Събития

 • Аутомотив Експо София 2018 събра водещи производители и доставчици на решения за автомобилната промишленост

  Аутомотив Експо София 2018 събра водещи производители и доставчици на решения за автомобилната промишленост

  В периода от 18 до 21 октомври 2018 г. в Интер Експо Център - София се проведе първото по рода си у нас специализирано изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии за автомобилната промишленост Аутомотив Експо София. Във форума, който бе организиран с подкрепата на едно от най-мащабните международни изложения в областта на автомобилната индустрия Automechanika, се включиха над 80 компании, които представиха актуални новости.

 • Помпени решения за хранително-вкусовата промишленост - акцент в участието на Адара Инженеринг на Месомания 2018

  Помпени решения за хранително-вкусовата промишленост - акцент в участието на Адара Инженеринг на Месомания 2018

  За поредна година Адара Инженеринг е сред фирмите, които участват в изложбата Месомания 2018, която се провежда от 7-ми ноември до 10-ти ноември тази седмица в Интер Експо Център в гр. София. Очакванията са, че форумът ще събере повече от 500 български и чуждестранни компании. „Помпените решения и системи, които ще покажем, могат да допринесат съществено за ефективността и модернизацията на месопреработвателните предприятия“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг.

 • Стам ще демонстрира иновативни складови решения по време на Месомания 2018 в Интер Експо Център

  Стам ще демонстрира иновативни складови решения по време на Месомания 2018 в Интер Експо Център

  От 7 до 10 ноември 2018 г. в Интер Експо Център, София, ще се проведе 25-тото юбилейно издание на изложението Месомания 2018, което ще събере изявени компании, опериращи в този сектор от хранително-вкусовата индустрия. Тази година във форума ще се включи и българското дружество Стам Лтд, част от STAMH Group, специализирано в проектиране, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на складови системи. От Стам Лтд ще очакват своите клиенти и партньори и на двата си щанда - C15 и D15.

 • Илва ще представи съвременни решения за ХВП от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център – София

  Илва ще представи съвременни решения за ХВП от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център – София

  В периода от 7 до 10 ноември, за поредна година в Интер Експо Център – София ще се проведе международното изложение за мляко и млечни продукти „Светът на млякото”. Участие в него са заявили водещи компании, сред които е и фирма Илва, утвърден доставчик на помпи и помпени системи за хранително-вкусовата промишленост. „Посетителите на изложението ще могат да ни намерят в зала 2, щанд D3, където ще представим най-новите продуктови попълнения в нашето портфолио”, съобщиха от Илва.

 • За теб е важно да работиш в българска социално отговорна компания? Посети щанда на РАИС на „Дни на кариерата“

  За теб е важно да работиш в българска социално отговорна компания? Посети щанда на РАИС на „Дни на кариерата“

  Чудиш се какво е социално отговорна компания и само чуждестранните дружества ли могат да се похвалят с това? Съветваме те да посетиш щанда на фирма РАИС по време на кариерното изложение „Дни на кариерата“, което се провежда днес на територията на Технически университет – София, филиал Пловдив. РАИС грабна приза за социално отговорна компания за 2017 г., а представителите на компанията са готови да разкажат за добрите практики и възможностите за работа и стаж.

 • Засилено румънско участие на МТП 2018 – Bystronic, Vibro Blast, Apel Laser, Micromet и Power Belt във фокуса на Инженер.bg

  Засилено румънско участие на МТП 2018 – Bystronic, Vibro Blast, Apel Laser, Micromet и Power Belt във фокуса на Инженер.bg

  Tазгодишното, 74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив премина под знака на последно поколение технически иновации в различни сфери на индустрията. Забележително представяне демонстрираха румънските компании, които взеха участие в престижния форум. Във фокуса на Инженер.bg попаднаха решенията на Bystronic, VibroBlast, Apel Laser, Micromet и Power Belt. С какво „блеснаха“ изложителите от северната ни съседка ще ви разкажем в настоящия материал.

 • Строително оборудване: „Станете част от развойния екип на утвърдена международна компания“

  Строително оборудване: „Станете част от развойния екип на утвърдена международна компания“

  Мечтаеш ли за инженерна кариера? Искаш ли да участваш в разработката на нови строителни инструменти и да си част от развойния екип на международна компания като Husqvarna? Тогава Строително оборудване ЕООД е твоят шанс! Потърси възможностите, които русенският завод предлага за млади специалисти по време на „Дни на кариерата“ 2018. Тази година изложението за работодатели, което Технически университет – София организира.

 • Стомана Индъстри: „Туптящото сърце“ на всяка компания са младите попълнения. Посетете ни на „Дни на кариерата“

  Стомана Индъстри: „Туптящото сърце“ на всяка компания са младите попълнения. Посетете ни на „Дни на кариерата“

  Как се произвежда стомана? Какво е да работиш в тежката металургия? Какви са най-новите технологии и оборудване в бранша и колко е важна ролята на всеки служител в производствения процес? Отговор на тези въпроси студенти и млади специалисти ще могат да получат на щанда на Стомана Индъстри по време на тазгодишното издание на „Дни на кариерата“. Работодателското изложение ще се проведе на 23 и 24 октомври в Технически университет – София.

 • Метал Технолоджи Груп: Заповядайте на Дни на отворените врати в нашите заводи Алуком и Осъм

  Метал Технолоджи Груп: Заповядайте на Дни на отворените врати в нашите заводи Алуком и Осъм

  След успешно провелия се Ден на отворените врати в предприятието Центромет на Метал Технолоджи Груп, компанията организира подобни събития и в другите си два завода – Алуком и Осъм. Те ще се проведат съответно на 19 и 26 октомври 2018 г.. „Ще покажем на нашите гости модерните ни производствени бази и ще им разкажем за традициите и иновациите в тях”, съобщиха за Инженер.bg от българския холдинг, лидер в сферата на производството на отлети и механообработени детайли.

 • Мултивак България Продакшън кани ученици и студенти на „Ден на отворените врати“

  Мултивак България Продакшън кани ученици и студенти на „Ден на отворените врати“

  Ден на отворените врати организира на 25 октомври 2018 г. Мултивак България Продакшън, пазарен и технологичен лидер в опаковъчната промишленост. Събитието ще се проведе в производствената база на компанията, намираща се в Индустриална зона Божурище,  ул. „Валери Петров“ № 10, от 10:00 до 14:00 ч. „Това периодично провеждано от нас събитие е насочено към учениците от професионалните гимназии и към студентите от последните курсове на техническите специалности”, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България Продакшън.

Още от Машини, мех. системи