Събития

На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

01.11.2019 г.


На изложението Agritechnica 2019, което ще се проведе от 10 до 16 ноември в Хановер, Германия, NSK ще представи търкалящи лагери, които са разработени специално за приложение в селското стопанство. „Тези продукти ще включват лагерни възли с висока здравина от серията J-Line, готови за инсталиране главини Agri Disc Hub, предназначени за машини за обработка на почвата, както и многобройни примери от подбрани търкалящи лагери, разработени в сътрудничество с производители на оригинално оборудване за селското стопанство“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.Изделията за селското стопанство – едно от основните продуктови направления на NSK


NSK предлага широка продуктова гама

от лагерни решения, разработени изцяло за 

приложение в селското стопанство. 

Търкалящите лагери, използвани в подобни приложения, са изложени на тежки експлоатационни условия, в които прахът, влагата, корозивните торове и високите механични натоварвания са ежедневие. Лагерите на NSK за този сектор са съответно разработени да отговарят на тези изисквания, на базата на натрупания десетилетен опит и знания.

 

На тазгодишното изложение Agritechnica фокусът ще бъде поставен върху серията J-Line, която бе представена по-рано през 2019 г. Тези Self-Lube лагерни възли отговарят на стандарта JIS (Японски Индустриален Стандарт) и се предлагат в шестте най-често срещани типове корпуси с диаметър на отвора от 12 до 90 mm. „Поради здравата си конструкция и отличните си уплътнителни характеристики, лагерите J-Line се използват от все по-голям брой производители на селскостопанска техника“, посочиха от компанията.


Новите лагерни възли J-Line се произвеждат с различни размери, видове корпуси и самонагаждащи лагери.

 

Друг акцент в представянето на NSK ще бъдат моделите от серията Agri Disc Hubs на NSK: двуредни сачмени радиално-аксиални лагери с разделена вътрешна гривна, които могат да поемат големи аксиални натоварвания и сили на накланяне. Agri Disc Hub са разположени в готов за монтаж здрав корпус със специфични за клиента присъединителни размери. Те имат и специални уплътнения, които да издържат на тежките условия на работа. Основната област в приложението им са машини за обработка на почвата като къси дискови брани и машини за сеитба и торене.


Agri Disc Hubs се отличават с голям радиално-аксиален лагер за поемане на големи аксиални натоварвания и сили на накланяне, ефективно уплътнение и фланцово присъединяване за директен монтаж на машината.

 

Заводът на NSK в Мундеркинген – съвременно оборудване и гъвкави възможности

 

NSK ще използва участието си в изложението, за да представи своите производствени възможности. Заводът на NSK в Мундеркинген, Германия, е основан през 1954 г. като производствена мощност на търкалящи лагери за водещ производител на селскостопанска техника. След придобиването на завода от NSK през 1990 г. бяха въведени гъвкави производствени съоръжения, които създават необходимите условия за производство, дори на малки партиди от високоефективни търкалящи лагери, съобразени с индивидуалните изисквания на клиентите. Примери за такива специални лагери ще бъдат показани по време на изложението.

 

На щанда ще бъдат изложени и машини, оборудвани с лагери на NSK, както и експонати, които ще акцентират върху монтажа на лагерите, например в къси дискови брани.

 

Можете да откриете NSK на Agritechnica в зала 15, щанд E44.


 

Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 


Източник на снимковия материал: NSK, Kverneland ASAgritechnica

Още от Машини, мех. системи