Събития

Метал Технолоджи Груп ще запознае студентите с възможности за професионална изява на „Дни на кариерата“

11.10.2017 г.

Метал Технолоджи Груп е сред доказаните български компании, които ще вземат участие на тазгодишното изложение за работодатели „Дни на кариерата“, организирано от Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“. В състава на холдинга влизат три водещи български леярни, в които от десетилетия български специалисти създават технологично ноу-хау за съвременно висококачествено производство. „С участието ни в това кариерно изложение целим да представим както свободните позиции за млади специалисти във всички дружества на холдинга, така и разнообразните възможности за реализация и многопосочните перспективи, които биха получили бъдещите инженери при нас“, коментираха за Инженер.bg от фирмата.


„Дни на кариерата“ e вече традиционно и все по-мащабно кариерно събитие, на което работодатели и студенти получават възможност за директен контакт и обмяна на информация и идеи за сътрудничество. Тази година водещите технически и технологични компании ще се срещнат с възпитаниците на Техническия университет на 17 и 18 октомври в София, а на 19 октомври – в Пловдивския филиал. „В ТУ – София нашите експерти ще бъдат на разположение на студентите и младите специалисти в блок 2, щанд 28, а в Пловдив ще посрещнем бъдещите ни колеги в корпус 4, във фоайето на втори етаж“, съобщиха още от Метал Технолоджи Груп.


Българската холдингова компания ще представи дейността на производствените предприятия Осъм АД (гр. Ловеч), Алуком АД (гр. Плевен) и Центромет АД (гр. Враца). Трите леярни са водещи не само в страната, но и доказани производители в международен план. Основните технологии, които те прилагат, включват: машинно леене на алуминиеви детайли под ниско налягане и с противоналягане на всички AlSi сплави, машинно леене на сив и сферографитен чугун в пясъчни форми, както и центробежно леене на отливки от стомана и чугун в метални кокили с хоризонтална и вертикална ос на въртене.


„Контактът с младите специалисти и бъдещи инженери е важен за нас и бъдещото на холдинга ни. Ето защо по време на „Дни на кариерата“ ще представим не само свободните работни места в предприятията от холдинга, но и всички други инструменти, с които целим да привлечем младото поколение професионалисти. В това число влизат нашите стажантски програми в реална производствена среда за студенти, както и възможността за среща със специалисти и инженери от заводите”, разясниха от Метал Технолоджи Груп.


В допълнение, компанията предлага алтернативни варианти за изява на младите инженерни кадри като:

 - Участие в индивидуални практики;

 - Включване в проекти, свързани със симулации на технологии за леене и 3D моделиране;

 - Участие в проекти за непрекъснато подобряване на производството и качеството;

 - Възможност за разработване на бизнес проекти.


„Ако нашият подход и направления за развитие представляват интерес за Вас, не се колебайте да посетите щандовете ни на „Дни на кариерата“ в Техническия университет“, призоваха от българското дружество.


Повече информация за дейностите и възможностите за развитие  в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Метал Технолоджи Груп

Още от Машини, мех. системи