Събития

Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

27.06.2019 г.

Компанията Kollmorgen демонстрира най-новите си машини и технологии за обработка на храни и напитки на изложението ProFood Tech 2019 в Чикаго, Илинойс. „На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да видят серводвигател хигиенно изпълнение AKMH, синхронни серводвигатели AKM и AKM2G, както и влагозащитено изпълнение на серводвигател AKM за хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Kollmorgen представи и софтуерната платформа Kollmorgen Automation Suite (KAS) за лесно разработване на приложения и системи“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgen у нас.Серводвигатели AKMH хигиенно изпълнение


При производството на двигателите AKMH са използвани одобрени от FDA (б.ред. Управление на контрола по качеството на хранителните продукти в САЩ) материали за приложение в хранително-вкусовата промишленост. Тяхното изпълнение отговаря на нормативните изисквания за степен на защита IP69K на изискванията на Европейската асоциация за хигиенен инженеринг и дизайн (EHEDG) и на стандарта за санитарни изделия 3-A.


„Електродвигателите AKMH помагат на производителите на храни да намалят риска от изземване на хранителни продукти, да подобрят дълготрайността на продуктите в среда с висока влажност и да намалят времето за почистване. Двигателят може да издържи на струи с налягане от 1450 psi и на химикали с рН от 2 до 12. Специалният отвор за кабелно свързване изравнява налягането във вътрешността на двигателя с това на корпуса, за да се предотврати проникването на вода“, поясниха от фирма Бибус. Със своята външна повърхност от неръждаема стомана 316L и 32-микронно покритие, той предотвратява възможността от задържане на замърсявания в места, като например метални шевове и джобове, осигурявайки надежден и хигиеничен дизайн.Специфики на серводвигател AKM2G


Синхронният серводвигател AKM2G на Kollmorgen се характеризира с повишена плътност на мощността и подобрено съотношение въртящ момент/скорост. „С него производителите на оригинално оборудване могат да постигнат до 30% по-висока производителност в сравнение с двигател от същия клас или същата производителност с по-малък двигател. С шест типоразмера на носещата рамка и с до 5 габаритни дължини и мощност 0.3 и 10 kW, както и избираеми опционални възможности за обратна връзка, тип монтаж и работни характеристики, AKM2G може лесно да бъде внедрен в съществуващите конструктивни схеми“, допълниха от Бибус България.


Характеристики на синхронен серводвигател AKM


Със своята плътност на мощността, която е водеща за този отрасъл, и модулно изпълнение с възможност за комбинация на повече от 500 000 стандартни продукта, серводвигателите AKM осигуряват практически неограничени възможности за съвместни проекти. Серводвигателите AKM са в изпълнение от тип „Plug-and-Play“, което осигурява бързото им разпознаване и представлява добър избор за разнообразни конструктивни изисквания.


Серводвигатели AKM за работа във влажна среда за ХВП


Тези двигатели притежават електромагнити, разположени в корпус, защитен с двукомпонентно покритие, одобрено от FDA, и конфигурация на уплътненията, осигуряващи степен на защита IP67 за приложения със строги санитарни разпоредби.


Не е необходимо разполагането на допълнителни предпазни екрани или специална защита за корпуса на двигателя. Всички елементи, свързани към прецизните интерфейси, са от неръждаема стомана, включително вал на двигателя, винтове и съединители. Серводвигателите се предлагат в широка гама от стандартни дължини, намотки, системи за обратна връзка и технологии за свързване.


Софтуерна платформа Kollmorgen Automation Suite (KAS)


„Тази комплексна софтуерна платформа за автоматизация на машините позволява на проектантите бързо и лесно да разработват приложения и системи чрез предварително интегрирани контролери, задвижвания и HMI интерфейси. KAS включва пълен графичен инструментариум за програмиране на PLC с поддръжка на всички програмни езици по стандарта IEC 61131-3“, заявиха в заключение от фирма Бибус България.


Повече информация за Бибус България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бибус България, Kollmorgen

Още от Машини, мех. системи