Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Следете училищния живот на ПГ по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище в Академична борса

06.08.2019 г.

Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (ПГИТМТ) в гр. Панагюрище е поредното доказано учебно заведение, чиито училищен живот, нови проекти и бъдещи планове ще можете да следите в Академична борса на Борса.bg. Приветстваме с „Добре дошли!“ единственото професионално училище в региона на гр. Панагюрище и едно от най-големите в област Пазарджик.


 

„Бяхме, сме и ще бъдем!“ Това е мотото на гимназията, която е стъпила на здравите основи и опита на три обединени училища – СПТУ „Райна Княгиня”, Техникум по минна промишленост „Иван Манев” и Техникум по механотехника „Никола Белопитов”. Концентрирайки най-доброто от миналото, днес ПГИТМТ адекватно и гъвкаво отговаря на нуждите на бизнеса в условията на изключително динамични икономически и социални условия и обучава добре подготвени специалисти за минните, оптичните, машиностроителните и текстилните предприятия в града и страната.

 

В гимназията учениците могат да се обучават по специалностите „Лазерна и оптична техника“; „Машини и системи с ЦПУ“; „Минна електромеханика“; „Микропроцесорна техника“; „Добивни и строителни минни технологии“; „Пътно-строителна техника“; „Автотранспортна техника“; „Тъкачно производство“; „Компютърна техника и технологии“; „Икономическа информатика“; „Бизнес администрация“ и „Организация на хотелиерството“.

 

Училището е партньор по проекта „Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“ (ДОМИНО) и е едно от първите училища в областта, поставило началото на дуалното обучение. Гимназията си партнира с редица фирми от бизнеса в региона, благодарение на което осигурява практическо обучение в реална работна среда за своите ученици. Сред партньорите на училището са Асарел Медет, Оптикс, Оптикоелектрон и др.


 

Екипът на Инженер.БГ е наистина щастлив, че също може да се нареди до партньорите на утвърденото учебно заведение! Благодарим на ръководството на гимназията за възможността да си сътрудничим и пожелаваме успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 

Повече информация за Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (ПГИТМТ) – Панагюрище, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГИТМТ – Панагюрище

Още от Машини, мех. системи