Събития

Метал Технолоджи Груп: Заповядайте на Дни на отворените врати в нашите заводи Алуком и Осъм

11.10.2018 г.

След успешно провелия се Ден на отворените врати в предприятието Центромет на Метал Технолоджи Груп, компанията организира подобни събития и в другите си два завода – Алуком и Осъм. Те ще се проведат съответно на 19 и 26 октомври 2018 г., а целта на домакините е да разкажат повече за възможностите за работа и кариерно развитие в Метал Технолоджи Груп. „Ще покажем на нашите гости модерните ни производствени бази и ще им разкажем за традициите и иновациите в тях”, съобщиха за Инженер.bg от българския холдинг, лидер в сферата на производството на отлети и механообработени детайли.„В нашата концепция за развитие на компанията е заложено разбирането да инвестираме непрекъснато в квалификацията на служителите ни, които са нашата основна ценност. Успоредно с това ние провеждаме редица инициативи в посока запознаване на амбициозни млади хора с възможностите и предимствата на работата при нас”, коментираха от компанията.


Дните на отворените врати ще се проведат на съответните адреси на двете предприятия. За завода Алуком това е гр. Плевен, ул. „Гривишко шосе“ 6, Индустриална зона, а за Осъм – гр. Ловеч, бул. „Мизия“, Северна индустриална зона.


И двата завода могат да бъдат посетени от 10:30 ч. до 13:30 ч. Програмата ще започне с посрещане и представяне на Метал Технолоджи Груп. След това ще бъде направена обиколка из предприятията, за да бъдат разгледани производствените участъци. „Събитието ще завърши с лек обяд, по време на който гостите ще могат да се срещнат и да разговарят с наши колеги от завода”, поясниха от Метал Технолоджи Груп.


Алуком стартира работа през 1973 г. с производство на отливки от алуминиеви сплави чрез машинно леене, в основата на което стои патентът на акaд. Ангел Балевски за леене с газово противоналягане. Усвоената по-късно технология за леене на високоякостни сплави за тежко натоварени детайли за ходовата част на Т-72, дава възможност да бъде инсталирана уникалната линия за производство на танкови ролки. През 2016 г. е пусната в експлоатация нова инсталация с предно зареждане за миене на детайли MEA L1102. Алуком разполага с внедрена система за управление на качеството в съответствие с изискванията на европейските стандарти ISO 9001:2008, ISO/TS 16949:2009 и ISO 14001:2004.


През 2018 г. металургичното дружество Алуком разшири производствения си капацитет, с помощта на европейско и национално съфинансиране по програма „Повишаване на енергийната ефективност в големи предприятия”. Разширяването включва инсталация за производство на сърца, индукционна двутигелна пещ, 3 машини за леене и роботизирана клетка за почистване на отливки.Осъм започва дейността си през 1980 г. с производството на отливки от темперован и сферографитен чугун, превръщайки се в най-модерното предприятие за сферографитен чугун на Балканския полуостров. Впоследствие е усвоено производството на сив чугун по метода „сандвич”, а през 2010 г. –производството на бейнитен чугун. Осъм е първата леярна в България, сертифицирана по ISO 9001. Заводът е със сертификат и по ISO 14001:2004. Разполага и с HPQ сертификати (DB) за производство на планки и детайли от сив и сферографитен чугун. През 2016 г. в Осъм започва оборудването на нов цех за механична обработка с три програмни струга с CPU управление на стойност 500 хил. евро.Освен в подобряване на производствената база, от предприятието инвестират и в своя персонал. Доказателство за това е спечеленият приз „Двигател на промяната” на община Ловеч, който бе връчен на предприятието тази година, за повишаване на работните заплати с 15%.


„И двата завода предлагат разнообразна и динамична работна среда за млади специалисти, което  е предпоставка за кариерното им развитие и израстване. Ценим инициативността и предоставяме подкрепа и възможност за професионално обучение и развитие, самостоятелност и творчество в работата”, коментираха от Метал Технолоджи Груп.


Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Метал Технолоджи Груп

Още от Машини, мех. системи