Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Най-старото професионално училище в област Велико Търново вече е в Академична борса. Приветстваме ПТГ „Васил Левски“

30.08.2019 г.

Професионална техническа гимназия (ПГТ) „Васил Левски“ в гр. Горна Оряховица е поредното учебно заведение, с което заедно ще вдъхновяваме и напътстваме младежите, избрали нелекия, но вълнуващ път на професията „Техник“. Щастливи сме да приветстваме с „Добре дошли!“ в Академична борса на Борса.bg най-старото професионално училище в област Велико Търново!


 

Училището е с дългогодишна история. Гимназията е създадена през далечната 1921 г. първоначално като Държавно коларско училище в с. Драганово, област Велико Търново. През следващите няколко години броят на новопостъпващите ученици непрекъснато расте. Поради разрастването на училището се налага да се търсят нова сграда и нови работилници и учебното заведение се премества в близкия град – Горна Оряховица. На 22 октомври 1939 г. е положен първият камък на сегашната сграда на училището, чието изграждане започва през 1942 г. От 1947 г. учебните занятия започват да се провеждат в новата сграда. Постепенно тя се разширява, построяват се работилници, библиотека, физкултурен салон, автосервиз и дори киносалон.

 

Днес гимназията продължава да гради и надгражда своята богата история, а гордост за нея са нейните възпитаници – стотици инженери, десетки икономисти, учители, бизнесмени, юристи, лекари, обществени дейци и специалисти от областта на машиностроенето и транспорта.

 

В ПГТ „Васил Левски“ учениците имат възможността да се обучават по специалностите: Автотранспортна техника, Ремонт на летателни апарати и Технология на машиностроенето. Младежите, обучаващи се в училището, могат да придобият и редица допълнителни правоспособности по време на своето обучение.


 

Освен висококачествена теоретична подготовка, гимназията предлага и дуално обучение в партньорство с утвърдени фирми в региона, сред които Булмарк, Грейко Инженеринг, ARCUS Co. и др.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за възможността и ние да си партнираме с това училище с традиции и възможности като си пожелаваме успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 

Повече информация за ПТГ „Васил Левски“ – Горна Оряховица, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПТГ „Васил Левски“

Още от Машини, мех. системи