Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

С ПГВАД „Христо Ботев“ ще „рисуваме“ успешната кариера във вътрешната архитектура и дървообработването

29.07.2019 г.

„Възможностите идват, когато сме подготвени за тях!“ е девизът на емблематичната Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване (ПГВАД) "Христо Ботев" в гр. Пловдив. Училището е поредното учебно заведение с традиции и многогодишна история, което се присъединява с микросайт към Академична борса на Борса.bg.


 

Започнала като обикновена работилница по столарство към Пловдивската търговско-индустриална камара, преминала през перипетите на времето, ПГВАД "Христо Ботев" и до днес пази традициите на своите предшественици, а учениците продължават да показват креативност и устрем към професионални успехи.

 

Учениците в гимназията имат възможността да се обучават в следните специалности: Интериорен дизайн; Полиграфия; Мебелно производство; Реставрация на стилни мебели и дограма; Производство на строителни изделия от дървесина и Производство на тапицирани изделия.

 

ПГВАД „Христо Ботев“ е сред първите гимназии в страната, обявили свободен прием по дуалната система и в почти всички паралелки обучението вече се провежда в реална работна среда с осигурени стипендии и трудов договор. Гимназията е партньор и по швейцарския проект „ДОМИНО“.


 


Училището разполага с модернизирана сграда, която днес е значително променена, но е съхранила спомените на времето. Учебната работилница е изцяло обновена и е снабдена с CNC рутер, с който от септември учениците ще могат да обработват различни сложни изделия.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за ПГВАД "Христо Ботев" – Пловдив, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГВАД "Христо Ботев" – Пловдив

Още от Машини, мех. системи