Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

С официална церемония Multivac стартира изграждането на новата си производствена база край Божурище

12.09.2016 г.

На 15 септември 2016 г. ще бъде направена официалната първа копка на новото предприятие у нас на световния производител на опаковъчни решения Multivac, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията – Мултивак България. Новата производствена мощност е локализирана в Индустриална Зона Божурище на площ от 20 000 кв.м. Очаква се да бъде пусната в експлоатация до средата на 2017 г. Инвестицията възлиза на 18.8 млн. евро, които ще бъдат вложени до 2019 г. В предприятието ще работят повече от 153 човека.„На официалната церемония по полагане на основите на новото предприятие ще присъстват мениджъри на Multivac Германия, официални лица от държавни институции, представители на местната власт на Община Божурище, както и официални гости от посолството на Федерална Република Германия, председателите на Германо-българската Индустриално-търговска камара и Българо-швейцарската търговска камара, председатели на браншови организации, гости от страната и партньори”, споделиха от Мултивак България.


Както Инженер.bg вече съобщи, дружеството „Мултивак България Продакшън” получи през месец юли сертификат за инвестиция Клас „А” за проекта на новата производствена мощност. В плановете са включени изграждане на високо-технологично предприятие за производство на детайли и компоненти за опаковъчни машини Multivac в Индустриална Зона Божурище с производствена сграда, складови и логистични помещения, център за обучение и административна част. В рамките на проекта в България, Multivac ще доразвие центъра за споделени IT услуги, който работи от 2015 г. и центъра за стратегическо снабдяване. „В следващите години ще бъде развит и R&D департамент”, поясниха от компанията.Multivac ще създаде много нови работни места през следващите години. Още през 2015 г. компанията стартира инициативи за привличане на млади специалисти от областта на машиностроенето, IT технологиите и др., които чрез стаж в компанията могат да придобият опит и да продължат професионалното си развитие в структурата на компанията.


През изминалата година Мултивак България стартира своята производствена дейност и откри новата организация „Мултивак България Продакшън”.Инженер.bg пожелава на колегите от Мултивак България много успехи и „попътен вятър“ в развитието на производствената си дейност у нас.


Информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал:  Multivac, Мултивак България

Още от Машини, мех. системи