Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Солид Фил, доказана фирма в сферата на услугите за 3D печат, обяви на Additive days, че започва да предлага и самите машини

12.03.2020 г.По време на участието си в специализирания форум за 3D технологии Additive days 2020, доказаната компания Солид Фил анонсира своя нова дейност. Тя вече предлага на вниманието на българските специалисти едни от най-наложените марки техника за 3D принтиране, като Desktop Metal, XJet и др. На форума Солид Фил представи и основните си услуги за производство на пластмасови детайли, както и технологиите, с които работи – FDM, SLS, SLA, вакумно леене и метално 3D принтиране. „SLS принтирането е сред най-новите услуги в портфолиото ни. Вече разполагаме и с нова машина за извършване на услугата, която принтира предимно с полиамид, но също така и с полипропилен, TPU и други материали“, коментираха за Инженер.bg от дружеството.Машините, които предлага Солид Фил, са индустриални и изцяло професионални, с голяма работна площ. „Подходящи са за производство на крайни детайли, а не само за прототипиране. Дават възможност бързо да се произвеждат елементи със сложна геометрия и да се прави оптимизация на теглото на метални детайли. Приложими са за единични бройки или дребносерийно производство“, поясниха от Солид Фил.

 

Машините на Xjet принтират с цирконий


За метално 3D принтиране Солид Фил се партнира с компанията Desktop metal, а за керамично 3D принтиране – с XJet. „Керамичните детайли са изключително полезни в много индустрии, но се произвеждат трудно. Машината на Xjet, която предлагаме, намира широко приложение в денталната индустрия, медицината и в промишлеността. Една от уникалните ѝ функции е, че може да принтира с цирконий – материал, които издържа на над 3000 °С“, обясниха от компанията.


 

EnvisionTEC – специални решения за медицината


„Сред марките, които започваме да предлагаме, е и EnvisionTEC. Компанията използва технология на принципа на стереолитографията и има завиден опит в областта, както и богата гама от 3D принтери. Много от тях са насочени към денталната медицина, бижутерията, като са разработени дори специални машини за производство на слухови апарати. Интересното при EnvisionTEC е, че те работят с много материали със сертификат за биосъвместимост, което ги прави особено подходящи за медицински приложения“, поясниха от Солид Фил.


 

SLS системи за масово производство


Приложението на 3D технологията от гледна точка на прототипирането се използва във всяка една индустриална сфера. „Относно изработването на крайни изделия, поради не напълно перфектния им външен вид, технологията е по-подходяща за вътрешни компоненти или за помощни инструменти за асемблиране на основното устройство“, поясниха от Солид Фил. В тази връзка българската фирма предлага SLS системи, които са подходящи не само за прототипиране, а също така и за масово производство. „Технологията е такава, че съвсем лесно и бързо, в зависимост от размера, могат да се изработят стотици, дори и хиляди бройки от детайлите, а материалът сам по себе си, както и неговата здравина, са много подходящи за крайни детайли“, посочиха в заключение от компанията.


 

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи