Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Тех Индустри: „UVC дезинфекцията няма да премахне COVID-19 от живота ни, но ще ни помогне да си върнем нормалния му ритъм“

05.05.2020 г.


На 30 април Тех Индустри бе домакин на безплатен уебинар, посветен на UVC решенията за пречистване на вода, въздух, повърхности и опаковки. В уебинара се включиха над 200 представители на най-различни сфери на индустрията и бизнеса, включително от хранително-вкусовата промишленост и ОВК сектора, както и специалисти, търсещи решения за офис помещения, лекарски и зъболекарски кабинети. „Уебинарът бе предназначен да отговори на многото въпроси, възникнали в последно време, относно възможността за приложение и начина на използване на UVC модулите, които ние предлагаме, както и тяхната ефективност в дезинфекцията срещу COVID-19. Основната му цел бе да се предостави достатъчно информация на хората, когато правят запитвания към нас. Надяваме се, че сме били полезни на всички, които го посетиха виртуално, като нашият екип е на разположение за консултации при изготвянето на решение за всяко едно конкретно приложение“, сподели г-жа Петрана Зайкова, управител на Тех Инудстри.В началото г-жа Зайкова представи компанията и нейните внедрени решения от UVC модули, които досега са намирали приложение главно в мандри, при производството на хляб и тестени изделия и в животновъдството. Модулите се използват също за пречистване на въздуха във вентилационни и климатични системи, в производствени помещения и зали за съхранение, хладилни складове и лаборатории. При дезинфекция на повърхности, ултравиолетовата технология намира приложение в линии за опаковане и пълнене, транспортни ленти и дезинфекционни тунели. Госпожа Зайкова акцентира върху качеството на използваните от Тех Индустри UVPro лампи, които са производство на немската компания ORCA. Те имат 10 години гаранция на електрониката, 12 000 работни часа с постоянен интензитет и са произведени в съответствие с HASAP – система за гарантиране безопасното производство на хранителни продукти.


Не пропускайте и предстоящия уебинар на Тех Индустри на тема „Ефективен почистващ процес в производството на детайли и компоненти". Той ще се проведе на 14 май 2020 г. от 16:00 ч.  Записването и безплатно и става чрез регистрация на посочения линк.Бе дадена и подробна информация за UV лъчението, неговите видове, диапазона на UVC лъчите, който въздейства върху ДНК и РНК на живите организми, както и върху дозата лъчение LD90 за различни микроорганизми, която унищожава 90% от тях. Особено внимание бе обърнато върху дезинфекцията с UVC модули срещу COVID-19, като отново бе подчертано, че решенията на Тех Индустри са предназначени за индустриална употреба и офис помещения, но не и за домашна употреба.Инж. Иван Кавръков от отдел „Продажби“ на Тех Индустри сподели опита на компанията в разработката на решения за дезинфекция с UVPro модули. Бяха представени типовете безозонови UVC модули за ефективно намаляване на пренасяните вируси, бактерии и микроорганизми. Модулите биват два вида: отворен или затворен тип. Затворените вентилационни модули намират приложение в малки помещения, офиси, чакални, приемни и гишета, като засмукват въздуха и го дезинфекцират без да вредят на хората, които се намират в помещенията. „През последния месец констатирахме изключително голям интерес към този тип модули“, заяви лекторът. Отвореният тип UVPro облъчватели са без или със рефлектор, който може да се завърта, за да препятства директното облъчване, когато в помещението има хора. При директно излагане на UVC лъчение е възможно да се увредят кожата и очите на хората, затова приложението на отворените модули е за дезинфекция на повърхности в лаборатории, лекарски кабинети, производствени помещения, складови и хладилни камери в извънработно време. Представено бе и решение тип „кутия“ за дезинфекция на банкноти, чанти, смартфони и документи, в които необходимата доза се постига още на втората минута.Инж. Янко Зайков, управител на Тех Индустри, разказа за внедряването на UVC модули в централни вентилационни, охладителни и климатични системи. Бяха коментирани начинът на монтаж, видовете и броят лампи в зависимост от обработвания въздушен поток, както и необходимостта от контролни модули за следене на интензитета и работата на лампите. „Сроковете за доставка са строго индивидуални, към момента имаме модули на склад и сме в състояние да изготвим до 100 индивидуални проекта в рамките на 1-2 седмици“, сподели инж. Зайков.

 

Участниците в уебинара имаха и възможност да зададат и получат отговор на своите конкретни въпроси.Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Тех Индустри България

Още от Машини, мех. системи