Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

MTG: „Вслушваме се в служителите си и им осигуряваме оптимална работна среда. Убедете се на Ден на отворените врати”

20.11.2019 г.

In Macedonian

 

Метал Технолоджи Груп (MTG) е сред утвърдените металургични дружества у нас. Компанията разполага с три завода за леене и механообработка на изделия от алуминий, чугун и стомана, а над 90% от продукцията й е насочена за износ към страни от цял свят. Представителите на организацията приветстваха студентите от инженерни специалности по време на изложението „Дни на кариерата“, което се проведе в Технически университет – София. „Радваме се, че успяхме да се запознаем с много амбициозни млади хора, на които презентирахме стажантската ни програма и възможностите за работа при нас“, коментираха пред Инженер.bg от екипа на MTG.


 

Нововъведения и множество възможности за студентите

 

„Тази година се реализираха голяма част от европейските ни проекти, които вече са в етап на финализиране. Повечето проекти са за енергийна ефективност, а новите машини, които внедрихме по тях, ще подобрят производителността и ще редуцират консумацията на електроенергия в нашите заводи. Голяма част от машините се търсят от клиентите ни – те искат продуктите им да бъдат изработвани с определени съоръжения, а ние се стремим да отговорим в пълна степен на нуждите на нашите партньори“, разказаха от компанията. „В момента търсим млади хора, които да работят на това съвременно оборудване. Всеки служител може да бъде обучен за работа с дадена машина. Необходими са, разбира се, технически познания, но не и конкретна предварителна подготовка“, добавиха от MTG.


„Продължаваме да провеждаме и стажантската ни програма, в която могат да се включат студентите, желаещи да се развиват в областта на металургията и машиностроенето. За участие в нея изискването е студентите да бъдат в 3-ти или 4-ти курс бакалавърска степен или магистратура, да имат добра теоретична подготовка, и разбира се, желание за професионално развитие“, заявиха от металургичното дружество.


Стажът в MTG е платен, с гъвкаво работно време е и се провежда под ръководството на ментор. Стажантите получават достъп до модерни производствени технологии и софтуерни приложения като Magma и Siemens NX и имат възможност да участват в проекти за подобряване на производството и качеството.


Младежите могат да се възползват от стипендия за обучение, а при необходимост разходите за настаняване, храна и транспорт се поемат от MTG. Показалите добри умения по време на стажа, дори биха могли да започнат постоянна работа в дружеството. От компанията дадоха пример с нов колега, чиято кариера ще продължи в MTG след успешно завършен стаж в организацията.В момента стажантската програма в трите предприятия на MTG – Алуком, Осъм и Центромет, обхваща разнообразни направления. Студентите могат да открият голям избор от позиции, сред които: технолог, инженер електроника, инженер химик, конструктор на детайли, индустриален инженер, търговски посредник и др.

 

 Традиционно стажовете в MTG се провеждат през месеците юни, юли и август,но желаещите биха могли да кандидатстват още сега, като изпратят своето CV на имейл: hr@mtgbg.com.

 

Грижа към служителите и удовлетворяване на техните потребности


Потърсихме мнението на представителите на MTG за това, какви са очакванията на младите хора към своя работодател. От компанията посочиха подкрепата, която младежите срещат от страна на мениджмънта, готовността на ръководителите да се вслушват в тях, да бъдат разбирани и техният глас да бъде чут.


В тази връзка, в MTG стартира програма, даваща възможност работещите в дружеството да дават идеи за подобрения в работния процес. В случай, че предложенията се одобрят, служителят получава финансово възнаграждение. „Предложенията са свързани с ежедневните дейности на нашите колеги и оказват благотворен ефект за изпълнение на работните задължения, а някои от идеите вече са приложени на практика. Виждаме, че по този начин служителите ни се чувстват щастливи и полезни, а това е изключително важно за нас“, споделиха с усмивка от MTG.


Ако проявявате интерес към работата в областта на металургията и искате да разберете повече за кариерно развитие в компанията, не пропускайте да посетите Деня на отворените врати, който MTG организира на 22 ноември 2019 г. от 10:00 ч. в завода Осъм АД в гр. Ловеч. Повече информация за събитието можете да откриете на фейсбук страницата на MTG.


Грижите за екипа на MTG включват и провеждане на разнообразни инициативи. „През 2019 г. организирахме тиймбилдинг за всеки един от заводите ни. На 1 ноември 2019 г. се включихме в програмата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Гордея се с труда на моите родители“, с която показахме на децата на колегите ни с какво се занимават техните родители“, заключиха от компанията.


Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК.


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, pixabay.com

Още от Машини, мех. системи