Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Мултивак ще представи за първи път у нас иновативен термоформър в рамките на Мултивак Академия

15.02.2016 г.

Мултивак България обяви старта на своята  Академия за 2016 г., която за първи път в петгодишната си история ще бъде тясно специализирана, информираха за Инженер.bg организаторите. Събитието ще се проведе в дните от 5 до 7 април т.г. в шоурума на фирмата в София. По време на тазгодишното издание, специален акцент ще бъде поставен върху скин-опаковането, изключително полулярно в Западна и Централна Европа и придобиващо все по-голяма важност в хранително-вкусовата промишленост и у нас. Също така, Мултивак България за първи път ще представи на пазара у нас иновативната машина MULTIVAC R 105 MF.„Популярността на вакуумните скин-опаковки сред потребителите в България бележи ръст. Това не е изненадващ факт, тъй като този вид опаковане предлага надеждна защита за продуктите и позволява те да бъдат атрактивно предлагани в точката на продажба“, поясниха от офиса на фирмата у нас.

 

Производството на вакуумни-скин опаковки изисква специална машина, която поставя горното фолио върху цялата повърхност на продуктите без никакъв натиск. Така фолиото се явява като втора „кожа“ за тях, която запазва естествения им вид. „Цялата повърхност на горното фолио се залепва върху долното фолио, за да се предотврати изтичане на течности от продукта. Опакованите храни могат да бъдат атрактивно презентирани в изправен вид, хоризонтално поставени върху равна повърхност, както и окачени“, уточниха още от Мутивак.Благодарение на дългогодишния си опит в областта на технологиите за вакуумното скин- опаковане, фирма Multivac предлага богата гама от термоформовъчни опаковъчни машини и трейсилъри, специално разработени за този вид опаковане. Най-новият член на семейството MultiFresh е компактната опаковъчна термоформовъчна машина R 105 MF, която е в състояние да обработва долно фолио с дебелина до 350 μm.„R 105 MF е икономично решение за производство на висококачествени опаковки. Базовият модел има същото техническо оборудване като на големите модели, затова R 105 MF дава възможност на производители с малки по мащаб производства да започнат да използват вакуумни скин-опаковки“, обясниха от българската компания. “Машината е оборудвана с верига за отвеждане на горно фолио с горно подгряване, която го държи стабилно до момента, в който фолиото попада в лепящата станция. То се загрява отново преди да обвие продуктите и преди да бъде залепено за долното филио с цялата си повърхност“, допълниха още от Мултивак.За първи път в България

На тазгодишното издание на Мултивак Академия, посветено на скин-опаковането, ще бъдат представени предимствата на метода, както и термоформър R 105 MF - първа серия термоформовъчен модел за производство на вакуум скин - опаковки MultiFresh. Специално за месопреработвателната индустрия в България ще се проведат и тестови демонстрации. „Компанията ще представи още пълна гама опаковъчни материали MultiFresh, хармонизирана идеално с машинните характеристики, водещи до оптимално качество на опаковката“, коментираха в заключение от Мултивак.Запитване за участие, бихте могли да направите на e-mail: office@bg.multivac.com или на телефон: 02/988 55 00 и 02/988 55 88.


Източник на снимковия материал: Мултивак

Още от Машини, мех. системи