Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Сачмено-винтови двойки на NSK спечелиха награда Monozukuri за принос в развитието на машиностроенето

05.03.2020 г.

 

 

 

 

 

Стандартизирани по DIN сачмено-винтови двойки на NSK бяха отличени с поощрителна награда по време на провелите се престижни награди Advanced Monozukuri Parts Awards 2019. Комисията по награждаването възнагради тяхното превъзходство по отношение на скоростта и ниското ниво на шум, както и приноса им за повишаване на прецизността и ефективността в приложения за металообработващи машини“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.


Advanced Monozukuri Parts Awards е японска награда, която се връчва за индустриални разработки с изключително значение за съответния отрасъл. Тяхната цел е да подчертаят значението на Monozukuri (б. ред. върхови технологични постижения, ноу-хау и традиции на японското производство) и да дадат допълнителен тласък в развитието на промишлеността и обществото.


„Сачмено-винтовите двойки на NSK, стандартизирани по DIN, спечелиха Encouragement Prize като резултат от възможността си да осигурят скорости на подаване до 160 m/min, която е най-високата постигната скорост за сачмено-винтова двойка с отражатели. Тази скорост води до конструирането на по-бързи металообработващи машини и като следствие намалява времетраенето на цикъла при машинните операции, спестявайки средства на крайните потребители“, посочиха от българското дружество.


Друг фактор, който отличиха съдиите, е намаленото ниво на шум, което е само 4 dB (A) – стойност – по-ниска от тази на конвенционалните сачмено-винтови двойки с отражатели на NSK.


Присъждайки наградата, журито взе предвид също достъпността на продукта в глобален мащаб, а не само в рамките на Япония. Благодарение на уникалната компактност на гайките с отражатели, NSK е създала изделие в съответствие с DIN стандарта, което е в състояние да отговори на изискванията на широк кръг от потребители в Европа.„Освен високата скорост и ниското ниво на шум, стандартизираните по DIN сачмено-винтови двойки на NSK имат и други характеристики, които ги отличават от конкурентни изделия на пазара“, изтъкнаха от NSK България и добавиха: „Например анализът и симулацията на поведението на сачмите при разработването на сачмено-винтовата двойка е допринесъл за значително по-плавна циркулация на сачмите в гайката. Това, от своя страна, помага на металообработващите машини да произвеждат качествени изделия с повишена точност“.


Отличиято Advanced Monozukuri Parts Awards се провеждат под патронажа на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония, както и на Търговската камара на Япония. Учредените през 2004 г. награди се фокусират върху шест основни области: машиностроене, автомобилна индустрия, електрически и електронни устройства, оборудване, свързано със защита на околната среда, медицинско оборудване и стоки за широко потребление.

 

Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи