Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Multivac поема към бъдещето с ново управление. Финансов и производствен директор заместват г-н Букщегерс

06.08.2019 г.

След повече от 18 години като изпълнителен директор на Multivac Group, Ханс-Йоахим Букщегерс ще предаде управлението на бизнеса на колегите си директори – Кристиан Трауман и Гуидо Шпикс, и ще се оттегли от компанията. „Считано от 1 януари 2020 г. г-н Трауман и г-н Шпикс ще поемат съвместно управлението на компанията. Господин Трауман ще отговаря за продажбите и финансите, докато г-н Шпикс ще поеме технологиите и производството“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество у нас на международния лидер в опаковъчната индустрия – Мултивак България.

 

Ханс-Йоахим Букщегерс застава начело на групата Multivac като изпълнителен директор на 1 април 2001 г. и оттогава играе определяща роля за успешното развитие на компанията. Той е „виновникът“ за системното разширяване на продуктовото портфолио, както и на мрежата за продажби и услуги на Multivac. В периода на неговото управление оборотът на компанията се е увеличил повече от четири пъти, достигайки около 1.1 милиарда евро в края на 2018 г., а броят на служителите нараства от 1600 на около 5 900 по целия свят.

 

Днес, със своите 85 дъщерни дружества Multivac е един от водещите световни производители на решения за опаковане и обработка на продукти в хранително-вкусовата, фармацевтичната и медицинската индустрии.


 

В бъдеще международната компания Multivac ще се управлява съвместно от господата Трауман и Шпикс. Кристиан Трауман започва кариерата си в компанията като търговски ръководител на групата Multivac в началото на 2002 г., преди да бъде назначен за финансов директор през август 2008 г., а Гуидо Шпикс се присъединява към компанията като директор през март 2009 г. и оттогава заема позицията на главен технически и производствен директор.

 

„За да се гарантира приемствеността в стратегическото направление на Multivac, се подготвя процедура с разширена фаза на планиране за прехвърляне на отговорностите на наследниците на г-н Букщегерс. Той ще продължи да ръководи компанията до края на годината както обикновено. Разчитаме на неговото приятелство и след оттеглянето от поста“, добавиха от Мултивак България.


 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Още от Машини, мех. системи