Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Адара Инженеринг осигурява спешни ремонтни дейности на вакуумните системи в българските болници

21.04.2020 г.


Всички лечебни заведения в страната, разполагащи със система за централен вакуум, могат да разчитат на своевременна, бърза и качествена реакция от екипите на Адара Инженеринг, в случай на авария. Това обявиха пред Инженер.bg от доказаната българска инженерингова компания, която е и официален представител у нас на лидера във вакуумното оборудване Busch. „На всички болници, в които има наши съоръжения, можем да предложим помощта си и с безплатни консултации и препоръки”, посочиха още от фирмата.Вакуумните решения на немския производител Busch намират широко приложение в системите за сгъстен въздух в болници и медицински заведения, където се извършват кислородни терапии и други подобни дейности. Като партньор на компанията в България, Адара Инженеринг припознава като свой ангажимента на Busch към всички болнични заведения в този критичен за света момент. Глобалната компания, както и нейният български представител, предприемат мероприятия за оказване на спешна техническа помощ на лечебните заведения, когато такава е необходима.


Всички специалисти, които искат да получат повече информация, могат да се свържат с Адара Инженеринг на имейл office@adara-bg.com или на телефони:

Централен офис гр. София: 02/974-49-38 или 0888/21-74-71;

Офис гр. Варна: 0876/330 575;

Офис гр. Пловдив: 0877/090 301;

Офис гр. Стара Загора: 0876/963 880;

Офис гр. Русе: 0876/482 500;

Офис гр. Бургас: 0876/963878.

 

Още през февруари т.г. две големи вакуумни помпи са доставени в новопостроените за дни болници в Ухан, Китай, за да подпомогнат лечението на пациенти, заразени с коронавирус. „Помпите са оборудвани със специални филтри, които предотвратяват преминаването на вирусите. В допълнение, вакуумните помпи Busch не изискват работни течности като вода или масло, които биха могли да бъдат замърсени с вируса“, посочиха от Адара Инженеринг. Помпи Busch са доставени и инсталирани и в две болници в Шанхай.


В началото на април представителствата на Busch във Франция и Швейцария осигуряват допълнителни вакуумни системи в една болница в Базел и друга – в кантона Тургау. Триплексните вакуумни системи с три ротационни вакуумни помпи R5 са необходими за разширяване на съществуващото снабдяване с вакуум, за да се справят болниците с очаквания нарастващ брой пациенти с нужда от интензивно лечение.


„Такива инсталации получиха и още две болници – в Женева и Базел“, уточниха от българското дружество.Busch помага и на Испания – втората най-засегната от COVID-19 държава в света. В рамките на 48 часа испанската армия, пожарникари и стотици доброволци успяват да изградят спешна болница в една от залите на Мадридския изложбен център. Полевата болница може да побере 6000 пациенти, като 500 от тях могат да получат интензивно медицинско лечение и вентилация. „За да се достави подходяща вакуумна система в най-кратки срокове, Busch Испания предоставя вакуумната система от собствения си шоурум. Инсталацията, използвана за демонстрации, е демонтирана и доставена веднага в Мадрид. Вакуумната система се състои от три ротационни вакуумни помпи R5, монтирани на вакуум съд, и антибактериални филтри срещу течението“, разказаха в заключение от Адара Инженеринг.


Призоваваме нашите читатели, които имат инициативи, свързани с подкрепа на болниците, да използват #ПомагамеНаБолниците. Ние също ще го вграждаме във всички наши подобни материали, за да достигнем до още повече хора, които да се присъединят към инициативата.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в
 микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Адара ИнженерингBusch

Още от Машини, мех. системи