Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Събития

За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

28.10.2019 г.


Водещият български производител в сферата на металообработването БКК 95 ООД ще се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) за популяризиране на професионалното образование, като организира Дни на отворените врати. На 28-ми, 29-ти и 30-ти октомври учениците от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в Монтана ще имат възможност да се запознаят с производствените възможности и мощности на фирмата. „Щастливи сме, че от регионалния инспекторат подеха тази инициатива и канят производители от бранша, които биха приели учениците от средните професионални училища, за да им покажат как се осъществява едно реално производство и как се практикува професията, която изучават“, споделиха за Инженер.bg от БКК 95.


 

Компанията се включва за втори път в инициативата на МОН и ще посрещне ученици от паралелките по „Мехатроника и електрообзавеждане на промишлени предприятия“ и „Оператори на машинни системи с ЦПУ“ в групи от по 20 човека. Те ще имат възможност да се срещнат и да разговарят със специалисти, завършили своето техническо образование и практикуващи професия, подобна на тази, в която те се обучават.


„Ще разведем учениците и ще им покажем какво се произвежда в нашето предприятие и какви са методиките, които използваме. След това ще им дадем възможност да задават въпроси и да вземат пряко участие в работните процеси“, поясни г-жа Красимира Петрова, съуправител на фирмата.


БКК 95 има опит с приема на ученици от Професионалната гимназия по техника и електротехника в Монтана и към момента на стаж във фирмата са зрелостниците от специалност „Електротехника“. По време на практиката те могат да се запознаят с широко разнообразие от дейности, свързани с изучаваните от тях предмети, включително с електрически машини, електрообзавеждане, окабеляване, ремонти и профилактики и др.

 

„В гимназията има още паралелка „Оператори на машинни системи с ЦПУ“, в която се обучават 13 деца, които от догодина ще започнат производствената си практика при нас. Те ще посещават предприятието поетапно, започвайки от един ден във фирмата, за да достигнат до три дни в годината на дипломирането си“, разказа още г-жа Красимира Петрова и добави „Това са кадри, на които бихме могили да разчитаме през 2022 г. Още по-хубаво е, че тази година интересът към училището бе по-голям и в същата паралелка бяха приети 26 деца, от които и две девойки. Бъдещето е именно в младите хора, затова от БКК 95 инвестираме от сърце в тяхното образование и развитие“.

 

Очаквайте следващ материал за стажантската програма на БКК 95 на виртуалните страници на Инженер.bg.


 

Повече информация за БКК 95 ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи