Събития

NSK Турция бе домакин на обучение за металургичната промишленост, провело се в производствени условия

18.07.2019 г.

Един от курсовете за обучение, 

които бяха проведени от NSK Турция

NSK Турция предложи допълнителни ползи за клиентите си от металургичната промишленост, като бе домакин на тридневно обучение, проведено в реални производствени условия. „Трите обучителни дни приключиха в съответствие с корпоративната цел на компанията за непрекъснато повишаване знанията на потребителите в този важен сектор от турската икономика“, разказаха за Инженер.bg от NSK България.

 

„Въпреки че такова обучение в конкретни условия на клиентите ще бъде проведено и за други отрасли, NSK Турция стартира програмата си в три големи металургични завода, идентифицирайки ги, каквото е мнението и на много други специалисти по света, като обекти, в които лагерните технологии на NSK допринасят максимално за повишаване на производителността“, допълниха от NSK България. Поставената цел е производствените операции и процесите по поддръжката да станат по-ефективни и следователно, по-рентабилни. Общо 60 участници от трите металургични завода, работещи в леярски цехове, цехове за валцоване или в механичната поддръжка, взеха участие в обучението и се възползваха от предоставената информация и знания.

 

В металургията лагерите се използват в широк спектър от съоръжения и оборудване, обслужващи както процесите нагоре, така и надолу по веригата – от складовата база за суровини до реалните операции по валцоване и рафиниране. При производството на стомана, работната среда за тези лагери е строго специфична, предимно поради фактори като замърсяване с частици, вода и високи температури. Освен това, лагерите са подложени на тежки или ударни натоварвания, вибрации, екстремни експлоатационни скорости и бързо ускорение и забавяне.


Новата J-Line серия на NSK

 

„Според нашата философия за повишаване знанията на клиентите, екипът ни от специалисти е инициирал поредица от програми за техническо обучение в различни отрасли, които се провеждат в реалните условия на клиентите, първата от които бе за металургичната индустрия“, заявява г-н Емра Чакър, мениджър в NSK Турция и продължава: „Дните на обучение бяха проведени в три големи металургични завода с участието на г-н Михай Самойла, мениджър на металургичния сектор в европейския клон на NSK“.

 

NSK предлага широка гама от лагери за металургичния сектор, която обхваща модели от стандартни изпълнения до модели с голям капацитет. В дните на обучението в стоманодобивните заводи в Турция бе отделено специално внимание на най-новата серия лагери NUB за непрекъснато леене на стомана, както и на новите лагерни възли J-Line, които се произвеждат съгласно стандарта JIS и се доставят в шест най-разпространени корпусни типа. Бе представена също Програмата за добавена стойност, или Added Value Programme (AIP), на NSK, която помага за подобряване на ефективността и рентабилността на операциите по поддръжката.

 

Цилиндрично-ролкови лагери NUB на NSK


Всеобхватното обучение, проведено от NSK, помага на клиентите да разширят досегашните си познания и да използват лагери, които увеличават максимално експлоатационния живот на машините и оборудването. Най-новата програма за обучение включва широк набор от утвърдени курсове, които се фокусират върху основните образователни потребности на хората, занимаващи се непосредствено с избора, експлоатацията и поддръжката на лагерите и се водят от доказани специалисти.

 

Повече информация може да намерите ТУК.

 

Повече информация за NSK България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: NSK

Още от Машини, мех. системи