Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Мултивак със Сертификат за инвестиция клас „А” за проекта си за изграждане на предприятие в Божурище

12.07.2016 г.

Дъщерното дружество на световния производител Multivac – Мултивак България, получи Сертификат за инвестиция клас „А”, който бе връчен на управителя на дружеството г-н Ивайло Димитров, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Тържественото събитие се проведе на 5 юли 2016 г. на официална церемония в Министерството на икономиката, като сред гостите бяха заместник-министърът на икономиката – г-жа Везиева, както и редица изявени представители на бизнеса и други институции, допълниха от Мултивак България.Съгласно Закона за насърчаване на инвестициите на Република България, всеки инвестиционен проект, отнасящ се до приоритетен за икономиката сектор, чиято стойност е над определен размер, се сертифицира от Българска агенция за инвестиции към Министерство на икономиката. Сертификатите са три – клас „А”, клас „Б” и клас „В”. Компанията, чийто инвестиционен проект е над 10 милиона лева, получава Сертификат клас „А”. Инвестицията на Мултивак България възлиза на около 37 милиона лева до 2019 г., а плановете са да създаде над 150 нови работни места.


Проектът предвижда изграждане на високотехнологично предприятие за производство на детайли и компоненти за опаковъчни машини на Multivac в Индустриална Зона Божурище. То ще включва производствена сграда, складови и логистични помещения, център за обучение и административна част. В рамките на проекта в България, Multivac ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, който работи от 2015 г. и центъра за стратегическо снабдяване. Впоследствие ще бъде развит и R&D департамент, съобщават от българското дружество.


„Позитивното отношение на чуждестранните инвеститори към страната ни намира все по-ясно изражение в това, че все повече инвеститори оценяват възможностите за бизнес в България. За мен, решението на Multivac – един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения, да изгради завод тук е знак за добрия бизнес климат в България”, заяви г-жа Везиева.По време на официалната церемония г-н Ивайло Димитров изрази специални благодарности към държавните институции. Важен акцент в думите му бе и фактът, че Сертификат за инвестиция клас „А” се присъжда в първата фаза от създаването на новото предприятие, а до 2020 г. Multivac планира удвояване на инвестицията в страната. „България бе избрана и заради нашия екип, с който работим, благодарение на ниските енергийни разходи, преференциалните данъчни ставки и подкрепата на правителството. Оптимист съм за проекта”, допълни той.


Multivac е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения и световен лидер във вакуум-опаковането на хранителни, стерилни, медицински продукти, потребителски стоки и други. Мултивак България е дъщерно дружество Multivac, като предлага на българския пазар цялата гама опаковъчни решения, етикетиращи машини и модули, метал-детектори и рентгени, както и автоматизирани модули за опаковъчни линии на Multivac Group.


Източник на снимковия материал:  Economic.bg

Още от Машини, мех. системи