Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Содибул: Кои са най-новите технологични решения за фрезоване, леене под налягане и ерозийна обработка на Sodick?

17.03.2020 г.


Sodick Europe, заедно с единствения си дистрибутор за Великобритания Sodi-Tech EDM, ще се включи в следващото издание на едно от най-големите европейски изложения в областта на машиностроенето MACH. Първоначалните дати на форума, който ще се проведе в Бирмингам, бяха от 20 до 24 април. Вследствие от настоящата ситуация с коронавирусната инфекция изложението бе отложено за периода от 25 до 28 януари 2021 г.  „Посетителите ще могат да се запознаят с най-новите технологии на Sodick от цялата гама машинни и производствени процеси. На щанда ще бъдат демонстрирани не само нишкови и обемни ерозийни машини, но и високоскоростно фрезоване, както и хоризонтално леене под налягане“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Содибул, официален вносител на японския производител на ерозийни машини с ЦПУ.


По време на MACH японският гигант ще покаже за първи път прототип на новата си малка 5-осна пробивна машина K4HL, разработена специално на базата на EDM технологиите, за да отговори на изискванията на аерокосмическата индустрия за високопрецизно пробиване на хиляди отвори в специални материали, като тези на турбореактивните двигатели.


 

UH650L – фрезоване с висока скорост


„Новото поколение високотехнологични машинни центрове на Sodick включва линейни задвижвания по всички оси. И за разлика от конвенционалните машини, UH650L комбинира както грубо, така и фино фрезоване в един работен режим с бързо въртящ се проходен инструмент с малък диаметър, което води до увеличаване на точността на размерите, качеството на финишната повърхност и живота на инструмента“, поясниха от фирма Содибул.

 

Високоскоростното фрезоване съкращава времетраенето на цикъла и следователно на цялата обработка. Други предимства са подобреното качество на повърхността, многофункционалност на инструментите и минимални размери на стружките за по-лесното им отвеждане.

 

Нишкови ерозийни EDM машини – добрите стават още по-добри


Потребителите, които изискват още по-голяма точност при обработката чрез нишкова ерозия, могат да намерят решение в лицето на изключително прецизната ерозийна машина ALC400P. Всеки елемент на машините от серията AL-P е разработен с цел да отговори и на най-взискателните изисквания, например точност на наклона на режещия инструмент +/-1 µm. Машините ALC-P включват в стандартното си изпълнение инверторен диелектричен охладител, който следи и поддържа диелектричната температура в рамките на +/-1°, като свежда до минимум топлинния ефект в работната зона. В работния резервоар е монтиран допълнителен термичен сензор за още по-прецизен контрол на температурата. Дори вратата на машината е проектирана и направена от карбонови влакна, за да се сведе до минимум разбалансирането.

 


Новата нишкова ерозийна машина VL600Q е част от серията VM машини на Sodick с повишена производителност, в която е използвана технологията на серията AL. Големият капацитет на VL600Q я прави подходяща за широк спектър от приложения и включва усъвършенстван сервоконтрол на обтягането, функция за прецизно захващане, енергоспестяващ контур и диелектрично охлаждащо устройство. Опциите включват ротационна маса, голямо нишкоподаващо устройство и комплект за рязане на PCD инструменти.

 


Машините Sodick Die Sinking – все по-високотехнологични


„Моделът AD35L демонстрира отдадеността на Sodick към новите технологии. При разработката са използвани 3D системи за проектиране и най-новите технологии за автоматизация на инженерната дейност. Многобройни симулации са довели до създаване на усъвършенствана структура на основата на машината, за да се намали деформацията и да се гарантира оптимална обработка при използването на линейни двигатели с висока скорост и бързо ускорение“, поясниха от фирма Содибул. Освен това, конструкцията с независима X и Y ос, както и ефективното разположение на отделните възли на машината, осигуряват по-дълъг ход, по-компактни размери и високопрецизна обработка.

 


Моделът AG60L няма нужда от представяне, това е най-продаваният модел от продуктовата гама AG на Sodick. Той осигурява висока скорост и прецизност чрез използване на линейна технология на задвижване и опростени механизми за управление, като същевременно осигурява пряка връзка между задвижването и управлението и гарантира най-бързото сервореагиране и оптимално разстояние между електродите.

 


Леене под налягане - GL30-LP


И последната, но в никакъв случай не по-малко важна нова машина за хоризонтално шприцване на Sodick също се очаква да бъде представена на MACH. Шприцмашината GL30-LP на Sodick включва бутална система за двустепенно шприцване и механизъм V-Line, който е проектиран да осигурява три критични параметъра, а именно: постоянен пластифициращ термичен профил, постоянен обем на пълнене и постоянно налягане при задържане. Заедно тези възможности гарантират, че машината постига ултрапрецизен, с висока степен на повторяемост и надежден процес на леене под налягане.

 


Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Содибул, Sodick Europe

Още от Машини, мех. системи