Събития

Индуматик: Технологията SprayStream на Savic Engineering разпръсква водна мъгла ефективно и безшумно

12.02.2018 г.

In Romanian


Белгийската компания Savic Engineering е разработчик на технологията SprayStream за разпръскване на водна мъгла. Производителят представи машини, базирани на технологията, по време на изложението Recycling Aktiv – Tiefbau Live през миналата година. „Форумът с двойна тематика Recycling Aktiv – Tiefbau Live се провежда в Карлсруе, Германия, и е насочен основно към професионалисти от областта на рециклиращата и строителната индустрия с демонстрации на строителни машини и инсталации за рециклиране“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която предлага изделията на белгийската компания у нас.


В рамките на миналогодишното 3-дневно изложение Recycling Aktiv – Tiefbau Live бяха преместени, складирани и преработени над 3000 тона различни материали – пръст, строителни, дървесни и пластмасови отпадъци. Компанията Savic Engineering, която има сериозен опит в производството на устройства и системи за потискане на прах и миризми, показа различни модели машини с технологията SprayStream, характеризираща се с висока ефективност и ниска консумация на електроенергия.

 

Към момента Savic Engineering е продала повече от 1000 такива машини, които могат да се използват както на закрито, така и в открити пространства. „Устройствата за водна мъгла имат специална аеродинамична конструкция, която осигурява много добро и равномерно разпръскване на изключително фини водни частици. По този начин се постига относително голямо разстояние на разпръскване при ниска консумация на електроенергия. Друга важна характеристика е сравнително ниското ниво на шум, както и лесното обслужване на машините“, поясниха от Индуматик.


 

Оборудването за разпръскване на водна мъгла са проектирани специално за потискане на прахови емисии, за разлика от машините за сняг, които могат да бъдат приспособени също за тази цел. „Белгийската компания предлага около 30 различни модела машини с технологията SprayStream, като се започне от стандартно единично мобилно изпълнение до голяма инсталация с резервоар и генератор“, поясниха в заключение от българската фирма.

 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Индуматик, Savic Engineering

Още от Машини, мех. системи