Събития

 • Лазатек: Новости в окомплектовката на металорежещи машини демонстрира Samchully на EMO Hannover 2017

  Лазатек: Новости в окомплектовката на металорежещи машини демонстрира Samchully на EMO Hannover 2017

  Утвърденият производител на патронници и затегачи от Корея Samchully Machinery Co. е активен участник в момента протичащия международен форум за металообработка EMO Hannover 2017, информираха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която предлага продуктите на компанията на българския пазар. Събитието се провежда в периода от 18 до 23 септември в германския град Хановер. Корейският производител посреща своите гости на щанд G71, в зала 4.

 • Солтех: Заповядайте на семинар на тема „Вашата Фабрика 4.0: Теорията на практика“ в края на септември

  Солтех: Заповядайте на семинар на тема „Вашата Фабрика 4.0: Теорията на практика“ в края на септември

  След успешно проведения дискусионен форум, организиран от Солтех по време на MachTech 2017, компанията отново ще бъде сред партньорите на второто издание на събитието. То ще се проведе под надслов „Вашата Фабрика 4.0: Теорията на практика“, на 29 и 30 септември в икономическа зона Тракия край Пловдив. Мероприятието ще се осъществи благодарение на сътрудничеството на фирмите Полиметa-С и Blaser, а домакин ще бъде производствената компания Шети България.

 • Включи се в срещата на възпитаници на ТУ – София на 24 октомври и подкрепи реновирането на университетския музей

  Включи се в срещата на възпитаници на ТУ – София на 24 октомври и подкрепи реновирането на университетския музей

  Най-старият технически университети у нас ТУ – София стартира благотворителна инициатива във връзка с реновирането на университетския музей, съобщиха за Инженер.bg от ръководството на института. По този повод ВУЗ-ът кани всички свои възпитаници, колеги, приятелите и партньори на тържествена среща на 24 октомври 2017 г., от 18:00 часа, във фоайето на бл. 12, за да го подкрепят в новото му начинание.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Повечето от нас се наслаждават на чаканата цяла година ваканция, но други не спират да работят за бъдещето и бизнеса си. Няколко университета например използват летния сезон за ремонтни дейности, с които да подобрят базата на своите студенти. Ако пък вие сте специалист, който търси нова работа, не пропускайте да попълните специалната тематична анкета на Инженер.bg, а междувременно можете да се запознаете с най-новото от света на производството, предприемачеството и инвестициите.

 • Айгер Инженеринг бе отличена за бизнес сделка на годината и проект с образователна насоченост

  Айгер Инженеринг бе отличена за бизнес сделка на годината и проект с образователна насоченост

  Доказаната производствена компания в областта на фармацевтичната, опаковъчната и тютюневата индустрия Айгер Инженеринг спечели две награди в ежегодния конкурс b2b Media Awards. На тазгодишното издание, което се проведе в НДК, фирмата бе отличена в две от оспорваните категории: „Бизнес сделка на годината“ и „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“. „През 2016 г. компанията спечели и приза за „Принос към зелената идея“ в конкурса“, споделиха от Айгер.

 • Вътрешната логистика и иновативни решения на Kardex Remstar бяха тема на семинар на Фесто Производство и СТАМ

  Вътрешната логистика и иновативни решения на Kardex Remstar бяха тема на семинар на Фесто Производство и СТАМ

  На 5 юли т.г. водещият разработчик на продукти, системи и решения в областта на индустриалната автоматизация Фесто Производство ЕООД бе домакин на специален семинар, организиран съвместно с фирма СТАМ ЛТД, официален дистрибутор на Kardex Remstar за България и Сърбия. Темата, която събра на едно място специалисти и представители на над 40 компании от страната, бе ефективната вътрешна логистика и иновативните решения на Kardex Remstar.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Бизнесът не признава нито жаркото слънце, нито градоносните облаци и продължава да ни залива с новини за инвестиции и иновации. Ако все още не сте разбрали за стипендиантската програма на Либхер-Хаусгерете Марица или за електронната система за издаване на разрешително за строеж в съседна Македония, четете седмичния ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. За повече подробности посетете ни на адрес www.борса.bg. Ако търсите инженерно решение или услуга, надникнете в нашата Инженерингова борса.

 • BOGE отличи българската компания ЛД ООД със сертификат „Платинен партньор 2017“

  BOGE отличи българската компания ЛД ООД със сертификат „Платинен партньор 2017“

  Утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД ООД е вече 22 години официален представител за България на доказания немски производител BOGE Kompressoren. Благодарение на положения усилен труд и постигнатия ръст в продажбите, фирма ЛД бе отличена със специален сертификат за „Платинен партньор на Boge” за 2017 г. Наградата за лоялност към марката, професионализъм, достигнати цели и обороти, бе връчена на г-н Богдан Станков, управител на ЛД, и на г-н Генчо Здравков, търговски директор на българското дружество, в Германия.

 • Специалисти по SolidWorks от Айгер Инженеринг с национална награда за проектиране в Model Mania

  Специалисти по SolidWorks от Айгер Инженеринг с национална награда за проектиране в Model Mania

  Айгер Инженеринг, утвърдена производствена компания в областта на фармацевтичната, опаковъчната и тютюневата индустрия, завоюва два медала за проектиране в престижното инженерно състезание Model Mania. Традиционното събитие се провежда като част от 3-дневна конференция, която тази година събра над 150 професионалисти от областта на 3D проектирането, производството и управлението, съобщиха от дружеството. В съревнованието взеха участие 24 майстори на SolidWorks.

 • Инженер.bg и ТУ-Габрово с „мисията” да помагат на младите колеги да бъдат по-информирани и конкурентноспособни

  Инженер.bg и ТУ-Габрово с „мисията” да помагат на младите колеги да бъдат по-информирани и конкурентноспособни

  Скъпи колеги, партньори и приятели,

  За нас е удоволствие да споделим, че Инженер.БГ ще си сътрудничи активно с Технически университет - Габрово. С това сътрудничество целим да развиваме Инженерна борса като медиатор между академичните среди и бизнеса, за да бъдем още по-полезни, а инженерните кадри още по-подготвени и конкурентноспособни на пазара на труда.

Още от Машини, мех. системи