Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Новата фабрика на Мултивак България Продакшън отвори врати с пресконференция и тържествена церемония

07.06.2018 г.

На 6 юни 2018 г., с официална церемония Мултивак България Продакшън откри новата си производствена база в Индустриална зона София-Божурище. На събитието присъстваха министър-председателят на България г-н Бойко Борисов, генералният изпълнителен директор на Multivac Group г-н Ханс-Йоахим Бокщегерс, посланикът на Германия у нас г-н Херберт Салбер, зам.-министърът на икономиката г-н Александър Манолев, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестициите г-н Стамен Янев, кметът на община Божурище г-н Георги Димов и още редица представители на немски и български институции. „Сърдечно благодаря, че ни уважихте в този важен за нас ден. Чест и удоволствие е да ви посрещнем на празника по повод откриването на новата фабрика на Multivac“, приветства гостите управителят на Мултивак България г-н Ивайло Димитров.Общата стойност на съоръжението, построено за 2.5 години, е 18.8 млн. евро, като се очаква до края на годината общо над 40 ултрамодерни машини да произвеждат компоненти за опаковъчните решения на Multivac.„Едва няколко дни след стартиране на работата, машините са натоварени до пълния им капацитет и работят на 3-сменен режим“, подчерта по време на речта си г-н Бокщегерс. „Multivac е доминиращо предприятие в своя сектор – във витрините на повечето световни хранителни вериги можете да намерите наши опаковки, както и при много стерилни и санитарни продукти. Реализираме годишен оборот в размер на 1 млрд. евро и даваме работа на 5400 човека по целия свят“, разказа още той и добави: „Multivac е класически пример за смел предприемачески дух. През 2008 г. взехме решение да създадем дружество за дистрибуция и сервиз и в България. Започнахме с 4 служители, един от които бе г-н Димитров. Днес, 10 години по-късно се гордеем да открием тази модерна фабрика“.Официалните събития в новата база на Мултивак България стартираха с пресконференция, на която г-н Димитров и г-н Бокщегерс отговаряха на въпросите на пресата и дадоха подробности относно новите съоръжения.


„Инвестицията бе направена в България, защото имаме добро образование, добра инфраструктура и хармонизирани закони с европейското законодателство. Освен централата в София, разполагаме с офис във Варна, както и сътрудници в Пловдив и Плевен“, съобщи г-н Димитров по време на кратка презентация. „Към момента базата, която построихме, включва 1 500 m2 офиси и шоурум, производствена площ от 3 000 m2, столова, общежитие за колеги и стажанти, логистична площ с размер 1 100 m2, както и обширни паркинги и зелени площи“, изтъкна още управителят на българското дружество.Тържествената церемония премина под знака на оптимистичните думи на всички официални гости. Специално внимание по време на събитието бе отделено и на традиционния водосвет и прерязаване на лентата.Подробен репортаж от събитието, както и най-интересните моменти от пресконференцията на г-н Димитров и г-н Бокщегерс четете в следващи материали в Инженер.bg.


Повече информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи