Събития

 • B2N ще посветят ЗDни на адитивното производство през февруари. Регистрирайте се, за да получите безплатен достъп

  B2N ще посветят ЗDни на адитивното производство през февруари. Регистрирайте се, за да получите безплатен достъп

  От 20 до 23 февруари 2020 г. предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе под мотото „Beyond the hype”. Събитието е насочено към представители на бизнеса, научните и образователните среди и цели създаване на възможности за колаборации и обмяна на опит. Също така събитието ще бъде интересно и за масовата аудитория и ще отговори на всички въпроси, свързани с приложенията и ползите от технологията.

 • Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  Как се изработват компоненти за утвърдени автомобилни брандове и какви са процесите на управление в една водеща производствена компания? На тези и много други въпроси намериха отговори учениците от 12-ти клас на Професионална гимназия по икономика и управление (ПГИУ) „Елиас Канети“ в гр. Русе, които в края на 2019 г. посетиха завода на фирма Линамар (Монтюпе) в града. Екипът на Линамар (Монтюпе) посрещна своите гости с презентация.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И за много години! Още от началото на 2020 г. новите проекти и събития в сферата на бизнеса в България и на Балканите човешките ресурси, както и в средното и академичното техническо образование продължават с пълна сила. А най-интересното от първите дни на новата година и края на 2019 г. обобщихме за вас в традиционната ни седмична новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още любопитни акценти можете да намерите на www.борса.bg.

 • РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  С почетни отличия, признание от световно ниво, иновативни разработки и силен емоционален заряд изпраща 2019 г. една от най-утвърдените машиностроителни компании у нас РАИС. И тази година дружеството взе участие в международния форум ЕМО Хановер, където не само представи решения от новата си продуктова линия Advance Line, но и бе лично удостоено с визитата на президента и главен изпълнителен директор на FANUC, Япония – д-р Йошихару Инаба.

 • Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  За степента на ефективност на различните прийоми, които компаниите избират, за да привлекат най-добрите кадри и да промотират своята дейност, се водят немалко дискусии. Практиката показва обаче, че дните, в които те отварят вратите си, за да разкрият своя свят, са ползотворни както за гостите, така и за домакините. Такъв подход традиционно избира и Метал Технолоджи Груп (MTG) – български производствен лидер с дългогодишни традиции в сферата на металургията.

 • СИАД: Нашите индустриални газове и решението Aroma+ правят разопаковането истинско удоволствие

  СИАД: Нашите индустриални газове и решението Aroma+ правят разопаковането истинско удоволствие

  Италианският посланик в България Н.Пр. г-н Стефано Балди и директорът на Конфиндустрия България, г-жа Мила Ненова, бяха сред официалните гости на щанда на СИАД по време на специализирания форум Месомания 2019. Българското дружество е част от структурата на италианската компания SIAD. „Тук сме, за да представим богатата гама индустриални газове, както и най-новото решение, патентовано от SIAD – Aroma+”, коментираха пред екипа на Инженер.bg от фирмата.

 • Стомана Индъстри разкри света на металургията и предаде ценни уроци на децата на своите служители

  Стомана Индъстри разкри света на металургията и предаде ценни уроци на децата на своите служители

  Вълнуващо, забавно и полезно – така премина и тази година Денят на народните будители за децата на служителите на металургичното дружество Стомана Индъстри. На 1 ноември 2019 г., за пета поредна година, компанията се присъедини към програмата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“. А ето и какво споделиха за провелата се в завода инициатива от екипа на Стомана Индъстри пред Инженер.bg.

 • Галика обяви нови партньорства и посрещна официални гости от чужбина по време на МТП – Пловдив 2019

  Галика обяви нови партньорства и посрещна официални гости от чужбина по време на МТП – Пловдив 2019

  Една от компаниите, които правят впечатление с авторитета и професионалното си отношение на всички изложения и панаири както в страната, така и в чужбина, е Galika – международна фирма с дългогодишно представителство в България. По време на Международния технически панаир, който се проведе в гр. Пловдив в края на септември 2019 г., щандът на Галика – клон АД привлече интереса на посетителите на 13-та палата. Ето кои са акцентите от представянето на българското дружество.

 • MTG: „Вслушваме се в служителите си и им осигуряваме оптимална работна среда. Убедете се на Ден на отворените врати”

  MTG: „Вслушваме се в служителите си и им осигуряваме оптимална работна среда. Убедете се на Ден на отворените врати”

  Метал Технолоджи Груп (MTG) е сред утвърдените металургични дружества у нас. Компанията разполага с три завода, а над 90% от продукцията й е насочена за износ към страни от цял свят. От организацията приветстваха студентите от инженерни специалности на изложението „Дни на кариерата“. „Радваме се, че успяхме да се запознаем с много амбициозни млади хора, на които презентирахме стажантската ни програма и възможностите за работа при нас“, коментираха пред Инженер.bg от екипа на MTG.

 • Максимум професионализъм и грижа – това е Стомана Индъстри. Вижте как премина участието на фирмата в „Дни на кариерата“

  Максимум професионализъм и грижа – това е Стомана Индъстри. Вижте как премина участието на фирмата в „Дни на кариерата“

  Стомана Индъстри е традиционен участник в HR форума „Дни на кариерата“. Участието на компанията от дружеството обясниха със стремежа си за популяризиране на металургичния сектор , както и с цел повишаване на разпознаваемостта на завода като предприятие, даващо поле за кариерно развитие и осигуряващо стабилност. „Присъстваме на изложението, за да се запознаем с младите хора, да бъдем по-близо до тях и да установим какво предизвиква техния интерес“, заявиха пред Инженер.bg от Стомана Индъстри.

Още от Машини, мех. системи