития

 • Строително оборудване ЕООД, доскоро част от Atlas Copco, вече е част от семейството на шведската група Husqvarna

  Строително оборудване ЕООД, доскоро част от Atlas Copco, вече е част от семейството на шведската група Husqvarna

  В началото на февруари 2018 г. „Строително оборудване“ – гр. Русе, част от семейството на Atlas Copco, бе придобито от шведския лидер в областта на промишленото оборудване и електроинструментите Husqvarna, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма. Сделката е етап от инвестиционното преструктуриране, което предприема мажоритарният собственик и на двете групи – Investor AB. Основите дейности на българския завод са разработване, дизайн и монтаж на машини и оборудване.

 • Специалистите от ЛД преминаха обучение за продуктите на най-новия партньор на компанията ACE Controls

  Специалистите от ЛД преминаха обучение за продуктите на най-новия партньор на компанията ACE Controls

  През месец януари 2018 г. търговските представители от фирма ЛД успешно преминаха през сериозно техническо обучение, посветено на продуктите на световно признатия експерт в областта на индустриалното контролиране на вибрации ACE Controls, съобщиха за Инженер.bg от ЛД. На българския пазар ЛД предлага цялата гама хидравлични демпфери (с ход от 4 mm до 3000 mm), газови пружини, маслено спирачни цилиндри, виброизолиращи и заключващи елементи на ACE Controls.

 • Индуматик: Технологията SprayStream на Savic Engineering разпръсква водна мъгла ефективно и безшумно

  Индуматик: Технологията SprayStream на Savic Engineering разпръсква водна мъгла ефективно и безшумно

  Белгийската компания Savic Engineering е разработчик на технологията SprayStream за разпръскване на водна мъгла. Производителят представи машини, базирани на технологията, по време на изложението Recycling Aktiv – Tiefbau Live през миналата година. „Форумът с двойна тематика Recycling Aktiv – Tiefbau Live се провежда в Карлсруе, Германия, и е насочен основно към професионалисти от областта на рециклиращата и строителната индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Конференцията Metal Days 2018 събира у нас утвърдени специалисти от металообработването на 24 и 25 април

  Конференцията Metal Days 2018 събира у нас утвърдени специалисти от металообработването на 24 и 25 април

  В дните 24 – 25 април т.г. България ще бъде домакин на утвърдилата се през годините международна конференция в областта на металообработването Metal Days Conference. Организатори на мащабната проява са 5 глобални имена в индустрията – Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, които ще представят последните новости при подготовката, обработването, защитата и боядисването на метални повърхности пред браншовата общност у нас и региона.

 • Бибус: Безкорпусните двигатели за директно задвижване TBM на Kollmorgen финалист за наградите Golden Mousetrap

  Бибус: Безкорпусните двигатели за директно задвижване TBM на Kollmorgen финалист за наградите Golden Mousetrap

  Серията безкорпусни двигатели за директно задвижване TBM на компанията Kollmorgen е избрана за финалист в категорията „Автоматизация и контрол“ на Golden Mousetrap Awards. „Тези годишни награди се спонсорират от списанието Design News, като с тях се отличават фирми, продукти и специалисти, имащи съществен принос към дизайна, инженеринга и производството в Северна Америка“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgrn у нас.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица научихме, че заводът в Правец на Siemens е вече с нов директор, а международната компания ще отвори два нови хъба у нас. Информирахме ви и за предстоящи инвестиции, част от които са свързани с изграждането на пречиствателна станция от словенското международно дружество Kolektor и оборудване на нов учебен център, предназначен за теоретично и тренировъчно обучение към сдружение Клъстер Тракия икономическа зона. Ако сте пропуснали подробности от новините, посетете ни на www.борса.bg.

 • Атлас Техник: Schneeberger Group разширява дейността си с придобиването на швейцарския производител werotec ag

  Атлас Техник: Schneeberger Group разширява дейността си с придобиването на швейцарския производител werotec ag

  В началото на 2018 г. водещата група Schneeberger, със седалище в Рогвил, кантон на Берн, придоби всички дялови акции от дружеството werotec ag, базирано в Райголдсвил, Швейцария. „Двете утвърдени компании в линейните задвижващи технологии поддържат успешни бизнес отношения от няколко години. Те са разположени само на 45 мин. път с кола една от друга в централното плато и техните допълващи се продукти правят сливането оптимално решение“, коментираха от Атлас Техник.

 • Multivac получи златното отличие на FoodTec 2018 за иновации с термоформовъчна машина от ново поколение X-line

  Multivac получи златното отличие на FoodTec 2018 за иновации с термоформовъчна машина от ново поколение X-line

  От 20 до 23 март 2018 г. ще се проведе престижното международно изложение, посветено на хранителните технологии, Anuga FoodTec. Участие в събитието ще вземе и лидерът във висококачествените опаковъчни решения Multivac, чиито най-нови предложения ще бъдат изложени в зала 9.1, щанд А020. Още през януари обаче, една от най-новите разработки на международния производител получи златното отличие на FoodTec за 2018 г. за иновативната термоформовъчна опаковъчна машина X-line.

 • Двустранни бизнес срещи разкриват нови перспективи пред компаниите по време на MachTech& InnoTech 2018

  Двустранни бизнес срещи разкриват нови перспективи пред компаниите по време на MachTech& InnoTech 2018

  От 26 до 29 март 2018 г. предстои поредното издание на мащабното техническо изложение MachTech&InnoTech, което ще се проведе в Интер Експо център (IEC) в столицата. Във втория ден на международния форум организаторите предоставят възможност за важните за бизнеса MatchMaking срещи. „За да се разгърне пълният потенциал на една компания и да бъдат оптимално развити нейните възможности за бизнес и сътрудничество, е изключително важно представителите на различни предприятия да се срещат „на четири очи“, за да обменят идеи. Именно това целим, като организираме двустранните бизнес срещи по време на събитието“, споделиха от IEC.

 • Адара Инженеринг: GEA ще представи най-новата си помпена серия за ХВП, по време на мащабно изложение в Кьолн

  Адара Инженеринг: GEA ще представи най-новата си помпена серия за ХВП, по време на мащабно изложение в Кьолн

  В началото на 2018 г. предстои поредната международна изява на интернационалния холдинг – изложението за решения в хранително-вкусовата промишленост Anuga FoodTec. „Сред акцентите, които GEA ще представи на техническия форум, е и новата серия центробежни едностъпални помпи GEA Hilge HYGIA Н, предназначена за приложения с високи хигиенни изисквания“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Ето какво още разказаха от Адара Инженеринг...

Още от Машини, мех. системи