Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

01.08.2017 г.

Здравейте, колеги! Повечето от нас се наслаждават на чаканата цяла година ваканция, но други не спират да работят за бъдещето и бизнеса си. Няколко университета например използват летния сезон за ремонтни дейности, с които да подобрят базата на своите студенти. Ако пък вие сте специалист, който търси нова работа, не пропускайте да попълните специалната тематична анкета на Инженер.bg, а междувременно можете да се запознаете с най-новото от света на производството, предприемачеството и инвестициите. За повече новини и подробности, посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с нашия седмичен обзор!Бизнесът у нас…


Четири фирми бяха отличени със сертификати за инвестиционните си намерения, според които общите вложени средства ще са на стойност 23 млн. лв. и ще се разкрият 245 нови работни места, информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката.


Шестнадесетата конференция на ЕРРА (Energy Regulators Regional Association) ще се проведе от 25 до 26 септември 2017 г. в Астана, Казахстан, научихме от Комисията за енергийно и водно регулиране.


„Eлектротехника и електроника“, „Горива и електроенергия“, „Машини и апарати“са групите стоки, които бележат най-голям дял в износа на страната ни през 2016 г., информираха от Българска стопанска камара (БСК).


…и на Балканите:


Полският производител на покриви Blachotrapez планира да открие нова производствена зала в румънския град Бая Маре с инвестиция от 800 000 евро, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.


Министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова и министърът на енергетиката и минното дело на Република Сърбия Александър Антич се договориха за сътрудничество между двете страни за постигане на енергийна сигурност, съобщи BalkanEngineer.com.


В началото на юли бе официално открит Belom, новия завод за боеприпаси, разположен в Узичи (Uzići), западна Сърбия, информира BalkanEngineer.com.


Известният тютюнопроизводител British American Tobacco (BAT) обяви, че модернизира румънска фабрика с цел да премести в нея част от производството на българския производител Булгартабак, научихме от BalkanEngineer.com.


Летният живот на университетите у нас:Лесотехническият университет стартира успешно проекта си „Модернизиране и обновяване образователната инфраструктура на Лесотехнически университет – София" с церемония „Първа копка“, съобщиха за Борса.bg от висшето учебно заведение.


Технически университет – София официално ще стартира изпълнението на последния си проект по подобряване качеството на образователната среда, научихме от ВУЗ-а.


Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ за поредна година прие на опознавателен стаж студенти от Московския държавен университет по транспорт. Същевременно транспортното учебно заведение, съвместно с представители на Universium BG Ltd., работи по възможности за обучение на турски студенти, информираха от ръководството му.


И тази година АББ България определи студенти от инженерни специалности, на които ще бъдат отпуснати традиционните вече стипендии от компанията, съобщиха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към ТУ – София.


Още HR:Велграф ООД е фирмата, която ще изпълнява посреднически услуги при наемането на работна ръка за българската индустрия от страни като Украйна, Виетнам и Беларус, информираха за Борса.bg от Българска браншова камара машиностроене (ББКМ).


За основните приоритети, работната атмосфера на немската компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау, екипа от професионалисти, за предизвикателствата пред тях разказа пред Борса.bg инж. Костадин Хаджийски, инженер-конструктор във фирмата.


Всеки си мечтае за работно място, на което да ходи с удоволствие. Инженер.bg ви предизвиква да споделите мечтите си за идеалното работно място, като попълните специалната АНКЕТА!


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от Машини, мех. системи