Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

22.03.2017 г.

Здравейте, колеги! Време е за традиционната рубрика на Инженер.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. Както винаги, и тази седмица ще си припомним за най-важните новини и събития от единствената специализирана търсачка за инженерни кадри, технически продукти и инженерингови решения у нас Борса.bg. Миналата седмица акцент в новинарския поток бе дарението на лидера в производството на енергетично и автоматизирано оборудване АББ България, което компанията направи на техническите университети в София, Пловдив и Габрово. За тези и още новини посетете ни на адрес www.борса.bg!АББ България, лидер в областта на технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване, дари апаратура ниско напрежение на техническите университети в градовете София, Пловдив и Габрово, съобщиха от компанията за Борса.bg. Новото оборудване е на обща стойност от над 30 000 лв.


Хърватската компания Rimac Automobili, популярна с разработването и производството на електрозахранвани суперавтомобили от луксозния клас планира да отвори свои представителства в ключови локации в чужбина със стратегически фокус върху международните пазари, информира BalkanEngineer.com за Борса.bg.


Българската търговско промишлена палата и Интер Експо Център организираха Международна специализирана изложба за охрана, сигурност, безопасност – Security Expo 2017. Събитието се състоя от 15 до 18 март 2017 г. в зала 1 на Интер Експо Център – София, съобщиха домакините за Борса.bg.Испанският мултинационален доставчик за автомобилната индустрия Gestamp започва бизнес в Румъния чрез придобиването на местна компания, която експлоатира производствена база за доставки на Dacia, съобщи за Борса.bg инженерният портал на Балканите BalkanEngineer.com.


На 23 и 24 март 2017 г. в залата на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), регионална колегия София-град, ще се проведе курс на тема: „Проектиране на стоманени конструкции според Еврокод 3”. Обучението е предназначено за действащи проектанти и специалисти в областта и разглежда основните положения и практически особености на стоманени конструкции по Еврокод 3, обявиха организаторите за Борса.bg.


Поредното 43-то издание на международното изложение за строителство и строителни технологии и оборудване SEEBBE ще се проведе от 19 до 23 април т.г. в Белград, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.На 20 и 21 март 2017 г. Студентски клуб „Роботика” към Студентски съвет към Технически университет – София бе сред основните организатори на „Дни на Роботиката 2017”, съобщиха домакините за Борса.bg.


АББ България стартира две стипендиантски програми за младите таланти в ТУ-София, филиал Пловдив, съобщиха от дружеството за Борса.bg.


На 26 и 27 април т.г. ще се проведе практически семинар за минни технологии, съобщиха за Борса.bg от Българската минно-геоложка камара (БМГК). Мероприятието ще се състои в хотел Новотел в София, от 9:00 до 17:30 часа.


Федерация на научно-техническите съюзи, Български съюз на стандартизаторите и Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Регионална колегия София-град, организират Национален петдневен пътуващ семинар, съобщиха от КИИП за Борса.bg.Фирма Строително оборудване ЕООД – Русе, част от шведската водеща група Атлас Копко, предоставя стипендия за студенти от Технически университет – София, съобщиха от Център „Кариера и възпитаници (алумни)” към ТУ-София за Борса.bg. Инициативата е под надслов „За повече жени инженери” и е насочена към дами, завършили първа или втора година на своето обучение.


Компанията MaxEurope, производител на велосипеди и детски стоки с отличителен дизайн за всяка марка, е сред най-големите работодатели в Пловдивския регион, с нарастващо присъствие и на Европейския пазар.


Представители на Китайската корпорация за железопътен подвижен състав CRRC (China Railway Stock Corporation) отправиха официално инвестиционно предложение към БДЖ, съобщиха от Министерството по транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) за Борса.bg.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.


Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от Машини, мех. системи