Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Събития

Кимекс: Kemppi и SSAB обединяват усилията си в дигитализирането на информацията при заваряване на стоманени материали

23.10.2019 г.


Kemppi, една от първите компании, дигитализирала процесите на заваряване, и глобалният лидер в стоманодобивната индустрия SSAB успешно интегрираха своите облачни платформи WeldEye и SmartSteel, за да оптимизират обработката на информацията за материалите в заваръчните процеси. „Резултатът от пилотния проект за съвместно функциониране на двата софтуера вече е достъпен за всички компании, които в момента използват и двете цифрови платформи. Инициативата претворява на практика мотото на Kemppi „Знанието е сила, осмислянето му създава стойност“, коментираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.SmartSteel на SSAB е платформа, базирана на облак, която съхранява всички данни, свързани със стоманата – от процеса на производство до доставката, обработката, използването и рециклирането ѝ. Чрез сканиране на уникален идентификационен код на стоманата се осигурява лесен достъп до основната информация за материала и неговите сертификати в цифров формат.

 

Kemppi работи с приложно-програмния интерфейс на SSAB за автоматизирано прехвърляне на данни от SmartSteel директно към заваръчното оборудване чрез WeldEye – собствено софтуерно решение с облачна технология за управление на заваръчните процеси. „Практическият опит е доказал, че дигитализацията на свързаните със заваряването оперативни и административни задачи подобрява качеството на заваряване, спестява време и намалява разходите чрез редуциране честотата на ремонтните дейности. Интеграцията на WeldEye/SmartSteel опростява процеса на заваряване още повече, тъй като необходимата информация за материала ще бъде достъпна за заварчиците по-лесно и по-бързо от преди“, поясниха експертите от фирма Кимекс.


 

Процесът на сътрудничество между двете компании, инвестиращи в дигитализацията, дава добри резултати. „Ефектът от пилотното тестване на съвместната работа на двете платформи е обещаващ. Това е още един чудесен пример за това как облачните услуги и дигиталното управление на заварките са в състояние да рационализират процеса на заваряване и да донесат добавена стойност за нашите клиенти”, споделя Юхана Енквист, главен директор по цифровизацията на Kemppi.

 


„Създаването на общи платформи е нов начин за сътрудничество“, заявява старши мениджърът на SSAB за развитие на цифровите технологии Нико Корте. „Всички ние работим в една посока и вървим по общ път, чиято цел е Интернет на Материалите. Всяка една от тези инициативи ни отвежда една стъпка по-близо до създаването на цифрова идентичност на стоманата и пълна проследимост на нейното използване”, казва в заключение Нико Корте.Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Kemppi, Кимекс

Още от Машини, мех. системи