Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

На IFFA Multivac ще презентира решения за обработка и опаковане под мотото „The DNA of Better Packaging & Processing“

21.03.2019 г.

Multivac е един от най-големите световни доставчици на решения за опаковъчната промишленост. Компанията е световен лидер на пазара на терморформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и цялостни производствени линии. „Защо мотото ни е „The DNA of Better Packaging & Processing“, или „ДНК на по-доброто опаковане и обработка“? Защото двойната спирала на ДНК, която има модулна структура с междинни връзки, е изключително подходяща илюстрация на нашето портфолио, което в момента обхваща целия процес на обработка и опаковка“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България, дъщерно дружество на Multivac у нас.„Едната спирала съответства на „по-добра опаковка“, а другата – на „по-добра обработка“. Двойната спирала символизира нашия експертен опит и ноу-хау в интеграцията на различни блокове и модули за автоматизирани решения. Другата асоциира това, че ние вградихме нашите специални познания в ДНК-то на Multivac и сега можем да свържем всички отделни компоненти, което създаде компанията такава, каквато е днес. Това важи както за днешния ден, така и за в бъдеще“, коментира г-н Ханс-Йоахим Букщегерс, главен изпълнителен директор на Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG.


 

На изложението IFFA 2019, което ще се проведе от 4 до 9 май във Франкфурт, Multivac ще представи три опаковъчни линии с интегрирани във всяка от тях слайсер или порционираща машина. Компанията предлага разнообразни иновативни решения за манипулиране на продуктите, като например хоризонтален зареждащ модул Multivac или разнообразни други роботизирани модули, които гарантират внимателното и хигиенично поставяне на продуктите в опаковката.Освен това към линиите ще бъдат интегрирани различни решения за етикетиране на продуктите, инспекция, пренареждане и опаковане в кашони. Всички системни компоненти, работещи хармонично помежду си, могат да се контролират от един единствен терминал на опаковъчната машина. Резултатът е прецизен процес с висока точност на възпроизвеждане, който е лесно проследим и се извършва с минимални усилия.


Цялостни решения за термоформоване на опаковки за нарязани продукти


На изложението ще бъде презентирана термоформоваща линия за нарязани продукти, която се състои от термоформоваща машина R 245 и високопроизводителен слайсер S 1600 с напълно автоматизирано централно зареждане и иновативна технология за нарязване. Тя позволява да се постигне високата скорост от 1600 внимателно и точно нарязани къса на минута. Порциониращата система към линията може да извършва различни операции – от прецизното нареждане на слайсове колбаси, шунка или кашкавал в определен ред (б.ред. ветрилообразно, в прав стек или в две или повече застъпени колони и др.) до сгъване на отделните слайсове.


 

Автоматизирани опаковъчни линии за порционирано прясно месо


На изложението IFFA 2019 ще бъде представено и автоматично термоформоващо решение за опаковане на порционирано прясно месо. Термоформоващото устройство R 245 е основният елемент на технологичната линия. Интегрираната порционираща машина GMS 1600 twincut нарязва на порции прясно или замразено месо (с или без кост) с висока скорост и прецизност.


Порциониращата машина е с висока производителност и качество на порциониране, благодарение на триизмерното формоване. Освен това, тя е компактна и рентабилна, тъй като не изисква допълнителна преса за месо.


 

Опаковане на нарязано прясно месо в PaperBoard скин опаковки


Multivac ще презентира автоматична трейсийлър линия за опаковане на нарязано прясно месо, която включва гъвкавия и ефективен модел за порциониране GMS 520 singlecut. Трейсийлър T 800, който може да бъде изработен индивидуално съгласно предпочитанията на клиента, е подходящо решение за производство на MAP опаковки и MultiFresh скин опаковки в големи партиди. Опаковките MultiFresh имат за основа предварително нарязани картонени подложки, които имат не само атрактивен външен вид, но могат да бъдат и рециклирани. Порциониращата машина TVI може да преработва всички видове червено месо и птиче месо с различна консистенция и в различен размер и винаги оптимално, както по отношение на теглото и фирата, така и по отношение производствените разходи. В края на линията е етикетиращата машина L 310 за поставяне на етикети по цялата повърхност от всички страни на PaperBoard скин опаковката.

 

 

Multivac кани всички посетители в палата 11.1., щанд B11 на изложението IFFA 2019 във Франкфурт от 4 до 9 май 2019 г.


Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Още от Машини, мех. системи