Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Вече и кърджалийска професионална гимназия в Академична борса! Приветстваме ПГ „Васил Левски“

05.02.2020 г.


Разположен на двата бряга на р. Арда, гр. Кърджали е най-големият административен, промишлен, търговски и културен център на Източни Родопи. Местността крие спиращи дъха гледки, приказни легенди и многобройни забележителности, а близостта до двата големи язовира – „Студен кладенец” и „Кърджали”, както и до южната ни съседка – Гърция, създава благоприятни бизнес възможности. Щастливи сме, че кърджалийско училище намери своето място в Академична борса! Приветстваме с „Добре дошли“ Професионална гимназия (ПГ) „Васил Левски“! Повече за учебното заведение ще научите в следващите редове...


 

Как се градят 60 години история и традиции?

 

Животът на едно училище е като живота на човека – има своето създаване, своя път, своята история“, споделят от учебното заведение.

 

Училището е създадено през 1959 г., първоначално като Техникум по механотехника. През 1960 г., за да отговори на нуждата от висококачествено практическо обучение на своите ученици, учебното заведение започва строителството на леярна работилница и на стругарна. През 2000 г. техникумът се обединява с емблематичния Техникум по металургия и минна промишленост, а днес двете училища са добре познати като Професионална гимназия „Васил Левски“.


През 2019 г. гимназията отпразнува своя 60-годишен юбилей с оспорвани състезания, спортни надпревари и емоционална среща на бивши и настоящи преподаватели.

 

В наши дни ПГ „Васил Левски“ непрестанно се стреми да отговаря на съвременните изисквания за обучение на младите хора и да обучава висококвалифицирани специалисти в Област Кърджали и региона.


 

Какви са възможностите за обучение в гимназията?

 

Учениците, избрали училището, могат да се обучават по специалностите: „Автотранспортна техника“ и „Машини и системи с цифрово програмно управление (ЦПУ)“.

 

Страстните любители на автомобилите, избрали специалността „Автотранспортна техника“, ще се научат да диагностицират, ремонтират и извършват техническо обслужване на моторни превозни средства. Усвоявайки знанията по специалността, те могат да създадат собствен бизнес или да работят в предприятия, фирми и сервизи за диагностика, ремонт и техническа поддръжка. Успешно завършилите специалността имат възможността да получат безплатно свидетелство за управление на МПС в категория B.

 

Младежите, мечтаещи да определят пътя на иновациите в машиностроенето и дигиталните технологии, избрали специалност „Машини и системи с цифрово програмно управление (ЦПУ)“, ще могат да конструират и изобретяват машинни елементи и да ръководят важни технологични процеси за изработване на различни изделия. След успешно завършване те получават трета степен на професионална квалификация.

 

Гимназията притежава сериозна материална база. Тя разполага със специализирани кабинети, лаборатории и добре оборудвани компютърни зали за обучение в часовете по информационни технологии и информатика.


 

Училището е оборудвано и с нов компютърен кабинет и лицензиран CAD софтуер от ИЖЕ-КСАР-Болкан, реализиран по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“ – „Професионалисти с бъдеще“.

 

Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим! Надяваме се, че това партньорство ще помогне на учениците в Кърджали и региона да бъдат по-информирани и подготвени за пазара на труда! Пожелаваме успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за Професионална гимназия (ПГ) „Васил Левски“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГ „Васил Левски“

 

Още от Машини, мех. системи