Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

На 6 юни т.г. официално ще отвори врати новият завод на Мултивак България Продакшън в Божурище

10.05.2018 г.

Мултивак България Продакшън ЕООД, дъщерно дружество на световния лидер Multivac, специализиран в производството на вакуум-опаковъчни решения, етикетиращи машини, системи за контрол и инспекция, както и на роботизирани опаковъчни линии, ще открие ново производствено предприятие в Икономическа зона София-Божурище, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „От 8-те завода на групата Мултивак в света, този в България е първият на изток от Германия. Инвестицията възлиза на 18.8 млн. евро и ще създаде 153 работни места за висококвалифицирани специалисти“, допълниха от Мултивак България Продакшън.


 

Тържественото откриване на новото предприятие на Мултивак ще се състои на 6 юни 2018 г. от 13:00 часа в индустриалната зона на Божурище. На официалната церемония се очаква да присъстват държавният министър на икономиката, енергетиката и технологиите на Бавария Ханс Йозеф Пширер, президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара Тим Курт и главният ѝ изпълнителен директор д-р Митко Василев.

 

Сред очакваните почетни гости са още министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов, представители на Българска агенцията за инвестиции и Национална компания индустриални зони ЕАД, община Божурище, контрагенти от страната и чужбина, висши ръководители на Мултивак Груп. 

 

Компанията Мултивак България Продакшън, която е със сертификат за Инвеститор клас „А“ от Министерството на икономиката, стартира строежа на новия си завод от групата Мултивак през септември 2016 г. Новата производствена база се простира на обща площ от 20 хил. m2 и включва модерно производство, складова и логистична база, шоурум, офиси и социална сграда. Тя е оборудвана със съвременно технологично оборудване и с модерни съоръжения, осигуряващи допълнителна естествена светлина за по-добър комфорт на служителите. В нея ще се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на Мултивак.

 

Изпълнителният директор на Мултивак България Продакшън г-н Ивайло Димитров сподели: „Горди сме, че Мултивак избра именно България. Поехме тази висока отговорност с вярата, че с помощта на сплотения ни екип от специалисти ще можем да изградим едно от най-модерните предприятия на Мултивак в света“.

 

В момента екипът на Мултивак в България наброява над 65 души и продължава да расте. Компанията привлича талантливи млади хора в областта на машиностроенето, IT технологиите и други специалности чрез целогодишни платени стажове.

 

С откриването на новата производствената база в България общият обем на производството на компанията ще бъде повишен, като прогнозният ръст през 2018 г. е около 10%.


 

От Мултивак планират през следващите години да доразвият и центровете за споделени IT услуги и стратегическо снабдяване, както и да открият R&D департамент в България.

 

Повече информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България Продакшън ЕООД

Още от Машини, мех. системи