Събития

Мултивак България: Multivac и партньори разработиха иновативен и устойчив картонен композит за опаковане на свежи храни

03.05.2019 г.

Поредна иновация в опаковъчните решения от световния лидер в областта Multivac. „В сътрудничество с LEIPA Georg Leinfelder и Koehler Paper Group, създадохме иновативен картонен композит за опаковане на свежа храна, базиран на материал от хартиени влакна“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България. Разработката ще бъде представена на щанда на Multivac в рамките на изложението IFFA 2019, като ще бъде демонстрирана чрез компактна термоформовъчна машина.Новите опаковки са разработени, така че крайният потребител да може да раздели картонената основа от бариерния слой пластмаса и след това да рециклира картона. „Материалът LEIPAflat позволява да се обработва от термоформовъчна опаковъчна машина за производство на скин опаковки, като е надеждно и атрактивно решение за потребителите“, поясниха от българското дружество.


Отличителните качества на LEIPAflat са външният вид и тактилните свойства на хартията като опаковка, които допринасят за диференциацията на продуктите в хладилната витрина. Композитът е произведен от 90% възобновяеми суровини – при това картонът предлага не само необходимата твърдост, но също така може да се навива лесно и удобно на ролка за ползване при термоформоване в опаковъчни машини и да се използва и на съществуващи машини и матрици.


Това устойчиво опаковъчно решение е презентирано през 2018 г. под марката Multivac PaperBoard, като вече се радва на положителна реакция от професионалистите в търговията. „Проектът подкрепя целите да се замени пластмасата в опаковките с хартиени материали, там където е разумно и практично да се направи това. По този начин ще се използва продукт, произведен от възобновяеми суровини, за който вече е разработено рециклиране в затворен цикъл“, коментираха още от Мултивак България.


Multivac PaperBoard включва широка гама от решения за производство на MAP и вакуумни опаковки от материали от хартиени влакна, които отговарят на изискванията за бариерни свойства за най-чувствителните продукти. Иновациите Multivac разработва в партньорство с утвърдените компании LEIPA – специализирана в развитието на екологично чисти процеси и технологии в сектора на хартията, опаковките, логистиката и околната среда, и Koehler - пазарен лидер в производството на хартия за термична обработка.


Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Още от Машини, мех. системи