Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Двушпинделен струг с Y ос, петосен център и компактен двуосен струг бяха акценти на щанда на РАИС на EMO 2017

11.10.2017 г.

In Serbian.


Двушпинделен струг Т250 MY2SG с допълнителна Y ос, петосен вертикален обработващ център VMC 350 и компактен двуосен CNC струг бяха сред основните тематични акценти в представянето на водещия български производител РАИС по време на мащабното изложение за металообработващи технологии и решения ЕМО, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Тазгодишното издание на събитието се проведе от 18 до 23 септември в индустриалната столица на Германия – град Хановер, под мотото „Свързани системи за интелигентно производство“.По информация на организаторите в международния форум се включиха над 2000 компании от повече от 40 държави. Изложителите от Европа наброяваха над 1400, като от България се включиха общо 4 компании. Освен РАИС, продуктово разнообразие на самостоятелни щандове представиха още ВСК Кентавър – ИЗ Динамика – Дряново, ЗММ – България холдинг и 10Х – София.

 

На своите изложбени площи РАИС показа три свои машини. „RAIS Т250 MY2SG е многофункционален струго-фрезови център, който дава възможност за обработка на сложни ротационни детайли с фрезови повърхнини по тях. Голямо предимство е наличието на Y-ос на струговата машина, което я отличава от произвеждания до момента модел T252 2S“, коментираха от РАИС.

 

 

 

„Y-оста дава възможност да се фрезоват повърхнини по ротационни детайли. Така изградената машина позволява да се постави ротационен детайл със сложна форма на основния шпиндел, да се обработи от едната страна, след което да се поеме от втория шпиндел и окончателно да се обработи с втория супорт. Машината е снабдена с две револверни глави, с фрезови вретена с по 12 позиции, или общо разполага с 24 инструмента“, обясниха от българската фирма. „Двата шпиндела имат C-ос, която позволява интерполация на основния шпиндел между четири оси: X, Y, Z и C, а на втория шпиндел – интерполация по три оси – X, Z и C“, уточниха още те.

 

Струго-фрезовият център RAIS Т250 MY2SG има много добри технологични възможности, позволявайки за по-кратко време да бъде обработен детайл със сложни повърхнини, без да се налага позиционирането му на различни машини. „Благодарение на RAIS Т250 MY2SG това се прави с едно захващане, на една машина. Съответно се елиминират и грешките от такова презалагане на детайла на различно оборудване“, заявиха от дружеството.

 

Технически характеристики на двушпинделен струг Т250 MY2SG:

 - Максимален обработваем диаметър: 200 mm;

 - Чело на шпиндела:

   * Първи: A2-5;

   * Втори: A2-5 (опции: A2-6);

 - Максимален диаметър на прътов материал:

   * Първи: Ø42;

   * Втори: Ø42, с опции Ø51;

 - Ходове по X1, X2: 170+15 mm;;

 - Ходове по Z1: 270 mm;

 - Ходове по Z2: 700 mm;

 - Ход по ос Y: ±30 mm;

 - Револверни глави – 2;

 - Размери на ножа: 25x25;

 - Максимален диаметър на инструмент: Ø32 mm.


Втората машина, която РАИС демонстрира на ЕМО Hannover 2017, бе вертикален обработващ център, специално проектиран за производство на детайли със сложни повърхнини – RAIS VMC350. „С въртящата си наклоняема маса и 24-позицонен инструментален магазин той обработва детайли с размери Ø520 х H350 mm и тегло до 300 kg“, подчертаха специалистите от водещия производител.Технически характеристики на вертикален обработващ център RAIS VMC350:

 - Размер на масата: Ø350 mm,

 - Ходове по оси X/Y/Z: 630/560/510 mm,

 - По оси A/C: от +30º до -120º/ ± 360º.


Третата машина, която зае главно място на фирмения щанд на българската фирма, бе

AL 100 – изключително компактен двуосен CNC струг,

предназначен за обработка на дребни детайли серийно производство. Машината се характеризира с високи скорости на обработка и ниска консумация на електроенергия. Предлага се и снабдена с автоматична станция за зареждане и освобождаване на готовия детайл“, посочиха още от РАИС.Повече информация за фирма РАИС – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: РАИС

Още от Машини, мех. системи