Събития

Содибул: Официално отвори врати новият европейски център на Sodick Europe във Великобритания

23.07.2019 г.

За пореден път Sodick Europe ще демонстрира най-добрите си технически решения и технологии по време на доказания международен технически форум EMO, чието тазгодишно издание ще се проведе през есента в Германия. Освен доказаните електроерозийни машини, компанията ще акцентира върху решения за автоматизация, както и на иновативната фреза UH650L. Акцент в представянето е и т.н. адитивното производство. Sodick предствят свои машини които комбинират за първи път 3D метален принтер и високо-скоростен CNC обработващ център. Това са моделите OPM250L и OPM350L. „Дори при най-добро желание, Sodick не може да демонстрира цялата си гама от машини на толкова голямо изложение като EMO. Компанията е наясно, че клиентите търсят нагледни и подробни демонстрации, както и дискусии за това как да се справят с конкретни технически предизвикателства. Ето защо с официална церемония през миналата седмица бе открит новият офис, мащабен шоурум и сервизен център на Sodick в град Уоруик, Великобритания. Той ще оказва помощ на клиентите и търговците на компанията на стария континент“, съобщи за Инженер.bg инж. Румен Цинцаров, управител на фирма Содибул, която предлага машините на Sodick в България.Новата европейска централа на Sodick Europe се намира в региона Мидландс, който е определян като „сърцето“ на Великобритания. Благодарение на отличните транспортни връзки на локацията достъпът на клиенти, посетители и търговски агенти е много лесен. В този търговски и сервизен оперативен център, който бе завършен през март 2019 г., вече работят около 50 човека, като се планира броят им да нарасне два пъти в рамките на следващите няколко години.


Складовите и сервизните постройки са с площ от 4200 m2, като е предвидено и бъдещо разширение в рамките на терен с площ 1.2 ha. Направената инвестиция е в размер на 7 млн. паунда. „Едно от ключовите предимства на новата сграда е големият шоурум с контролиран микроклимат, обширното демонстрационно пространство, както и съоръженията за обучение не само на клиенти, но и на търговци. Тази дейност придобива все по-нарастващо значение, тъй като машините с годините са все по-многофункционални и предлагат все по-големи възможности“, поясни г-н Цинцаров.В допълнение към гамата от електроерозийни машини на Sodick, в новата сграда ще бъдат демонстрирани разработените наскоро от компанията шприцмашини за пластмаса и иновативна фреза, като тези изделия бъдат обслужвани от специализиран персонал. И това не е всичко, създадена е специална производствена зона за OPM250L – машина, която съчетава в себе си 3D метален принтер и фрезови обработващ център.

 „Почетен гост на церемонията по откриването на новата сграда бе г-н Кеничи Фурукава, президент на компанията-майка Sodick, който е син на пионера в електроерозийната обработка и основател на Sodick г-н Тошихико Фурукава. След засаждането на традиционното черешово дърво в японската градина, г-н Кеничи Фурукава изнесе реч пред 170 гости, в която направи ретроспекция на сериозното пазарно развитие на Sodick и представи своето виждане за нарастващото значение на Европа като производствен център за върхови постижения и иновации в сектори като автомобилостроенето и космическата индустрия“, разказа в заключение инж. Румен Цинцаров, който бе гост на церемонията по откриването на новия европейски център.Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Содибул, Sodick Europe

Още от Машини, мех. системи