Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Мултивак България: Multivac инвестира в нов съвременен комплекс за порциониране на месо на TVI в Брюкмюл, Германия

08.06.2019 г.

В края на май 2019 г., в присъствието на генералните директори на Multivac – глобален пионер в опаковъчните решения, и TVI – пазарен лидер в производството на машини за порциониране на месо и цялостни линии за производство, бе положена първата копка на строителството на TVI Entwicklung und Produktion в Брюкмюл, Германия. „Новият център за върхови постижения ще разполага с 9000 m2 разгърната застроена площ и ще включва офис сграда, клиентски център и производствена зала“, съобщиха за Инжeнер.bg от Мултивак България, дъщерно дружество на Multivac у нас.


 

Продуктовото портфолио на TVI включва решения за темпериране, пресоване, порциониране и автоматизиране, както и машини за навиване на шашлици и оборудване за редене на шишове, като Multivac притежава мажоритарен дял в компанията. Очаква се новата сграда да е готова през май следващата година, а с изграждането ѝ се създават оптимални условия за последващ устойчив растеж на индустриалната група.

 

Сред гостите на официалния празник по случай старта на новия проект в Брюкмюл бяха г-н Рихард Рихтер, кмет на Брюкмюл, г-н Алоис Алгайер и г-н Томас Фьолкъл – двамата главни изпълнителни директори на TVI, както и ръководството на Multivac в лицето на г-н Гидо Шпикс, главен технически директор, и г-н Кристиан Трауман, главен финансов директор.


 

„Бизнес отделът за производство на порциониращи машини се развива успешно и с инвестицията в новата фабрика ние улесняваме разширяването на нашето продуктово портфолио и в същото време даваме възможност за налагане на бранда TVI в сектора на месопреработването“, заяви г-н Шпикс.

 

„С построяването на новия център за върхови постижения за порциониране на месо ще увеличим работните места от сегашните 120 на около 250 и ще затвърдим водещата си позиция на пазара на прецизно нарязано месо“, посочиха още от компанията.

 

Комплексът ще включва производствена зала с площ от около 5 600 m2 за производство и сглобяване, както и за отделите логистика, склад и развитие. За охлаждане новата фабрика ще бъдат използвани подземни води чрез система с дълбоководни кладенци.


 

Комплексът ще разполага с триетажна офис сграда с обща площ от 1 920 m2, в която ще се помещават ресторант за служителите, модерни офиси и зала за отдих. „Когато проектирахме работната среда, се спряхме на най-съвременните решения, включващи различни функционални области и места за срещи. За нас бе много важно да създадем атмосфера за нашите служители, в която те се чувстват спокойно и могат да намерят всичко необходимо за тяхната работа”, обясни г-н Алоис Алга.

 

Двуетажният център за обслужване на клиенти ще обхваща 1 400 m2, на които ще бъдат поместени няколко демонстрационни зали и салон за клиенти. „Това ще ни позволи в бъдеще да предложим на нашите клиенти идеалните условия за обсъждане и демонстриране на нашите високопроизводителни решения за порциониране в реални условия. Също така, ще бъде възможно да се извършват индивидуални изпитания със собствени продукти на клиентите, както и да се тестват решенията за осъществимост, производителност, възвръщаемост на инвестициите, фира и други критични фактори“, коментира в заключение г-н Томас Фьолкъл.

 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Мултивак БългарияTVI

Още от Машини, мех. системи