Събития

Ефективни решения за автоматизация на Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt и ABB демонстрира БР Техника на MachTech

06.06.2019 г.

Атрактивна и запомняща се бе изявата на Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в рамките на тазгодишния специализиран форум MachTech & InnoTech. Утвърдената българска компания показа решения за автоматизация на световни лидери в бранша, сред които Bosch Rexroth, Aventics, Schmidt Technology, ABB и др. „Наша цел е да сме доверен партньор на българската индустрия, като предоставяме ефективни решения и надеждни технологии, съобразени с индивидуалните нужди на всеки клиент“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество.Гостите на щанда си БР Техника имаха възможност нагледно да се убедят в характеристиките на линейнозадвижвани модули, управлявани от сервозадвижване на Bosch Rexroth. Чрез стенда от компанията демонстрираха на живо възможностите на решението, което е подходящо за приложение при изграждането на различни манипулатори, координатни и металорежещи машини.


Още едно иновативно предложение от Bosch Rexroth бе хидравличният агрегат Cytropac, който привличаше погледите със своя атрактивен дизайн. Впечатляващ обаче, бе не само външният му вид. „Това е нова разработка за металорежещи машини, която работи с променлив дебит и се задвижва със сервомотор. Сред предимствата ѝ са ниските нива на шум, както и компактните размери, тъй като помпата и двигателят са монтирани вътре в корпуса“, обясниха от БР Техника.


Ротационните машини също бяха представени на щанда на БР Техника с радиалнобутален хидромотор. Той е изключително подходящ за трошачки, шредери и други машини, при които се изисква огромна мощност, голям въртящ момент и бавни обороти. „Хидромоторът замества ел. задвижването, но е в пъти по-компактен“, посочиха от компанията.


Роботът на ABB – IRB 1200, бе зает да остри моливи през цялото време, с което предизвика истинска радост у малки и големи посетители. Индустриалното роботизирано решение е налично в два варианта – с обсег 700 mm и товароносимост 7 kg, както и с обсег 900 mm и полезен товар до 5 kg. Основното приложение на IRB 1200 е да премества детайли и да обслужва машини и тъй като няма движение по ос 2, предлага по-дълъг ход от този на други малки роботи. „Компактен и функционален, той може да бъде монтиран под всякакъв ъгъл“, заявиха в закючение от БР Техника.Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи