Събития

 • Ефективни и устойчиви решения за опаковане с визия за бъдещето ще представи Multivac на FachPack 2019

  Ефективни и устойчиви решения за опаковане с визия за бъдещето ще представи Multivac на FachPack 2019

  На изложението FachPack 2019, което ще се проведе от 24 до 26 септември 2019 г. в Нюрнберг, Германия, Multivac ще покаже иновации с поглед към бъдещето. „Експонатите, които ще бъдат представени са термоформовъчна опаковъчна машина RX 4.0 и трейсийлър TX 710. Ще ви очакваме на щанд 221 в зала 1“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на международния лидер в опаковъчната индустрия – Мултивак България ЕООД.

 • Инженер.БГ и ТПГ „Мария Кюри“ - гр. Перник с мисията да вдъхват „живот“ на мечтите за успешна кариера

  Инженер.БГ и ТПГ „Мария Кюри“ - гр. Перник с мисията да вдъхват „живот“ на мечтите за успешна кариера

  „Помни вчера, мисли за днес, за да те има утре!“ е мотото, което вдъхновява учениците в Технологична професионална гимназия (ТПГ) „Мария Кюри“ още на входа на училището в гр. Перник. Гимназията е поредното учебно заведение, което се присъедини към Академична борса в Борса.bg и подкрепи мисията ни да помагаме на младите колеги да бъдат по-информирани за възможностите да получат добро професионално образование и реализация в страната.

 • Содибул: Официално отвори врати новият европейски център на Sodick Europe във Великобритания

  Содибул: Официално отвори врати новият европейски център на Sodick Europe във Великобритания

  За пореден път Sodick Europe ще демонстрира най-добрите си технически решения и технологии по време на доказания международен технически форум EMO. „Дори при най-добро желание, Sodick не може да демонстрира цялата си гама от машини на EMO. Ето защо с официална церемония през миналата седмица бе открит новият офис, мащабен шоурум и сервизен център на Sodick в град Уоруик, Великобритания“, съобщи за Инженер.bg инж. Румен Цинцаров, управител на фирма Содибул.

 • Вертикален обработващ център М450 сред експонатите на РАИС по време на изложението ЕМО 2019

  Вертикален обработващ център М450 сред експонатите на РАИС по време на изложението ЕМО 2019

  Българската машиностроителна компания РАИС ще вземе участие в тазгодишното изложение ЕМО 2019, което ще се проведе от 16 до 21 септември 2019 г. в гр. Хановер, Германия. „За поредна година нашата фирма ще изложи свои изделия в рамките на този голям световен форум за металообработващи и металорежещи машини. Изложението ще премине под мотото. „Smart technologies driving tomorrow’s production!“ или „Интелигентни технологии управляват производството на утрешния ден!““, информираха от фирма РАИС.

 • NSK Турция бе домакин на обучение за металургичната промишленост, провело се в производствени условия

  NSK Турция бе домакин на обучение за металургичната промишленост, провело се в производствени условия

  NSK Турция предложи допълнителни ползи за клиентите си от металургичната промишленост, като бе домакин на тридневно обучение, проведено в реални производствени условия. Трите обучителни дни приключиха в съответствие с корпоративната цел на компанията за непрекъснато повишаване знанията на потребителите в този важен сектор от турската икономика. Поставената цел е производствените операции и процесите по поддръжката да станат по-ефективни и по-рентабилни.

 • Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  Multivac придобива групата Fritsch, водещ производител на машини и оборудване за хлебни изделия, с което продължава да разширява своята гама от решения за опаковане в хлебната индустрия. Продуктите на предприятието включват високоефективно оборудване и новаторска технологии за формоване и обработка на тесто. „Машините на Fritsch се използват за производство на премиум хлебни изделия в целия свят“, соъбщиха за Инженер.bg от Мултивак България.

 • Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  Възползвайте се от лятото по най-добрия начин и придобийте знания в CAD проектирането със SolidWorks само за 4 дни. Българската компания Рапид Прогрес, в партньорство с XYZ Академия, организира курсове по утвърдена програма на Dassault Systemes Solidworks Corp. Учебните курсове се провеждат всяка трета седмица от месеца, като на успешно завършилите курса се издава сертификат, а всички студенти ползват 50% намаление от цената, съобщиха за Инженер.bg от Рапид Прогрес.

 • Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  Скъпи колеги, приятели, читатели и почитатели на Инженер.bg,

  Щастливи сме да ви съобщим, че Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге е поредното учебно заведение, което се присъединява с микросайт към семейството от обучителни организации на Академична борса в Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 • Монтюпе разкри важността на Lean инженерите пред студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“

  Монтюпе разкри важността на Lean инженерите пред студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“

  Студенти от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещите машини“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ посетиха производствената база на Монтюпе в града. „Имахме удоволствието да посрещнем групата студенти и да ги запознаем с процеса на стегнато производството във фабриката, както и да им покажем отблизо използваните в нея машини. Надяваме се сред тях да сме спечелили бъдещи наши колеги”, съобщиха от компанията за Инженер.bg.

 • Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Бибус: Kollmorgen представи следващо поколение машини хигиенно изпълнение за ХВП на ProFood Tech 2019

  Компанията Kollmorgen демонстрира най-новите си машини и технологии за обработка на храни и напитки на изложението ProFood Tech 2019 в Чикаго, Илинойс. „На щанда на фирмата посетителите имаха възможност да видят серводвигател хигиенно изпълнение AKMH, синхронни серводвигатели AKM и AKM2G, както и влагозащитено изпълнение на серводвигател AKM за хранително-вкусовата промишленост (ХВП)“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бибус България, дългогодишен партньор на Kollmorgen.

Още от Машини, мех. системи