Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Денят на отворените врати на Trumpf – високи технологии в реална работна среда на БТЛ Индъстрийз

16.10.2019 г.


В края на септември в новата производствената база на БТЛ Индъстрийз АД в Пловдив се проведе Ден на отворените врати, организиран от Трумпф България. Събитието привлече интереса на многобройни посетители – клиенти и партньори на компанията у нас. „За първи път организираме „Ден на отворените врати на Trumpf“, като целта ни бе да демонстрираме възможностите на нашите машини в реална работна среда. Благодарим за съдействието на нашия партньор БТЛ Индъстрийз, водеща международна компания в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура, в чието хале работят 5 машини на Trumpf. В събитието се включиха и специалисти от СИАД България, която доставя за БТЛ Индъстрийз индустриални газове“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на дъщерната компания на доказания немски производител на лазерно оборудване у нас.

 

БТЛ Индъстрийз е специализирана в три основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. За своята производствена дейност компанията е закупила лазерна машина TruLaser с лазерен източник TruDisk 3001, два абканта TruBend 3100/3066 и щанца TruPunch 1000. В халето работеше и маркиращ лазер на Trumpf, TruMarkStation 5010, с който пред погледите на посетителите бяха извършвани атрактивни демонстрации.TruDisk е лазер с твърдо активно вещество с висока мощност за заваряване, рязане и повърхностна обработка на метали. „Той е оптимално решение за приложения, в които се изискват едновременно висока мощност и максимално качество на лъчението. Новото поколение лазери TruDisk изискват значително по-малка площ за монтаж и притежава изключителна здравина“, поясниха от Трумпф България. Интелигентният характер на новия лазер TruDisk позволява използването му в среда на Industry 4.0, например за мониторинг на състоянието. Благодарение на повишената ефективност, новите импулсни функции с повишена енергийна ефективност и интелигентното управление на енергията, TruDisk работи икономично при всички работни състояния на лазера.Абкант машините TruBend от серия 3000 обединяват високо качество на обработка с лесно управление и конкурентно съотношение цена/мощност. С тях се постига рентабилен производствен процес, дори и при ниско натоварване, и прецизни резултати при най-високи стандарти за безопасност. „Благодарение на перфектното съгласуване на всички компоненти, машините от серия TruBend 3000 са най-бързите машини за огъване в своя клас“, допълниха от българския офис на Trumpf.Компактната щанца TruPunch 1000 е изключително гъвкава. „Тя може да бъде автоматизирана и може да се разшири до спестяваща място комбинирана производствена клетка в зависимост от нуждите на всяко едно конкретно приложение“, коментираха на Трумпф България.Маркиращият лазер с компактни размери TruMarkStation 3000 комбинира лесно и комфортно управление в една система за надписване при обработка на средноголеми партиди. Опционална ротационна ос предлага гъвкавост при надписване на различни детайли. „С външни размери от едва около 600 mm, TruMarkStation 3000 представлява компактен куб за надписване, който в комбинация с One-Box лазера TruMark 5010 се превръща в отлично настолно решение“, заявиха в заключение от Трумпф България.

 


Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи