Събития

Атлас Техник: Sumitomo Heavy Industries придоби европейския лидер в производството на електромотори Lafert

18.06.2018 г.

Японската инженерингова компания Sumitomo Heavy Industries придоби Lafert Group, европейски лидер в разработката и производството на индустриални електромотори и задвижвания, информираха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага техническите решения на Sumitomo Heavy Industries у нас. Новопридобитото дружество, с оборот от 150 млн. евро за 2017 г., ще стане част от направлението на японската група Power Transmission and Control, известно още под бранда Sumitomo Drive Technologies. Бизнес сегментът приключи миналата година с почти 1 млрд. евро оборот от продажби и с над 10% оперативен марж.Стойността на сделката възлиза на 172.65 млн. евро. Настоящият мениджмънг на Lafert ще продължи да се ангажира с бизнес дейностите по изпълнението на плана за растеж на компанията и да осигури възможно най-добрата интеграция. Всички съоръжения на Lafert и персоналът в Италия и чужбина ще бъдат подкрепени от силна стратегия за развитие.

 

Придобиването на италианската група е значимо събитие от бизнес календара на Sumitomo Heavy Industries и важна крачка за по-нататъшното разширение на производството на електромотори и индустриални машини. „По план се очаква Lafert да стане глобален център за компетентност при изследването и разработката на двигатели под бранда Sumitomo Drive Technologies“, обясниха от Атлас Техник. „Европейската компания ще се ангажира с продажбите, маркетинга, НИРД (б.ред. научноизследователска и развойна дейност) и инженеринговите активности в световен мащаб по отношение на моторите, произвеждани в заводите й в Италия, Словения и Китай“, уточниха още те.

Солидните финансови средства на Sumitomo Heavy Industries ще подкрепят стратегията за растеж и развитие на Lafert и ще спомогнат за утвърждаването й на водещи позиции на пазара на електрически двигатели. Както Sumitomo Heavy Industries, така и Lafert, ще могат да се възползват взаимно от навлизането на нови пазари.

 

Общият оборот от продажбата на електромотори на Sumitomo Drive Technologies след придобиването на Lafert е в размер на около 250 млн. евро., от които около 24% са от синхронни сервомотори, 12% – синхронни двигатели с постоянни магнити, и 64% – асинхронни двигатели. Целта е до 2025 г. сумата да достигне 400 млн. евро, отново благодарение на амбициозния инвестиционен план и укрепването на организацията.

 

С тази сделка Lafert ще има възможност да разшири продуктовото си портфолио с широка гама индустриални и прецизни зъбни колела, както и с по-големи като мощност асинхронни двигатели, произведени от Sumitomo Heavy Industries.

Повече информация за Атлас Техник ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Атлас Техник, Sumitomo Heavy Industries, Lafert

Още от Машини, мех. системи