Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Събития

Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

08.07.2019 г.

Multivac придобива групата Fritsch, водещ производител на машини и оборудване за хлебни изделия, с което продължава да разширява своята гама от решения за опаковане в хлебната индустрия. Продуктите на предприятието включват високоефективно оборудване и новаторска технологии за формоване и обработка на тесто. „Машините на Fritsch се използват за производство на премиум хлебни изделия в целия свят“, соъбщиха за Инженер.bg от Мултивак България.


 

Fritsch предлага решения както за малкия и среден бизнес, така и за големи предприятия, като разполага с настолни устройства и оборудване за индустрията. Креативният инженеринг и неконвенционалният подход са отличителен белег на компанията. С придобиването на групата, Multivac допълва своето портфолио, така че в бъдеще да е в състояние да достави цялостни производствени линии, предназначени за хлебната индустрия, от един източник.

 

„Придобиването на Fritsch е поредна важна стъпка за Multivac в посока разширяване на нашата гама от интегрирани решения за обработка и опаковане на хранителни продукти. Благодарение на Fritsch, ние ще продължим да развиваме присъствието си в производството на хлебни изделия, в което през последните години вече успяхме да реализираме някои предизвикателни проекти”, обяснява г-н Кристиан Трауман, главен финансов директор на Multivac.


 

Официално придобиването ще бъде факт след 1 август 2019 г., а интеграцията на новата компания в групата Multivac ще започне веднага. Производството и разработването на продуктите на Fritsch ще продължи на установеното вече място в гр. Маркт Айнерсхайм (Markt Einersheim), Германия. Там Fritsch разполага и с технологичен център, в който се извършват тестове по поръчка на клиенти и се разработват персонализирани продукти и рецепти.

 

Продуктите на компанията ще бъдат продавани чрез световната мрежа за продажби и услуги на Multivac. В дъщерните дружества на Multivac ще бъдат направени инвестиции за създаване на специализирани екипи в конкретната индустрия, така че в бъдеще ще бъде възможно да се предложат на клиентите интегрирани решения за производство и опаковане на хлебни изделия.


 

„Доволни сме, че Fritsch ще бъде част от групата Multivac и сме убедени, че нашето управление ще допринесе значително за развитието на компанията. Fritsch има отлична репутация на пазара. Благодарение на интегрирането на такъв тип продукти в линейните решения на Multivac, ние виждаме голям потенциал за синергия”, добавя г-н Гуидо Шпикс, главен технически директор на Multivac.

 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac, Fritsch

 

 

Още от Машини, мех. системи