Събития

Калодкодържател за ж.п. индустрията на Осъм АД, част от MTG, грабна златото в конкурса „Отливка на годината 2017“

23.04.2018 г.

In Macedonian   In Serbian


Детайл на Осъм АД – гр. Ловеч, част от Група Технология на металите (MTG) – Акад. Ангел Балевски Холдинг“ АД, бе отличен със златен медал и диплома в конкурса „Отливка на годината 2017“, обявиха за Инженер.bg от компанията. Събитието се проведе в рамките на ХХV Международна научно-техническа конференция „Металолеене 2018“, която се състоя в дните от 18 до 20 април 2018 г., в гр. Плевен. На нея среща си дадоха учени от различни страни, които представиха своите научни достижения и виждания по проблемите на леярското производство.


 

Конференцията бе открита от встъпителното слово на проф. д.т.н. инж. Георги Попов, председател на Научно-техническия съюз по машиностроене. Денят продължи с презентации, научни доклади и изложения както на български изследователи и фирми, така и на такива от Чехия, Словения, Италия, Германия и др. „Конференцията за поредна година изпълни ролята си на иновационен посредник между учените от една страна, и индустрията от друга“, коментираха от MTG.

 

По време на втория ден от мероприятието бяха връчени и годишните награди „Отливка на годината 2017”, от които леярският завод „Осъм“ АД – гр. Ловеч получи поредното си признание. Дружеството бе удостоено със златен медал и диплома за своята отливка – калодкодържател, предназначен за ж.п. индустрията, в категория Технологичен процес „Леене в пясъчни форми“. „Детайлът е разработен за Faiveley Transport Nordic от материал GJS 500-7 и е с тегло 9.5 kg. Специфичното за отливката е, че е тънкостенна и в същото време със сложна геометрия“, поясниха от доказаната българска производствена компания.


 

Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Метал Технолоджи Груп

Още от Машини, мех. системи