Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Солтех: Hoffmann Group – едновековна традиция, обкована от пионерския дух на 4 поколения

20.08.2019 г.

Тази година глобалният лидер в областта на индустриалното оборудване и екипировка Hoffmann Group бележи 100 години от основаването си. „Компанията е водещо име за качествени инструменти в Европа, предлагайки технологични решения с над 70 000 инструмента на повече от 500 световни марки, на които се доверяват близо 140 000 фирми в целия свят“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солтех, официален представител и дългогодишен партньор на дружеството у нас.

 


„Групата навлезе в своето столетие в повече от отлична форма. През 2018 г. Hoffmann SE и нейните дъщерни фирми постигнаха рекордни продажби, които за първи път надхвърлиха 1 млрд. евро. Работната сила на компанията достигна над 3000 човека, а бизнесът продължава да расте органично“, коментираха от Солтех.


„Фактът, че бизнесът ни се развива толкова добре е благодарение на нашия силно мотивиран и напълно отдаден на компанията екип“, посочва г-жа Нѝкола Блайхер (Nicola Bleicher), правнучка на основателя на фирмата и акционер в Hoffmann SE. „Нашите служители са извор на младостта за едновековната ни компания. Тяхната визия, креативност и предприемачески дух ѝ позволяват да се адаптира към бързо променящите се времена“, добавя нейната сестра г-жа Верена Хайнрих (Verena Heinrich).

 

Основите на Hoffmann SE полага Джоузеф Хофман (Josef Hoffmann) на 11 март 1919 г. в Мюнхен. Синът му Франц се присъединява към дружеството през 1932 г. Именно той е този, който през 1936 г. създава каталога на Hoffmann, който понастоящем се издава на 18 езика и е наличен под формата на онлайн електронен магазин на корпоративния сайт на компанията. През 50-те години на миналия век Франц Хофман решително насочва бизнеса към продажбата на висококачествени инструменти, подкрепени от професионални консултации на експертно ниво. Наред с това, той има заслугата за реализирането на пазара на собствените продуктови линии на компанията под бранда GARANT през 1973 г.

 


Като дългогодишен управител на дружеството, той формира и въплъщава нейната култура и фирмени ценности повече от всеки друг. „До ден днешен прилагаме на практика ценностите, с които компанията за първи път печели успех, сега формулирани под мотото„ Пионерски, прецизни, персонални““, обяснява г-н Зигфрид Нейер (Siegfried Neher), член на управителния съвет и директор направление „Технологии и трансформации“ в Hoffmann SE.

 

„Третото поколение ръководители остава в историята на компанията с присъединяването на семейните дружества Gödde, Oltrogge и Perschmann, формирайки Група Hoffmann – „днес номер 1 в Европа по качествени инструменти“. Сега, когато фирмата се оглавява от четвъртото поколение от семейство Хофман, тя вече притежава 69 дъщерни дружества в повече от 50 държави по целия свят“, поясниха от фирма Солтех.

 

В наследство от Франц Хофман е ангажираността на компанията да става „все по-добра“ – движещата сила, която стои зад иновативния дух на Hoffmann. „Инвестираме в бъдещето, за да вдъхваме живот на иновациите“, споделя г-жа Нѝкола Блайхер. „В момента сме се фокусирали основно върху развитието на дигитални продукти и услуги. Също така стартираме най-големия проект в историята на Hoffmann – LogisticCity“, добави тя.

 

„LogisticCity е в процес на изграждане на площ от 21.5 ha в Нюрнберг и ще се превърне в глобален дистрибуционен център на компанията. Общо около 900 човека се планира да бъдат наети в новия логистичен център“, разказва в допълнение г-жа Венера Хайнрих.


 

На българския пазар инструментите на Hoffmann предлага фирма Солтех, чиито приложни инженери имат сериозен професионален опит в работата с продуктите на компанията. „Ние можем бързо и лесно да отговорим на нуждите на всеки клиент. Всяка година служителите ни преминават продуктово обучение в централата на Hoffmann в Германия, на което получават най-актуална информация за новите продуктови решения на компанията и тенденциите в промишлеността“, подчертаха в заключение от Солтех.


Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.Източник на снимковия материал: Солтех, Hoffmann

Още от Машини, мех. системи