Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Над 550 участници представиха новости от хранително-вкусовия сектор в Интер Експо Център в столицата

14.11.2019 г.

Изкусителни месни продукти, прясно изпечен пухкав хляб, сирена и за най-изтънчения вкус, захарни изкушения в чудновати форми, изискани вина, а също и иновативни машини и решения за сортиране, опаковане и маркиране, компактни системи за складиране и транспорт, индустриално почистване, оборудване и технологии за ритейл сектора. Всичко това можеше да се види от 6-ти до 9-ти ноември в Интер Експо Център в столицата по време на едни от най-мащабните професионални форуми, посветени на хранително-вкусовия бранш у нас - Интерфууд & Дринк, Месомания, Светът на млякото, Салон на виното и Retail Show. И тази година Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори и традиционни участници в събитието. А кои бяха най-интересните моменти? Научете от следващите редове...


 

Традиционно изложенията се провеждат в дните около Архангеловден, когато е празникът на хранително-вкусовата промишленост. Форумът бе открит от г-жа Десислава Танева, министър на земеделието, на 6-ти ноември.

 

Сред останалите официални гости на церемонията бяха г-жа Диана Ковачева, омбудсман на Република България, г-н Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, г-н Атанас Урджанов, председател на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на месопреработвателите, г-жа Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, г-н Стойко Кировски, председател на УС на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и г-жа Албена Симеонова, председател на Българска асоциация биопродукти. Официални гости на церемонията бяха и посланиците на САЩ и Италия у нас – г-жа Херо Мустафа и г-н Стефано Балди.


 

Над 550 участници от три контитента представиха повече от 1 200 бранда

 

В рамките на събитието над 550 компании от три контитента представиха свои продукти и технологични иновации, а за целта бе ангажиран целият изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център, което говори красноречиво за мащаба на събитието.

 

Освен производителите на храни и напитки, сред участниците във форума бяха и водещи компании, предлагащи машини и оборудване, технологии и цялостни решения за хранително-вкусовата индустрия и ритейл сектора. Свои новости и иновативни решения показаха: Вени и Ко, Илва, Мултивак България, СИАД, Трейс Ипома, Металсистем, Прайм Инженеринг, Каси Темпа Пак, Атинапак, Алименти Омнилаб, Алмер, Danex, Display Bulgaria, Camfil, Milushev, Offset Group, Union Kehlibar и др. Ще отразим участието на фирмите-партньори на Инженер.БГ със самостоятелни статии! Очаквайте скоро на виртуалните ни страници!


 

Проведе се първото за България и Балканския регион изложение за ритейл сектора – Retail Show

 

За първи път в историята на цикъла от изложения бе организирано специализираното изложение за оборудване и технологии за ритейл сектора – Retail Show. Форумът представи специализирано оборудване и технологии в областта на търговията, системи за разплащане, сигурност, логистика, оборудване за магазини, управление на складово пространство и още, и още.

 

Богата съпътстваща програма с акцент върху събитието „Сетива без граници“

 

И тази година организаторите ни изненадаха с разнообразна съпътстваща програма, включваща поредица от вълнуващи събития и срещи, сред които специализираният семинар „Интериорен дизайн и потребителско поведение в магазина“, Детски конкурс за сандвичи „Сладка игра с вкусна храна“, Българо-румънски бизнес форум, Международен пица шампионат, Български бариста шампионат и др.


 

Специално място в тазгодишната програма бе отредено за събитието „Сетива без граници“, което провокира сетивата със семинари, демонстрации и дегустации. Кулминацията му бе на 8-ми ноември с необичайна нощна разходка с дегустация на вино, шоколад, хляб, кафе и различни гурме храни за ценители на добрия вкус.

 

За поредна година Инженер.БГ взе участие в мащабния форум

 

И тази година Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори и участници в събитието. Екипът ни бе на първа линия, за да представи новите ни инициативи в хранително-вкусовия бранш. Какви са те? Очаквайте де ви разкажем скоро!

 


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи