Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

12.06.2019 г.

Да смени нагласата на индустрията, като покаже как могат да се спестят консумативи и време, както и защо лепилото променя конвенционалните процеси на свързване – това бе основната цел на участието на Хенкел България, Лепилни технологии, с бранда си Loctite на международното изложение MachTech & InnoTech 2019. Дружеството участва съвместно със своите партньори и дистрибутори от Улмер ДМ и представи най-новите разработки в лепилните технологии и усъвършенствани свои продукти.„Най-новите тенденции в лепилните технологии са съсредоточени в т.нар. хибридни лепила, които съчетават свойствата на секундните и структурните лепила в един продукт“, посочиха за Инженер.bg от Хенкел България. Ето какво още ни разказваха за най-новите си предложения:


В случаите, в които лепилото трябва да се използва за нови изделия, са подходящи следните двукомпонентни продукти:

 - Loctite 4090 – епоксицианоакрилат за метали, керамика, компютърни материали;

 - Loctite 4080 – епоксиакрилно лепило за пластмаси.


Когато пък се налага лепилната технология да се приложи за поддръжка или ремонт, на помощ идват:

 - Loctite 4070 – цианоакрилат, който втвърдява до 2-3 min и може да се използва за хлабини до 5 mm;

 - Loctite 4060 – също цианоакрилат, чиято иновативна опаковка обаче е с бутало и наподобява спринцовка, като по този начин гарантира лесно и удобно нанасяне.


„Когато се налага да ремонтираме тръбопроводи, фитинги, колена, пароотводи или колектори, можем да използваме Loctite 5075. Продуктът представлява самовулканизираща се лента, която залепва върху себе си и е подходяща за приложение при работа с различни технически флуиди. С нея може да се извърши ремонт, без да се спира работата на оборудването, като издържа на налягане до 7 bar и температура до 315 °С”, разясниха от българското дружество.Сред най-новите предложения на Henkel попадна и иновативната рол он опаковка на Loctite 518, с която течната гарнитура се нанася изключително лесно и контролирано. „Уплътнителят за фланци Loctite 518 запълва надеждно всички хлабини и предотвратява напукване и скъсване, като същевременно предпазва от корозия“, подчертаха от компанията.


Специално за индустриални среди с екстремно високи температури от Henkel предложиха уплътнителите NS 5540 и NS 5550. Отново в течен вариант, тези продукти се втвърдяват от топлина, което ги прави ефективни и надеждни за приложение в електроцентрали, стоманодобивни предприятия и рафинерии.


Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи