Събития

Иновации и подобрения в заваръчната техника на Kemppi, Hypertherm и HBS показаха от Кимекс по време на MachTech

23.05.2019 г.

In Bulgarian


Решения от последно поколение в заваръчните технологии демонстрираха от доказаната българска компания Кимекс по време на международния технически форум MachTech & InnoTech 2019. Главни действащи „герои“ бяха заваръчната машина X8 MIG Welder на Kemppi, ръчните плазморежещи машини Powermax на Hypertherm, както и уникалните машини за заваряване на шпилки от HBS. В следващите редове ви предлагаме да научите какво разказаха пред Инженер.bg за най-новите си продукти от утвърденото българско дружество, специализирано във висококачествената заваръчна и металообработваща техника.X8 MIG Welder се предлага с мощност на топлоизточника 400, 500, а вече и 600 А. На щанда сме изложили модел с 500 А. Иновативният дизайн на машината прави работата с нея по-лесна, по-прецизна и по-безопасна“, посочиха от Кимекс. Иновативно поставяне на ролката и подобрен бренер с дистанционно управление и дисплей са само част от предимствата на оборудването. „Нов е и държачът за бренера, който вече има LED фенер, монтиран при мекия спусък“, добавиха от фирмата.


Заваръчната машина се управлява с таблет, с помощта на който е възможен и анализът на заваръчния шев. „Необходимо е да се въведе в cm дължината на даден шев и софтуерът изчислява енергията на заваръчното съединение в kJ. Таблетът може да работи и като сканиращо устройство за баркодове например“, разясниха от Кимекс.Благодарение на софтуерната системата WeldEye, машината се свързва към компютър и е възможна абсолютна проследимост на всяка заварка. WeldEye осигурява контрол във всички процеси – включително процедури за заваряване, квалификация на заварчика, документация, отчетност и др. Различните софтуери, които могат да се използват със системата са:

 - WiseSteel – приложим при проверка на черни стомани;

 - WiseRoot – приложим при полагане на коренен шев;

 - WiseFusion – подходящ при заварки в тясна междина;

 - WisePenetration – използва се за гарантиране на провара;

 - WiseThin – прилага се при заварки с дебелина до 2 mm.Powermax 45 А на Hypertherm е другото продуктово предложение, на което от Кимекс обърнаха специално внимание. „Ръчната плазморежеща машина е компактна и лесна за пренос. Оборудвана е с иновативен бренер със защита против случаен старт и бърза връзка за присъединяване“, уточниха от компанията.


Други акценти на щанда на Кимекс бяха колонен заваръчен робот с интелигентна система за откриване и проследяване на шева, както и устройствата за заваряване на шпилки CDi на немския производител HBS, които са уникални по рода си със своя обхват на зареждане до 220 V.Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи