Събития

Атлас Техник: Решение за уплътняване на резбови съединения на Böllhoff грабна наградата за иновация Markvisionen 2017

04.01.2018 г.

Една от последните разработки на глобалния производител на крепежни елементи и системи за сглобяване Böllhoff Group спечели престижната награда за световна иновация OWL Innovation Award Markvisionen 2017, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага изделията на компанията у нас. „PARRYPLUG® грабна специалното отличие на тазгодишните награди за иновация със своята уникална концепция за превенция от трамбоване и индустриални аварии“, уточниха от българското дружество.PARRYPLUG e безинструментово средство за ефективно уплътняване на вътрешни резбови съединения с цел предотвратяване на тяхното лесно освобождаване. Цялостната концепция на изделието впечатли журито, изпреварвайки повече от 99 иновативни продукта на 92 първокласни производителя. Това е вторият път, в който Böllhoff Group печели почетния приз, като първият бе през 2013 г. за решението RIVTAC.

 


Решението PARRYPLUG е подходящо за различни индустриални области, в които безопасността на служителите и оборудването са на първо място. Иновативното средство е приложимо още при обозначаване на винтове, за избягване на замърсявания, както и в хранително-вкусовата промишленост. „Отличава се с лесна и надеждна инсталация, а перфектното му прилягане към резбите гарантира максимална защита срещу трамбоване. Притежава широк температурен диапазон на работа – от -50 до +200 °C“, поясниха от Атлас Техник.


 

Наградите за иновация Markvisionen 2017 се връчват ежегодно от OstWestfalen-Lippe (OWL), технологичен регион в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия, с над 2000-годишна история и култура. Те се присъждат на компании за техните иновативни продукти, услуги и процеси през годината.


 

Подробна информация за иновативната разработка на група Böllhoff – PARRYPLUG, бихте могли да научите от видео-материалите по-долу!


Техническите изделия и решения на немския производител Böllhoff на българския пазар предоставя водещата фирма Атлас Техник! Повече за нея – всички продукти и услуги, които предлага, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Böllhoff

Още от Машини, мех. системи