Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Мултивак България разказа за развитието на бизнеса и иновациите във вакуум опаковането на прес-закуска в ИEЦ

14.11.2016 г.

На 10 ноември 2016 г., в рамките на изложението Месомания, Мултивак България разказа за историята си и демонстрира иновативни решения за обработка и опаковане на месни продукти по време на прес-закуска с медии и партньори. На срещата, проведена в столичния Интер Експо Център, управителят на българското дружество, г-н Ивайло Димитров, разкри интересни факти за зараждането на компанията, иновациите и устойчивото развитие на хранително-вкусовата промишленост.


Ивайло Димитровоткри събитието и приветства с добре дошли гостуващите медии и партньори на фирмата от Multivac Германия, Сърбия и Македония. „Днес искам да ви разкажа за историята на Multivac и за дейността ни в България и по света. Нашата мисия е да опазваме най-ценното – нашия живот и респективно продуктите, с които се храним”, заяви г-н Димитров.


История и развитие на Multivac

Започвайки като семейна фирма в гаража на двама ентусиасти през 1961 г. в Бавария, днес Multivac простира дейността си в 75 държави по света и има над 5 000 служители. Централата на компанията е в живописно градче в близост до Мюнхен и развива два основни „стълба“ – финансов и консултантски (Multivac Швейцария) и производствен (Multivac Германия). Групата притежава 8 производствени бази, най-новата от които е в България. Към днешна дата има продадени над 200 000 вакуум-опаковъчни машини, работещи по цялото земно кълбо. За 2016 г. се очаква оборотът на компанията да достигне 1 млрд. евро.


Дейност на компанията в България

По отношение на дейността на Multivac в България, г-н Димитров заяви, че най-много се гордее с постоянно нарастващия екип от професионалисти. „Дружеството у нас стартира като „one-man show” през 2008 г., а през 2016 г. в него вече работят над 50 служители. Очакваните приходи са от над 12 млн. лева. Доизграждането през следващите 3 години на нова производствена и логистична база в индустриална зона Божурище, чиято първа копка бе направена на 15 септември, ще осигури допълнително над 110 работни места“, заяви директорът на българската фирма. „Високото ниво на образование, законовата рамка, изискванията на Европейския съюз и разрастващата се икономика в България са основни предпоставки за развитието на пазара за машините на Multivac”, допълни още той.Опаковъчните решения на щанда на Мултивак

Multivac развива основната част от своя бизнес (80%) в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Благодарение на своите иновативни изделия и технологии, компанията разработва по 15 - 20 патента годишно, предлагайки широка гама решения - от малки машини за домашна употреба до машини с индустриално приложение. „На световния пазар 67% от опаковките на хранителни стоки са произведени с машини на компанията, а в България – близо 80%”, подчерта управителят на Мултивак България.

 

Домакинът запозна гоститеи с новите автоматизирани опаковъчни и зареждащи решения на Multivac. Акцент бе поставен върху единствената по рода си система за зареждане на колбаси, автоматичния трейсийлър Т700 с линия за точно рязане на месни продукти, запечатване и етикетиране, както и с автоматизираната система за термоформоване, запечатване и етикетиране R 245 e-concept.Екологична мисия на Multivac

В края на презентацията гостите имаха възможността да зададат своите въпроси и да разговарят лично с управителя на компанията на по чаша кафе. Пред Инженер.bg г-н Димитров сподели и за екологичната мисия на Multivac. Компанията е член на организация „Savefood“, чиято цел е разработването на решения и прилагането на устойчиви практики по цялата верига - „от полето до вилицата”.


Годишно една трета от храната в световен мащаб бива изхвърлена – количество, достатъчно за задоволяване на световните нужди. Чрез своите иновативни опаковки Multivac удължава срока на годност на продуктите и по този начин намалява изхвърлянето на храна. Още повече, опаковките ни са изработени от най-тънкото фолио и без употребата на лепила, не вредят на хората и околната среда”, заяви в заключение г-н Димитров.


Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирматав Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи