Събития

Gühring от изложението EMO: Нови инструментални държачи и инструменти за микрообработка

12.01.2018 г.

По време на провелия се през миналата година утвърден международен форум EMO в Хановер, немският лидер в производството на инструментална екипировка Gühring представи своите най-нови продуктови и технологични разработки. Миниатюризацията придобива все по-голямо значение в различни отрасли като електротехниката, автомобилостроенето, медицинските технологии и машиностроенето. Колкото по-малки са частите, толкова по-големи са изисквания към точността, повтаряемостта и ефективността на процеса. „Особено към микрообработката чрез отнемане на стружка има изключително високи изисквания. Високото качество на твърдите сплави, по-малките допуски и надеждното охлаждане са абсолютно задължителни условия в този процес, при това още от началната му фаза”, коментираха за Инженер.bg от Гюринг-България.


Инструменти за микрообработка – изключително малки и свръхпрецизниТакъв тип инструменти се използват при обработката на работни колела и ротори, ендоскопски накрайници, компоненти за газова и течна хроматография, нанопозиционери, различни видове дюзи, както и части за часовници. Gühring осигурява пълна гама инструменти за всякакъв вид микрообработка. Специално разработените геометрични профили и повърхностни покрития гарантират оптимална производителност и надеждност на процеса на машинна обработка на различни материали. Разнообразието варира от свредла за прецизно пробиване с диаметър от 0.05 mm до специални изпълнения с по-големи размери и от HSS свредла до карбидни свредла. Богатото портфолио на Gühring обхваща 75 вида инструмента за микрообработка с над 2400 размера, поясниха от Гюринг-България.

 

Разширена продуктова гама от инструментални държачи


Gühring разшири своето портфолио с инструменти за стационарна обработка. В допълнение към най-широката гама от инструменти за ротационна обработката, компанията пусна на пазара нови в областта на гравирането. „Още през 2016 г. на изложението AMB в Щутгарт Gühring представи три захващащи системи за гравиране – системите 104 и 106 за пробиване, гравиране, аксиално гравиране и резбонарязване, както и системата 305, която представлява трипозиционен сменяем нож за външна и вътрешна машинна обработка. Към тях сега са прибавени нови държачи за надлъжна обработка с проходен нож и модулни държачи. Освен това е разширен диапазонът от диаметри, радиуси и дължини“, поясниха от Гюринг-България.

 

Напълно нов елемент в системата 305 е нож със синтерована геометрия на режещия профил. Независимо дали става въпрос за малки и средни партиди или за специални решения в серийното производство – всички инструменти на Gühring се отличават с високо качество на изработка - от началния етап на конструирането до използваните материали, покрития и консултацията на клиентите от специалисти на компанията.

 


CNC Gühro ThreadMill – безплатен софтуер за програмиране на резбонарязване с фрези на Gühring


„За да направи машинната обработка още по-лесна, Guhring разработи интуитивен софтуер CNC Guhro Thread Mill. Софтуерът се предлага безплатно и може да бъде изтеглен от страницата на компанията www.guehring.de“, съобщиха от офиса на водещия немски производител у нас.

 

Специалните на Guehring дефинират пет основни стъпки за оптимално програмиране:

 1. Определяне данните за резбата (избор от действащите стандарти); 

 2. Избор на материал (предложение за оптимални параметри); 

 3. Избор на инструмент (технически данни, чертеж, време за обработка и видео за улесняване на избора);

 4. Запис на данните в ЦПУ (въвеждане на желаната стратегия и параметри на фрезоване); 

 5. Получаване на ЦПУ програма с код и данни като програмните данни се четат и разпознават автоматично (Sinumerik, Haidenhain, Fanuc, Philips, Mazatrol или Hurco).


През Новата 2018 г. Guehring ще продължи своя възход, вземайки участие в утвърдения български форум MachTech & Innotech Expo, който ще се проведе в дните от 26 до 19 март, в Интер Експо Център – София. Всички посетители и гости на изложението могат да се запознаят наживо с новостите около компанията на изложбения й щанд под номер А5, в зала 3.

 

Повече информация за Гюринг-България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Гюринг-България, Gühring

Още от Машини, мех. системи